Kulttuuri Muu maailma

Yhdysvallat: Pakolaisnainen rinnastaa Columbian yliopiston wokeismin ja cancel-kulttuurin kokemuksiinsa Pohjois-Koreassa

Yeon-mi Park. Kuva: Flickr / (CC BY-SA 2.0) / Gage Skidmore.

Pohjois-Koreasta paennut kirjailija ja aktivisti puhuu ”puhtaasta indoktrinaatioleiristä” ja ”aivopesusta” yliopistollaan. ”En usko, että meillä on enää paljon aikaa jäljellä”, Yeon-mi Park huomauttaa.

”He asuvat Manhattanilla, elävät maailman vapaimmassa maassa, jonka voi kuvitella, ja silti he sanovat olevansa ”sorrettuja”? Siinä ei ole mitään järkeä”, Yeon-mi Park kertoi New York Postille opiskelijoista Columbian yliopistossa. ”Minut myytiin 20 dollarilla seksiorjaksi 2000-luvulla, tämän saman taivaan alla. Ja he sanovat, että heitä sorretaan, koska ihmiset eivät pysy heidän päivittäin keksimiensä pronominien perässä?”

29-vuotias loikkasi Pohjois-Koreasta teini-ikäisenä, minkä jälkeen hän joutui ihmiskaupan uhriksi Kiinaan. Vuonna 2014 hänestä tuli yksi niistä 200 pohjoiskorealaisesta, jotka asuvat Yhdysvalloissa. Viime vuodesta lähtien hän on ollut Yhdysvaltain kansalainen.

Nyt, kun neljä vuotta on kulunut Columbian yliopistosta taloustieteen opinnoista valmistumisen jälkeen, Park varoittaa Yhdysvaltojen cancel-kulttuurista ja wokeismista.

Helmikuun 14. päivänä julkaistussa kirjassaan ”While Time Remains” (”Kun vielä on aikaa jäljellä”) Park kertoo, miten hän onnistui pääsemään Yhdysvaltoihin vain todetakseen, että hänen vapauttaan loukataan samalla tavalla kuin Pohjois-Koreassa, aina identiteettipolitiikasta eliitin tekopyhyyteen ja uhri-mentaliteettiin.

”Pakenin maanpäällistä helvettiä ja ylitin aavikon etsiessäni vapautta. Löysin vapauden”, hän kirjoittaa. ”En halua, että uudelle kodilleni tapahtuu mitään pahaa. Haluan, että… On välttämätöntä, että pidämme pimeyden loitolla.”

Hän vetoaa lukijoihin: ”Tarvitsen apuanne maamme pelastamiseksi, kun vielä on hetki aikaa.”

Park nousi otsikoihin vuonna 2015 kirjallaan ”In Order to Live: A North Korean Girl’s Journey to Freedom” (”Jotta voisin elää: Pohjoiskorealaisen tytön matka vapauteen”) ja rohkeilla väitteillään, joiden mukaan Columbian yliopistossa opiskeluaikana vallinnut woke-ympäristö muistutti häntä Pohjois-Koreasta.

Kun ongelman puuttuminen on ongelma

New York Postin haastattelussa tällä viikolla Park muisteli, miltä hänestä tuntui Pohjois-Koreasta loikanneena, tyranniaa ja sortoa paenneena, kun hän tapasi opiskelijoita, jotka olivat innokkaita väittämään olevansa ”uhreja” ja saadakseen ”sortopisteitä”. Hän kutsui kampustaan ”puhtaaksi indoktrinaatioleiriksi”. Hän kertoi, että monet hänen opiskelutoverinsa New Yorkin eliittikoulussa olivat ”aivopestyjä kuten pohjoiskorealaiset oppilaat”.

”En koskaan ymmärtänyt, että ongelman puuttuminen voi olla ongelma”, Park sanoi. ”Heidän on luotava vääryys tai ongelma tyhjästä, koska he eivät ole kokeneet mitään sellaista, mitä monet muut ihmiset maailmassa kohtaavat.”

Hän syntyi Hyesanissa Pohjois-Koreassa virkamiehen ja armeijan sairaanhoitajan toisena lapsena ja kasvoi silloisen ylimmän johtajan Kim Jong-ilin vallan alla synkissä olosuhteissa.

Hänen viiden ensimmäisen elinvuotensa aikana arviolta 3,5 miljoonaa pohjoiskorealaista kuoli nälkään. Park muistaa jahdanneensa torakoita matkalla kouluun lievittääkseen nälkäänsä, vaikka Kimin hallinto kielsi sanat ”nälänhätä” ja ”nälkä”.

”Hyesanin pimeys on täydellinen”, Park kirjoittaa. ”Kyse ei ole vain valon, sähkön ja ruoan puutteesta. Se on ihmisarvon, turvan ja toivon puutetta. Pimeys Hyesanissa tarkoittaa kuvainnollisesti sitä, että poliisi vei vanhempani ja naapurini pois, koska he olivat keränneet hyönteisiä ja kasveja lastensa syötäväksi.”

Kun hänen isänsä pidätettiin ja tuomittiin pakkotyöhön suolan ja sokerin kaupittelusta, Parkin perheen elämä Pohjois-Koreassa kurjistui entisestään. Lopuksi he suunnittelivat pakoaan.

”En paennut etsimään vapautta tai turvallisuutta. Pakenin etsimään kulhollisen riisiä”, hän kirjoittaa.

Kehon vaarallisin asia voi olla kieli

Parkin sisko pakeni ensin Pohjois-Koreasta. Silloin 13-vuotias Park ja hänen äitinsä seurasivat häntä jäisen Yalu-joen yli Kiinaan. Mutta sen sijaan, että he olisivat löytäneet toisensa sisarensa kanssa, he joutuivat ihmiskauppiaiden käsiin, jotka myivät Parkin seksiorjaksi.

Vuosien pakkotyön jälkeen teini-ikäinen Park pääsi lopulta vapaaksi ja pääsi kristittyjen lähetyssaarnaajien avulla Gobin autiomaan läpi Mongoliaan. Sieltä hän lähti Etelä-Koreaan, jossa hän löysi turvapaikan ja sai kansalaisuuden.

Seitsemän vuoden erossaolon jälkeen Park löysi myös isosiskonsa. He saivat kuitenkin tietää, että heidän isänsä oli kuollut pian sen jälkeen, kun he olivat paenneet Kiinaan.

Park sanoo, että isänsä menettäminen ”toi hänelle toisenlaisen elämän, joka on omistettu ihmisoikeuksille ja tyranniasta kärsivien ihmisten elinolojen parantamiselle. Merkityksellinen elämä. Elämä, josta hänen isänsä olisi ollut ylpeä.”

Kun Park oli nuori tyttö, hänen äitinsä kertoi hänelle, että hänen kehonsa vaarallisin asia oli hänen kielensä, ja varoitti häntä siitä, että jos hän sanoo jotain väärää tai loukkaa hallintoa, hänen perheensä voidaan vangita tai jopa teloittaa.

”Tässä on cancel-kulttuurin raja”, Park sanoi New York Postille. ”Toki Amerikassa ei nykyään viedä ihmisiä teloitusryhmän eteen, mutta heidän toimeentulonsa, ihmisarvonsa, maineensa ja inhimillisyytensä ovat hyökkäyksen kohteena. Kun kiellämme ihmisiä puhumasta, sensuroimme myös heidän ajattelunsa. Ja kun et pysty ajattelemaan, olet orja – aivopesty sätkynukke.”

Columbian yliopistossa opiskeltuaan New Yorkissa asuva kirjailija ja aktivisti on perustanut YouTube-kanavan ”Voice of North Korea”, jossa hän jakaa tietoa elämästä Pohjois-Korean hallinnon alla. Hän liittyi myös voittoa tavoittelemattoman Human Rights Foundation -säätiön johtokuntaan, jossa hän työskentelee toisinajattelijoiden kanssa eri puolilla maailmaa ja on viime aikoina osallistunut hallituksen vastaisten lentolehtisten pudottamiseen Pohjois-Koreassa.

Meneillään  on kulttuurivallankumous – ”Kun tajuamme tämän, voi olla jo liian myöhäistä.”

Äskettäin eronnut Park on myös viisivuotiaan pojan äiti. Hän haluaa, että lapsella on samat vapaudet, jotka hän on löytänyt Yhdysvalloista. Hän kuitenkin pelkää, että wokeismin vahingollinen ideologia, mukaan lukien yhteisöllinen identiteettipolitiikka, hyökkää näitä vapauksia vastaan.

Parkin mukaan Pohjois-Koreassa hallitus jakaa kansalaiset 51 luokkaan sen perusteella, onko heidän verensä ”saastunutta”, koska heidän esi-isänsä olivat ”sortavia” maanomistajia.

”Näin hallinto jakaa ihmiset. Sillä ei ole merkitystä, mitä yksittäinen henkilö tekee. Tärkeää on syntyperä ja kollektiivisuus”, hän selittää.

Kun hän näkee nykyään amerikkalaisten heittäytyvän rodulliseen essentialismiin ja identiteettipolitiikkaan, se tuntuu hänen mukaansa oudon tutulta.

”He sanovat, että valkoiset ovat etuoikeutettuja, syyllisiä ja sortajia”, Park kertoo. ”Pohjois-Korean hallinto käyttää tätä taktiikkaa ihmisten jakamiseksi. Amerikassa on sama ajatus kollektiivisesta syyllisyydestä. Se on ideologia, joka on ajanut Pohjois-Korean sellaiseksi kuin se on nyt. Nyt sitä samaa iskostetaan amerikkalaisiin nuoriin mieliin.”

Park kertoi New York Postille toivovansa, että hänen toinen kirjansa inspiroisi amerikkalaisia taistelemaan vääriä lupauksia ”oikeudenmukaisuudesta” vastaan niin kauan kuin se vielä on mahdollista.

”En todellakaan usko, että meillä on paljon aikaa jäljellä”, hän varoitti. ”Jo nyt kaikilla valtavirran instituutioillamme on sama ideologia kuin Pohjois-Korealla: sosialismi, kollektivismi ja tasa-arvo. Amerikassa on kirjaimellisesti meneillään kulttuurivallankumous. Kun tajuamme tämän, voi olla jo liian myöhäistä.”

Lähde: New York Post. FDS

100 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lieväasteinen

M.O.T. Woke ja juche ovat saman opin eri versiot.

Anomaster

Weffiläiset pitävät Kiinaa ihannevaltiona. Pohjois-Koreaa eivät kai kehtaa mainita, vaikka saattaa se olla heidän mielestään vielä ihanteellisempi.

juha II

Myös kiinasta Yhdysvaltoihin paennut nainen, joka oli kokenut Kiinan kulttuurivallankumosen. Vertasi WOKE liikettä ja cancel kultturia täysin toisiinsa. Pohjois-korealainen ja kiinalainen nainen kokevat tuskallisena ”joutuneensa ojasta allikkoon”!

Lännen on vallannut kommunismin hulluus kuten se valtasi itä-euroopan, kiinan, pohjois-korean, vietnamin, kuuban ja lukuisat afrikan maat. Lännen nuoret typerykset kantavat kylttejä, jossa sanotaan ”kommunismin olevan ratkaisu”? Niinpä niin. Eikä mikään kumma, että koko mielipuolisuuden alkulaukaus ammuttiin Barak Obaman valtakaudella v:sta 2008 alkaen. Sillä kirjassaan hän avoimesti tunnustaa olevansa kommunisti. Koko mädätys alkoi 1960-luvun hippiliikkeestä ja lopullisen vauhtinsa se sai – ironista kyllä – Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen. Samaa kommunismia ”aidoimmillaan edustavat myös YK ja EU. WEF:n Klaus Schwabin seinää koristaa Vladimir Leninin kuva. ”The New World Order” on oleva koko maailmaa käsittävä kommunistinen total.itärismi, jossa yksittäisten ihmisten valvonta on viety tappiin nykytekniikan ja läpihullujen moisen järjestelmän pystyttäjien OMASTA tahdosta. Ja se onkin oleva se AINOA tahto, jota kuunnellaan herkällä korvalla!!!

ike

Kunnioitukseni Nobel palkintoa kohtaan romahti kun Obama sai sen.

