Eurooppa

Yhdeksän kymmenestä Ruotsin tukityöpaikasta menee maahanmuuttajille

Kuva Shutterstock.

Työmarkkinat jakautuvat Ruotsissa etnisesti. Jopa 90 prosenttia tukityöllistetyistä on ulkomailla syntyneitä.

Yhdeksän kymmenestä Ruotsin hallituksen tukityöpaikasta menee ulkomailla syntyneille. Tuettu työllisyys osoittaa, kuinka työmarkkinat jakautuvat etnisesti.

– Avustuksista on tullut keskeinen osa työllisyyspolitiikkaa, Per Gudmundson kirjoittaa Bulletin-julkaisussa viitaten moderaatti [Ruotsin kokoomus] Fredrik Reinfeldtin ja sosialisti Stefan Löfvenin harjoittamaan työmarkkinapolitiikkaan, jossa tuet kohdistuvat merkittävässä määrin maahanmuuttajille.

Ruotsin työvoimaviraston vuosikertomus osoittaa, kuinka tuetut työpaikat kohdentuvat Ruotsin etnisesti jakautuneilla työmarkkinoilla. Ulkomailla syntyneet muodostavat noin 20 prosenttia väestöstä, mutta tämä väestöryhmä nauttii kuitenkin ylivoimaisesti eniten tukityöllistämisestä.

Vuoteen 2020 mennessä 50 839 ihmisellä oli valtion tukema työpaikka, joka oli suunnattu pitkäaikaistyöttömille. Näin työllistyneistä 84 prosenttia oli ulkomailla syntyneitä. Lisätöissä [extratjänst] oli 13 033. Näistä 90 prosenttia oli ulkomailla syntyneitä. Tutustumistöissä oli 8460, joista 85 prosenttia oli ulkomailla syntyneitä.

Ruotsalaiset veronmaksajat vastaavat näiden tuettujen ”työpaikkojen” kustannuksista.

Lähde Samtiden.

Reinfeldt on moderaatti, ei sosialisti. Korjattu 28.5 klo 9:37

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit