Kotimaa Politiikka

Von der Leyenin ja Urpilaisen mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa olikin kopio

Jutta Urpilainen, Ursula von der Leyen. Kuva EC Audiovisual Services.

Samaa kirjoitusta on julkaistu monissa EU-maissa. Vain kylien, alueiden ja allekirjoittaneiden EU-poliitikkojen nimet vaihtelevat.

Helsingin Sanomat julkaisi 29. heinäkuuta Vieraskynä-palstalla mielipidekirjoituksen, jonka olivat allekirjoittaneet EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista (painopiste Afrikka) vastaava komissaari Jutta Urpilainen (sdp.).

Kirjoituksessa ”Solidaarisuus EU:ssa hyödyttää myös Suomea” EU-poliitikot puolustivat EU-komission 750 miljardin euron Next Generation EU -elpymisvälinettä sekä seitsemän vuoden rahoituskehystä. EU-veronmaksajien lopulta kustannettavan kokonaispaketin arvo on 1 800 miljardia euroa.

EU-myönteisen Liberaalipuolueen poliitikko Matti Muukkonen huomasi pian, että Suomessa julkaistu mielipidekirjoitus ei suinkaan ollut ainoa laatuaan. Kävi ilmi, että samaa sapluunaa käyttäen EU-komissio oli julkaissut vastaavan kirjoituksen monissa EU-maissa. Vain kylien ja alueiden nimet oli vaivauduttu vaihtamaan, kuten myös allekirjoittanut paikallinen EU-poliitikko.

Muukkonen pitää suoritusta ala-arvoisena.

– Onhan tuo nyt törkeyden huippu. Suomessakin uutisoitiin kuinka komission PJ ja komissaari kirjoittavat meille… Höpötystä. PR temppu. Naurettava vielä. Jos kirjoitat jollekin kirjeen, niin tee se kunnolla, Muukkonen kommentoi Twitterissä.

Puhtain paperein Muukkonen ei päästä Helsingin Sanomiakaan.

– U2:n teksti oli julkaistu mielipidekirjoituksena Vieraskynä-palstalla, joten siinä mielessä voi olla mitä soopaa tahansa. HS teki kirjoituksen pohjalta kritiikittömän jatkojutun, mitä on vähän vaikea arvostaa journalismina.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Uutiset.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa