Eurooppa Politiikka

Visegrád-ryhmä tiivistää puolustusyhteistyötä – ”Kansallisten puolustusmenojen lisäämisen tulee palvella kansakuntien omia etuja”

Vasemmalta Mariusz Błaszczak, Lubomír Metnar, Peter Gajdoš, Tibor Benkő. Kuva Unkarin puolustusministeriö / Dévényi Veronika.

Visegrád-ryhmän neljä maata ovat sopineet tiivistävänsä puolustusyhteistyötä.

Visegrád-ryhmän (V4) puolustusministerit sopivat Ostravassa Tšekin tasavallassa perjantaina tiivistävänsä puolustusyhteistyötä kaikilla alueilla. V4-ryhmään kuuluvat Unkari, Slovakia, Tšekki ja Puola aloittivat kolmipäiväisen kokouksensa torstaina.

Kokousta isännöi Tšekin puolustusministeri Lubomír Metnar. Unkarista osallistui Tibor Benkő, Puolasta Mariusz Błaszczak ja Slovakiasta Peter Gajdoš.

Puolustusministerit sopivat neljän maan puolustusvoimien yhteistyön, sotatarviketeollisuuden sekä yhteishankintojen vahvistamisesta. Asevoimat tulisi varustaa moderneilla ja edistyneillä teknologioilla, ja henkilöstön koulutukseen tulee panostaa nykyistä enemmän.

– Jokaisella maalla, jokaisella kansakunnalla on oma historiansa, kiinnostuksen kohteensa, arvonsa, joita meidän tulee yhdessä suojella ja jotka meidän tulee säilyttää. Tätä on V4-ryhmän yhteistyö, Unkarin puolustusministeri Tibor Benkő sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa.

Benkő muistutti, että Eurooppaa kohtaa uudet haasteet, riskit ja uhat. Hän painotti, että Euroopan kansakuntien tulee olla varmoja siitä, että kansallisten puolustusmenojen lisääminen palvelee niiden omia etuja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit