Kotimaa

Yhdistys tuki avokätisesti Li Anderssonin vaalikampanjaa – puheenjohtajan tytär yllättyi valtiosihteerin vakanssista

Li Andersson vuonna 2015.

– Vastasin, että voinhan mä ja aloin googlettaa, että mikä on valtiosihteeri, kertoi yhdistyksen puheenjohtajan tytär, kun hänelle oli tarjottu valtiosihteerin paikkaa, jota hän ei ollut edes hakenut. Yhdistys oli lahjoittanut lain salliman maksimimäärän Vasemmistoliiton johtajan Li Anderssonin vaalikampanjaan, vaikka kyseessä oli toinen vaalipiiri.

Kun uusi hallitus aloitteli toimintakauttaan vuonna 2019, oli aika valita muun muassa valtiosihteerit.

Yksi uusista valtiosihteereistä oli Saila Ruuth, joka oli iloisesti yllättynyt, kun hänelle tarjottiin tehtävää. Hän oli nimittäin hakenut sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas.) erityisavustajaksi.

– Tarjouduin Pekoselle erityisavustajaksi. Hän soitti ja kertoi, että erityisavustajien paikat on jo täytetty. Ajattelin, että se oli kohteliaisuussoitto, mutta sitten hän kysyikin, että olisitko kiinnostunut tulemaan valtiosihteeriksi, Ruuth kertoi Kansan Uutisille lokakuussa 2019.

– Vastasin, että voinhan mä ja aloin googlettaa, että mikä on valtiosihteeri.

Iltasanomat kertoo, että Saila Ruuthin äiti Paula Ojala-Ruuth toimii porvoolaisen Kerkkoon kansantalousyhdistyksen puheenjohtajana. Yyhdistys oli lahjoittanut 6000 euroa Vasemmistoliiton johtajan Li Anderssonin vaalikampanjaan. Määrä on suurin lain sallima yksittäinen lahjoitus.

Vaalirahatutkija Tomi Venhon mielestä lahjoitus oli epäilyttävä. Hän ei ymmärtänyt, miksi porvoolainen yhdistys tukee varsinaissuomalaista ehdokasta.

Aino-Kaisa Pekonen ja Li Andersson ovat kiistäneet, että kyseessä olisi ollut vastapalvelus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit