Eurooppa Rikos

We are Sthlm- festareilla satoja ahdistelutapauksia viikonlopun aikana

Tukholmassa viikonloppuna huipentuva We Are Sthlm- kulttuurifestivaali uhkaa huipentua kesän suurimmaksi ahdistelutapahtumaksi.

Nuorisolle viikonlopun aikana Tukholman keskustassa Kungsträgårdenin puistossa pidettyjen konserttien sato on torstai- perjantai- lauantain aikana liki sata eriasteista seksuaalista ahdistelua, joista poliisi kirjaa rikosilmoituksia päättymättömänä virtana. Torstaina poliisi antoi varovaisen lausunnon, että illan ja yön mittaan oli tehty ilmoitus yli kymmenestä ahdistelusta, mutta poliisin mukaan ilmoituksia tulee olemaan enemmän, sillä kaikki eivät ole vielä tehneet ilmoitusta.

Perjantai- iltana ahdistelu huipentui ennen puolta yötä, kun järjestysmiehet ja poliisit noukkivat yleisön seasta toistakymmentä lähinnä afgaani- ja arabinuorta epäiltynä eriasteisista ahdisteluista. Ulkoilmakonsertissa tilanne paheni niin pahaksi, että järjestysmiehet eristivät festarialueelle nauhoilla ja teltoilla erillisen alueen, jonne kerättiin itkeviä teinityttöjä, jotka olivat joutuneet ahdistelujen kohteeksi. Tyttöjä rauhoiteltiin ja heille järjestettiin kyytejä kotiin. Kaava oli entuudestaan tuttu: iso miesjoukko piiritti tytön erilleen ja alkoi tämän jälkeen 5- 10 miehen joukolla ahdistelemaan tyttöä mm. tunkien kieltä suuhun, käsiä vaatteiden allen yms.

Pahin hetki oli ennen puolta yötä, jolloin yleisön seasta noukittiin liki 20 miestä poliisin suojiin.

Lauantai- illan aikana tilanne on jatkunut entistä pahempana. Illan mittaan ahdistelu on ollut systemaattista ja paikanpäältä kerrotaan, että nuoret tytöt ovat itkien lähteneet festarialueelta takseilla ja vanhempien kyydeillä kotiin. Tietojen mukaan on rikosilmoituksia tehty ainakin 20- 30, mutta mitään tarkkaa lukua ei tässä vaiheessa osata kertoa. Tilastot selvinevät vasta ensi viikon aikana. Mutta kaikenkaikkiaan varovaisten arvioiden mukaan ilmoituksia tullee ainakin sen sata.

Huomioitavaa asiassa on se, että festarialueelle on kertynyt kymmeniä nuorten kolmansista maista tulleiden miesten jengejä, jotka systemaattisesti kartoittavat uhreja ja käyvät sitten kimppuun Poliisi ei ole millään tavalla pystynyt suojelamaan tyttöjä vaan sen tehtäväksi on jäänyt rikosilmoitusten vastaanotto ja yhteydenotto tyttöjen vanhempiin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit