Muu maailma

World Hijab Day kannustaa kaikkia naisia käyttämään päähuivia solidaarisuudesta musliminaisia kohtaan

Kuva Pixabay.

World Hijab Day rohkaisee kaikkia maailman naisia pukeutumaan islamilaiseen pään peittävään hijabiin. Islamilaisessa maailmassa islamilaisiin asusteisiin pukeutuminen ei kuitenkaan ole naisten oma valinta.

World Hijab Day on New Yorkissa asuvan Nazma Khanin vuonna 2013 perustama jokavuotinen tapahtuma, joka pidetään 1. helmikuuta 140 maassa maailmanlaajuisesti. Sen tarkoituksena on rohkaista kaikkia maailman naisia pitämään hijabia ja kokemaan islamilainen asuste.

World Hijab Day lanseerasi viime viikolla laajan kampanjan, jolla se mainostaa tulevan vuoden World Hijad Day’tä.

– On aika valistaa niitä, joiden mielestä hijab on alistamisen symboli, kampanjan julisteessa sanotaan.

Monet islamilaisista maista lähtöisin olevat naiset vastustavat islamilaisia asusteita ihannoivaa kampanjaa.

– Kaikkialla maailmassa murhataan naisia ja tyttöjä, koska he eivät käytä hijabia. Hallitus ei pakota heitä, vaan yhteiskunta, yhteisö tai perhe. Jopa minun maassani (Kanada) 16-vuotiaan tytön, Aqsa Parvezin, perhe murhasi hänet, koska hän ei käyttänyt hijabia, Yasmine Mohammed muistutti todellisuudesta.

Islamilaisissa maissa pukeutuminen islamilaisiin asusteisiin ei ole naisten oma valinta

Islamilaisissa maissa, joissa on sharia-laki voimassa, naiset pakotetaan pukeutumaan koko vartalon peittäviin asusteisiin ja peittämään päänsä esimerkiksi hijabilla. Kyseessä ei suinkaan ole naisten oma valinta, vaan uskonnosta johtuva pakko, ja kieltäytymisestä saattaa seurata jopa kuolema.

Iranilainen nainen protestoi riisumalla julkisesti hijabin.

Useissa islamilaisissa maissa naiset ovat nousseet kapinaan hijab-, niqab- ja burkapakkoa vastaan.

Viereisessä kuvassa oleva iranilainen nainen asettautui vuosi sitten julkisesti vastustamaan naisille asetettua islamilaisten vaatteiden pakkoa. Lännen feministeiltä ei kuulunut rohkeaa naista tukevia lausuntoja.

Julkista protestia seurasivat laajat mielenosoitukset, jotka Iranin hallinto murskasi brutaalisti. Mielenosoituksissa kuoli yli 20 ihmistä, ja Iranin hallinto pidätti 3 700 ihmistä, myös nuoria tyttöjä. Lännen feministit eivät tuolloinkaan esittäneet vastalauseita.

 

  • 4.6K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset