Eurooppa

WHO: Jo alle 4-vuotiaita tulee auttaa etsimään sukupuoli-identiteettiä

Kuva Pxhere.

Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan alueviraston ja Saksan liittovaltion terveyskasvatuksen keskuksen (BZgA) julkaiseman dokumentin mukaan jo alle 4-vuotiaille tulisi kertoa heidän oikeuksistaan ”vartalon ja alastomuuden tutkimiseen” ja ”seksuaalisuutta koskevien kysymysten esittämiseen”.

Euroopan seksuaalikasvatukselle raamit asettavassa dokumentissa todetaan, että lasten tulisi saavuttaa tietoisuus sukupuoli-identiteetistä ja heitä tulisi opettaa tutkimaan näitä identiteettejä itse.

Jo alle 4-vuotiaille tulisi kertoa heidän oikeuksistaan ”vartalon ja alastomuuden tutkimiseen” ja ”seksuaalisuutta koskevien kysymysten esittämiseen. Tämän ikäisille lapsille opetettavia asioita on muun muassa ”varhaislapsuuden itsetyydytys”. Tavoitteena on saavuttaa tietoisuus sukupuoli-identiteetistä.

4-6 -vuotiaille tulisi opettaa” samaa sukupuolta olevien suhteista” ja ”erilaisten seksuaalisten normien kunnioittamista”.

9-12 -vuotiaille tulee opettaa tekemään ”itsenäisesti seksuaalikokemuksia koskevat päätökset” ja ”kuinka kondomeja ja muita ehkäisyvälineitä käytetään isompana”.

Brittiläinen Christian Institute kritisoi jyrkästi YK:n alaisen organisaation ohjeistusta. Sen mukaan pieniä lapsia ei tule altistaa seksuaalistavalle aineistolle.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Itse ajatteleva

Lasten ei tarvitse tuossa iässä vielä tietää sukupuoliasioista yhtään mitään.
Antakaa lasten olla lapsia ja lapsenmielisiä ja päättää itse aikanaan mikä, kuka, ja millanen haluaa olla ihan omaan tahtiinsa kun oppivat ymmärtämään asioita!
Mikä vimma on aivopestä pieniä lapsia aikuisten asioilla? Kuvottavaa!