Muu maailma

Vuoden nuoren eurooppalaisen palkinto meni hijabia kantavalle tytölle

Kuva Shutterstock.

Vuoden nuoren eurooppalaisen palkinnon on saanut marokkolais-italialainen tyttö. Kommentteja on kirvoittanut palkinnon saajan esiintyminen islamilaisessa naisten asusteessa, hijabissa.

Schwartzkopf Foundation myöntää vuosittain palkinnon 18-26 -vuotiaalle nuorelle, joka on tehnyt työtä kunnioitettavassa määrin ihmisten välisen ymmärryksen kasvattamiseksi sekä Euroopan integraation hyväksi, kertoo Morocco World News.

Palkinto – 5000 euroa – on tarkoitettu puolen vuoden vaihto-opiskelun rahoittamiseksi Euroopan parlamentin tai jonkin muun EU-instituution toimistossa.

Tänä vuonna palkinnon sai marokkolais-italialainen Yasmine Ouirhrane, jonka äiti on italialainen ja isä marokkolainen siirtolainen.

Ranskalainen entinen journalisti ja poliitikko Robert Ménard, Toimittajat ilman rajoja -järjestön (RSF) perustaja, kommentoi kitkerästi säätiön valintaa.

– Tässä on EU-parlamentin nuoren eurooppalaisen esikuva. Onko seuraava piilotettuna burkaan?

Kaikki eivät ole sulattaneet Menardin kommentteja. Ouirhanen valintaa on puolustettu muun muassa sillä, että hän puhuu italiaa, ranskaa, arabia, englantia ja espanjaa ja hänellä on myös laaja kokemus työskentelystä YK:ssa ja muissa järjestöissä naisten ja heikommassa asemassa olevien nuorten aseman parantamiseksi.

  • 1.1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi