Eurooppa Maahanmuutto

Yhä harvempi saksalainen uskoo integraation onnistumiseen

Kuvituskuva. Kuva Pixabay

Pakolaisten integroitumiseen kohdistuvat epäilyt ovat kasvussa Saksassa. Vain joka seitsemäs uskoo onnistumiseen.
– 40% kansalaisista katsoo myös, että muukalaisvihamielisyys tulee kasvamaan vuoden 2017 aikana.
– Tämän lisäksi 44% saksalaisista on huolissaan kasvavasta valmiudesta vihaan ja väkivaltaan.


Epäilyt pakolaisten integroitumista kohtaan ovat kasvussa Saksassa. Tämä ilmenee Ipsos-tutkimusinstituutin tekemästä edustavasta tutkimuksesta. Vuoden 2015 lopulla vielä joka viides Saksan kansalainen (21%), odotti yhteiskunnan onnistuvan tällaisessa integrointiprosessissa, totesi hampurilainen tulevaisuustutkija Horst W. Opaschowski dpa-uutistoimistolle Hampurissa. Nyt enää vain joka seitsemäs vastanneista (15%) oli tätä mieltä.

”Ylivoimaisen enemmistön illuusiot ovat haihtuneet – kaikissa yhteiskuntaluokissa”, kertoi Opaschowski.

Hampurilaisien BAT-säätiön teettämässä tulevaisuuden kysymyksiä koskevassa edustavassa tutkimuksessa saatiin aivan samanlainen tulos. Tutkimuksen mukaan vain 16% katsoi, että ulkomaalaisten integrointi muuttuu helpommaksi vuonna 2017.

Ipsoksen tutkimuksen mukaan 40% saksalaisista katsoo, että muukalaisvihamielisyys tulee lisääntymään Saksassa vuoden 2017 aikana. Itäsaksalaisista tätä mieltä oli 46% ja länsisaksalaisista vain 39%. Lisäksi koetaan lisääntyvää huolta valmiudesta vihaan ja väkivaltaan. 44% vastanneista ilmaisi tämän pelon. Itäsaksalaiset ovat tässä asiassa selkeästi enemmän huolissaan (61%) kuin länsisaksalaiset (41%).

Die Welt

  • 37
    Shares