Eurooppa Politiikka

Visegrád-ryhmän puhemiehet: V4-maat voivat yhdessä puolustaa parhaiten omia etujaan

Kuva Visegrád Post.

Visegrád-maiden parlamenttien puhemiehet keskustelivat parlamentaarisesta yhteistyöstä.

Visegrád-maiden (V4) parlamenttien puhemiehet osallistuivat verkossa pidettyyn konferenssiin tiistaina. Tilaisuudessa keskusteltiin V4-maiden yhteistyöstä ja kansallisvaltioiden parlamenttien roolin vahvistamisesta Euroopan unionissa.

Visegrád-ryhmään kuuluvat Keski-Euroopan maat Puola, Tšekin tasavalta, Slovakia ja Unkari.

Konferenssin oli kutsunut koolle nykyinen V4-puheenjohtajamaa Puola, joka otti esille myös alueellisen yhteistyön koronapandemian aiheuttaman talouskriisin varjossa.

Konferenssin asialistalla oli myös Euroopan komission ”vihreän kehityksen ohjelma”, Euroopan unionin uusi maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka sekä ulkopoliittiset haasteet.

Unkarin parlamentin puhemies László Kövér muistutti V4-ryhmän 30-vuotisesta yhteisestä taipaleesta ja sanoi, että pitkäaikainen alueellinen yhteistyö antaa aihetta ylpeyteen.

– Olemme ylpeitä siitä, että József Antall, Unkarin ensimmäinen vapailla vaaleilla valittu pääministeri, palautti historiallisen perinteen, joka juontaa juurensa 1400-luvulle Visegrádin kuninkaallisiin kokouksiin.

Kövér puhui historiallisesta ja tulevasta keskinäisestä riippuvuudesta ja korosti, että V4-yhteistyö ylittää ajankohtaiset poliittiset kysymykset.

Puhemiehet olivat yhtä mieltä siitä, että V4-maat voivat yhdessä puolustaa parhaiten omia etujaan.

Lähde About Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit