Eurooppa

Wienin lentoasemalle halutaan lisää rukoustiloja muslimeille

Kuvituskuva. Kuva USAF / public domain.

Wienin lentoasemalla on tällä hetkellä muslimeille kolme rukoushuonetta. Kaksi minimoskeijoista sijaitsee yleisellä alueella, yksi heti passintarkastuksen jälkeen turva-alueella. Muslimeille on tarjolla hyvät palvelut, sillä he voivat lainata rukousmattoja lentoasemalta.

Itävallan islamilaisen yhteisön IGGÖ:n johtaja Ümit Vural ei Kronen Zeitungin mukaan ole tyytyväinen. Hän valittaa tilanahtautta. Yleisellä alueella olevien rukoustilojen pienuus aiheuttaa sen, että muslimit joutuvat asettelemaan mattonsa kynnykselle.

Lentoaseman taholta on kerrottu diplomaattisesti, että valitus voidaan ottaa huomioon lentoaseman modernisoinnin yhteydessä.

Wienin FPÖ on ottanut asiaan kantaa vähemmän diplomaattisesti. Kaupungin varapormestari Dominik Nepp sanoo, että muslimeilla on tilaa aivan liikaa jo nyt. Nepp myös varoittaa ”järjestelmällisestä soluttautumisesta kristilliseen kulttuuriimme.”

Nepp toivoo, että lentokentän johto ei mene polvilleen ja että IGGÖ perääntyy lentoaseman väärinymmärretyn poliittisen korrektiuden vuoksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit