Eurooppa Politiikka

Yhdeksän kymmenestä Berliinin vasemmistoradikaalista asuu vanhempien luona ja on ilman tyttöystävää

Kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.

Saksan sisäinen tiedustelupalvelu on julkistanut raportin vasemmistoextremismistä. Raportin mukaan suurin osa yhä useammin selkkauksia aiheuttavista vasemmisto”radikaaleista” asuu kotona vanhempiensa luona ja on ilman minkäänlaista romanttista suhdetta.

Perustuslain toteutumista valvova Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), Saksan sisäinen tiedusteluorganisaatio, on julkistanut tilastot, jotka antavat kuvan maan pääkaupungin Berliinin vasemman siiven extremismistä vuodesta 2009 vuoteen 2013. Vasemmistoradikaalit koostuvat pääosin miehistä, ja vain noin 16 prosenttia tiedossa olevista 873:sta anarkistista on naisia, saksalainen aikakauslehti Bild kertoo.

Vasemmistoextremistien keski-ikä on 21 ja 24 ikävuoden välissä, ja 78 prosenttia kaikista on iältään 18 ja 28 välillä. Ylivoimaisesti suurin osa, kokonaista yhdeksän kymmenestä, ei ole myöskään minkäänlaisessa romanttisessa suhteessa.

Berliinissä asuvat vasemman siiven radikaalit ovat todennäköisimmin Friedrichshain-Kreuzbergin tai Neukölnin alueilta, missä noin puolet tiedossa olevista vasemmistoextremisteistä asuu. Friedrichshain-Kreuzberg on eritoten tunnettu vasemman siiven näyttämönä; Berliinin viimeisimmissä vaaleissa vasemman siiven Vihreä puolue keräsi 32,8 prosentin äänisaaliin, ja äärivasemmistolainen Die Linke tuli toiseksi 28,9 prosentin osuudella annetuista äänistä.

Alueilla on pitkällinen väkivaltaisten vasemmistolaisten historia. 1987 niin kutsutussa ”Toukokuun ensimmäisen päivän vallankumouksellisessa mielenosoituksessa”, 30 kauppaa ryöstettiin, omaisuutta hajotettiin ja tehtiin väkivaltaa.

Friedrichshain-Kreuzberg:ssa sijaitsee myös vasemmistoextremistien valtaama talo, ”Riga 94”, mitä poliisi yritti tyhjentää viime vuonna. Häätöyritys johti siihen, että vasemmistolaiset nousivat kapinaan ja hajottivat alueella omaisuutta.

Antifan vasemmistoextremistit pesevät silmistään pippurikaasua ”natsien” vastaisessa mielenosoituksessa Berliinissä

Raportti paljastaa myös sen, että kolmasosa vasemmistoaktivisteista on työttömänä. Jos tarkastellaan koulutusta, vain 29 prosentilla on korkeakoulututkinto ja 34 prosentilla on yläasteen todistus.

Berliinin sisäministeri Frank Henkel, liittokansleri Angela Merkelin Kristillisdemokraattisesta unionista (CDU) sanoi, että ”useimmat poliittisella vaikuttimella tehdyt väkivaltarikokset ovat vasemmiston tekemiä”.

Henkelin kanssa samaa mieltä on myös Thomas Rath, Göttingenin poliisipäällikkö, joka sanoi olevansa järkyttynyt vasemmistolaisten hänen poliisivirkailijoihinsa kohdistaman väkivallan laajuudesta.

95 prosenttia äärivasemmistolaisten suorittamista väkivaltarikoksista – monet ”Anti-fascist aktion”- eli Antifa-lipun alla – ovat päällekarkauksia, poliisin vastustamisia tai tuhopolton yrityksiä tai tuhopolttoja. Autojen polttaminen on suosittu taktiikka, mitä käytettiin Riga 94 -mielenosoitusten aikaan. Massamaahanmuuttovastaisen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen johtaja Frauke Petry menetti autonsa vasemmistoextremistien tekemäksi epäillyssä tuhopolttoiskussa.

Ainakin 12 epäillyssä murhayrityksessä äärivasemmistolaisia on ollut epäiltyinä tekijöiksi. Yli 900:stä väkivallan teosta 59 prosenttia oli suunnattu yksityishenkilöihin, ja tuosta luvusta 4/5 oli poliiseja. Vain 15 prosenttia äärivasemmistolaisten uhreista on ollut oikean siiven kannattajia.

Huolimatta vasemmistoextremismin laajasta olemassaolosta, Berliinin uusi vasemmistohallitus väittää, että radikaali oikeisto on berliiniläisten suurin uhka. Tämä käy ilmi pian Berliini joulukuussa tapahtuneen islamistisen terrori-iskun jälkeen julkaistusta raportista, mikä jätti vasemmistoextremismin täysin huomiotta.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa