Eurooppa

Vuoden 2015 terrori-iskujen oikeudenkäynnit alkavat Ranskassa – Charlie Hebdo julkaisee uudelleen karikatyyrit profeetta Muhammedista

Kuva Jwh / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 LU

Ranskalainen satiirijulkaisu Charlie Hebdo julkaisee uudelleen islamilaisten profeetta Muhammedia koskevat kuvat, jotka saivat kaksi jihadistia iskemään lehden toimitukseen vuonna 2015, jolloin 12 ihmistä menetti henkensä.

Iskua seuranneissa pidätyksissä kolme jihadistia ammuttiin. Terrori-iskua avustaneiden henkilöiden oikeudenkäynnit alkavat keskiviikkona.

– Meitä on usein pyydetty julkaisemaan karikatyyrejä Muhammedista, mutta olemme kieltäytyneet. Ei siksi, että se olisi kiellettyä, vaan siksi, että tarvitsimme hyvän syyn, syyn, joka tuo jotain lisäarvoa keskusteluun, lehden toimitus kirjoittaa.

He korostavat, että oikeudenkäynti on hyvä syy.

– Emme nuku, emme anna periksi, kertoo Laurent Sourisseau, lehden toimituspäällikkö.

Keskiviikon lehdessä voidaan nähdä profeetta Muhammedin karikatyyrejä, joita tanskalainen Jyllands-Posten julkaisi vuonna 2005 ja jotka Charlie Hebdo julkaisi uudelleen vuonna 2006.

Samoin lehdessä nähdään Cabun piirtämä kansi Charlie Hebdon numerosta 712.

– On rankkaa olla idioottien rakastama.

Charlie Hebdo ivaa tyypillisesti kaikkia uskontoja, mutta sen islamissa synniksi käsitetyt profeetta Muhammedin kuvaukset ovat kirvoittaneet tappouhkauksia ja äärimmäistä väkivaltaa.

Lähteet Brussels Times, Charlie Hebdo, Kansalainen.

  • 87
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset