Eurooppa

WHO: Jo alle 4-vuotiaita tulee auttaa etsimään sukupuoli-identiteettiä

Kuva Pxhere.

Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan alueviraston ja Saksan liittovaltion terveyskasvatuksen keskuksen (BZgA) julkaiseman dokumentin mukaan jo alle 4-vuotiaille tulisi kertoa heidän oikeuksistaan ”vartalon ja alastomuuden tutkimiseen” ja ”seksuaalisuutta koskevien kysymysten esittämiseen”.

Euroopan seksuaalikasvatukselle raamit asettavassa dokumentissa todetaan, että lasten tulisi saavuttaa tietoisuus sukupuoli-identiteetistä ja heitä tulisi opettaa tutkimaan näitä identiteettejä itse.

Jo alle 4-vuotiaille tulisi kertoa heidän oikeuksistaan ”vartalon ja alastomuuden tutkimiseen” ja ”seksuaalisuutta koskevien kysymysten esittämiseen. Tämän ikäisille lapsille opetettavia asioita on muun muassa ”varhaislapsuuden itsetyydytys”. Tavoitteena on saavuttaa tietoisuus sukupuoli-identiteetistä.

4-6 -vuotiaille tulisi opettaa” samaa sukupuolta olevien suhteista” ja ”erilaisten seksuaalisten normien kunnioittamista”.

9-12 -vuotiaille tulee opettaa tekemään ”itsenäisesti seksuaalikokemuksia koskevat päätökset” ja ”kuinka kondomeja ja muita ehkäisyvälineitä käytetään isompana”.

Brittiläinen Christian Institute kritisoi jyrkästi YK:n alaisen organisaation ohjeistusta. Sen mukaan pieniä lapsia ei tule altistaa seksuaalistavalle aineistolle.

  • 4.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset