Eurooppa Kulttuuri

World Hijab Day: Englannissa ulkoministeriö jakoi ilmaisia huiveja

Kuva DFID / Flickr / CC BY 2.0
Ensimmäinen helmikuuta vietettiin maailman hijab-päivää. Hijab-päivänä Englannissa ja useissa muissakin maissa kehotetaan myös muita kuin musliminaisia pitämään hijabia. Englannissa naisille tarjottiin jopa ilmaisia hijabeja.

Useissa maissa, kuten Ranskassa, hijabin pitäminen on kiellettyä valtiollisissa kouluissa. Jopa Turkki on kieltänyt hijabin pitämisen valtion virastoissa, kouluissa ja yliopistoissa. Englannissa hijabin pitäminen on kansalaisoikeus.

Lontoossa ulkoministeriö kehotti ministeriössä työskenteleviä ja myös muita naisia pitämään hijabia, vaikka samaan aikaan Iranissa naiset ovat valmiita marssimaan vankilaan puolustaakseen oikeuttaan kulkea ilman liinaa.

Me haluamme kokeilla hijabia ja oppia, miksi islamin naiset peittävät hiuksensa. Tulkaa tänne. Me jaamme ilmaisia hijabeja kaikille, jotka haluavat kokeilla niitä tänään edes muutaman tunnin ajan. Musliminaiset ja heidän tukijansa muista uskonnoista valitsevat hijabin. Käyttämällä hijabia saatte kokemuksia vapautuksesta, kunnioituksesta ja turvallisuudesta, mainostaa ulkoministeriö oikeaoppista islamistista pukeutumista.

Ulkoministeriöllä “ei ollut aikaa vastata” Breitbartin kyselyyn ”kuka tämän maksaa” ja muutamaan muuhun esitettyyn kysymykseen. Twitterissä ja Facebookissa sen sijaan vastattiin ministeriön kutsuun.

Samalla kun Lontoossa juhlistetaan naisten alistamista hijabeilla, iranilaiset naiset ilman hijabia leimataan CIA-kiihottajiksi, kertoo eräs entinen musliminainen mielipiteensä suoraan.

World Hijab Day häpäisee maailman miljoonat naiset, joille hijab ei ole vapaaehtoinen vaihtoehto. He eivät juhli hijabia! Jos haluatte juhlia hijabia, ottakaa se pois!

Lähteet: Wikipedia, Journalistenwatch, Breitbart, World Hijab Day – sivusto

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi