Eurooppa Maahanmuutto

Waltenhausenin pormestari vaatii vähentämään turvapaikanhakijoiden määrää näiden aiheuttamien häiriöiden vuoksi

Waltenhausen. Kuva Krumbacher / Wikimedia Commons / public domain.

Waltenhausenin asukkaat ovat valittaneet turvapaikanhakijoiden käytöksestä, minkä johdosta kaupungin pormestari on kääntynyt aluehallinnon puoleen ja vaatinut vähentämään turvapaikanhakijoiden määrää merkittävästi.

Waltenhausen on yli 1000 vuotta vanha, 520 asukkaan pikkukaupunki Etelä-Saksassa. Myös idyllisen pikkukaupungin ylle on nyt langennut hallitsemattoman maahanmuuton aiheuttama varjo. Asukkaat ovat huolissaan turvapaikanhakijoiden huonosta käytöksestä ja ovat valittaneet asiasta pormestarille, kertoo Augsburger Allgemeine.

Kaupungissa on 29 turvapaikanhakijaa majoittuneena vanhaan metsänhoitajan taloon. 14 asukkaan jättämän valituksen mukaan turvapaikanhakijat ovat aiheuttaneet häiriötä muun muassa mellakoimalla teräsputkilla ja puukoilla aseistautuneina. Turvapaikanhakijat ovat myös häiriköineet öisin ja uhkailleet paikallisia asukkaita.

Pormestari on kuullut asukkaiden huolen ja kääntynyt aluehallinnon puoleen. Turvapaikanhakijoiden suhteellinen osuus pikkukaupungin väestöstä on yli 5 prosenttia, ja pormestari Weiss vaatii aluehallintoa vähentämään merkittävästi kaupungissa majailevien turvapaikanhakijoiden määrää sekä suhtautumaan vastuullisesti kaupungin asukkaisiin.

Kaupunki on jo lopettanut vapaaehtoisten pakolaisavustajien ringin koko ajan aggressiivisemmiksi käyvien turvapaikanhakijoiden vuoksi.

  • 408
    Shares