Kotimaa

VTV:n pääjohtajan 5000 euron kauneuspalvelut eduskunnan puhemiehistön ja tarkastusvaliokunnan syynissä

Kuva Pixabay.

Eduskunnan puhemiehistö ja tarkastusvaliokunta arvioivat Valtion tarkastusviraston (VTV) sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa sekä hyvän hallinnon periaatteiden ja asiaa koskevien säännösten noudattamista.

Iltasanomat kertoo, että VTV on maksanut pääjohtajansa Tytti Yli-Viikarin kauneus­palveluja 4 729 eurolla. Summaan sisältyy 918 eurolla stailauspalveluja, jotka eivät ole liittyneet mihinkään tiettyyn työtehtävään.

Iltasanomien mukaan VTV:stä ei ole haluttu kommentoida, pidetäänkö virastossa sopivana, että valtion varoja on käytetty kauneuspalveluihin lähes 5000 euron edestä.

Rahankäyttö vaikuttaa huonosti harkitulta

Edskunnan puhemies Anu Vehviläisen mielestä Yli-Viikarin rahankäyttö vaikuttaa huonosti harkitulta ja heikentää julkisten varojen käyttöä valvovan viraston uskottavuutta. Vehviläinen toteaa, että kokonaisuus on parhaillaan perusteellisesti selvitettävänä eduskunnan tarkastusvaliokunnassa.

VTV nousi vastikään otsikoihin, kun eduskunnan oikeusasiamies antoi huomautuksen pääjohtaja Yli-Viikarille sekä entiselle hallintojohtajalle, nykyiselle oikeudellisista asioista vastaavalle johtaja Mikko Koiraselle.

Yli-Viikari ja Koiranen olivat vuonna 2016 laatineet ylitarkastajana toimineen henkilön kanssa sopimuksen, jonka mukaan virkasuhde jatkui sopimuksen voimaantulon jälkeen ilman työ- ja virkapaikallaolovelvoitetta. Lisäksi virkamies ei saanut esiintyä tarkastusviraston edustajana tai virkamiehenä.

VTV ei ole myöskään kyennyt selvittämään, miten pääjohtaja Yli-Viikari käyttää kymmenien tuhansien eurojen vuosittaisista virkalennoistaan kertyvät edut.

Eduskunnan puhemiehistö tapaa Yli-Viikarin maanantaina 29.3 saadakseen lisätietoa tarkastusviraston tilanteesta.

Kun asia on selvitetty, tarpeelliset johtopäätökset tekee eduskunnan täysistunto, joka vastaa tarkastusviraston pääjohtajan nimittämisestä.

Lähteet Iltasanomat, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit