Muu maailma

Yhdysvallat: Obamacaren purkaminen kaatumassa lopullisesti

Barack Obama ja Susan Collins vuonna 2009. Kuva Wikimedia Commons.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump lupasi vaalikampanjansa aikana purkaa järjettömäksi luonnehtimansa Obamacare-terveydenhoitojärjestelmän.. Republikaanien senaattoreiden joukossa on kolme senaattoria, jotka uhkaavat torpata Trumpin lupauksen.

Presidentti Donald Trumpin vaalilupauksen mukainen Obamacare-järjestelmän purkaminen näyttää olevan lopullisesti umpikujassa. Senaattorit John McCain, Rand Paul ja Susan Collins ovat nousseet vastustamaan Obamacaren alasajoa.

Senaattori Collins sanoo syyksi ”vakuuttamattomien kansalaisten suuren määrän aikaansaamat negatiiviset vaikutukset”

Tämä ei ole oikea tie, ja sen kompleksisuuden takia emme halua sitä käyttää, kertoo Collins medialle.

Ongelma on ratkaistava kaikkia amerikkalaisia kunnioittaen, jatkaa Collins.

Trump on halunnut äänestyksen republikaanien Lindsey Grahamin ja Bill Cassidyn tekemästä Obamacaren purkamisaloitteesta ennen syyskuun loppua.

Republikaaneilla on senaatissa ohut enemmistö (52/100), ja opposition demokraatit ovat aloitetta vastaan. Jos kolmen republikaani-senaattorin päätös pitää, on Trumpin vaalilupaus Obamacaren purkamisesta lopullisesti haudattu.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset

Keräämme joitain tietoja käyttäjäkokemusten parantamiseksi. Mikäli ette halua auttaa meitä, voitte kieltäytyä seurannasta GDPR-asetuksen mukaisesti. Kieltäytyminen lisää evästeen, joka on voimassa yhden vuoden. Hyväksyn, Kieltäydyn, Lisää tietoa.
603