Eetu

Obaman ensimmäinen hallintotoimi pressaksi tullessaan oli laajentaa Afganistanin sotaa! Ja O itsekin oli yllättynyt saadessaan palkinnon:

Toisaalta Nobelin kirjallisuuden sekä rauhan palkinnot ovat lohdukepalkintoja sille koplalle, joka juuri ei ylety tiedepalkintoihin.

Tiedät kyllä.

Anomaster

Sitä ei kuulemma annettu ansioista, vaan siitä toiveesta, että Obama jotenkin saisi jotain ennen näkemättömän hyvää aikaiseksi. No, ei saanut.

Nobel-palkintoja on käytetty aika pitkään poliittisina palkintoina, ei niinkään ansioista jaettuina palkintoina. Olisi itse Alfred Nobel varmaan aika tyytymätön nykyiseen linjaan.

Ilkka Forsten

Tarvitaan näköjään aina joku ulkopuolinen avaamaan suunsa, muuten mennään silmät ummessa ja hypätään vaikka kaivoon, kunhan se nimetään kunniavelan hoitamiseksi, tai jonkun vähemmistön arvojen suojelemiseksi.

Irmeli

Jo vuonna 1985 hoilattiin taiteilijoiden suusta, että ”Maksamme velkaa ” laulua.

Siis mitä UITUN velkaa silloin?

Ymmärrän kyllä, että nykyhetkessä me veronmaksajat tulemme maksamaan tämän täystuhohallituksen ja lapsellisen, kokemattoman sekä osaamattoman pikavippitytön älyttömän typerää OTA 1, MAKSA 3 EU-miljardivelkasopimusta.

Päihteet näyttävät kyllä maistuvan liiankin hyvin tälle ministeritytölle, jolla ei minkäänlaista rahan arvon tajuamista (näihän itsekin sanoi, ei ole muuta talousosaamista kuin kotitalouden vessojen pesu). Ja päihteethän tyhmentävät aivoja ja pysyvästi.

Ilkka Forsten

Jo silloin inhosin niitä konsertteja vaikka oli vielä pitkä matka siihen että aloin seuraamaan politiikkaa, ja käsittämään kuinka tekopyhää esittäminen kaiken kaikkiaan oli. Käsite velka tuntui korvaan typerältä, sillä olimme jo siihen mennessä kantaneet miljardikaupalla rahaa Afrikkaan eikä mikään näkynyt muuttuvan. Arabit jotka ovat ylläpitäneet orjuutta vielä tänäkin päivänä, eivät ole koskaan sanoneet katuvansa asiaa, tai että heilläkin olisi jotain velkaa orjuuttamiaan ihmisiä kohtaan. Valkoisert aloittivat orjien pidon paljon myöhemmin kuin he, tai afrikan heimoyhteisöt, ja valkoiset myöskin luopuivat ja kielsivät orjuuden ensimmäisenä.Tästä huolimatta velkamme ei näytä koskaan loppuvan, ja nyt Kiinalaiset voivat ihan vapaasti kolonialisoida afrikan valtioita omiin tarpeisiinsa. ( Kaivostoiminta, maiden ostaminen pilkkahinnalla jne.) Se ei aiheuta yhdessäkään ministerissä tarvetta puhua asian korjaamisesta, riittää kun afrikasta saadaan litiumia lapsityövoimalla ja samalla pilataan koko ympäristö sekä vesistöt. Jos tästä ottaa puheen-aiheen, on taas rasisti kiinalaisia kohtaan, voi sentään…

Anomaster

Kummallinen velka sikälikin, että ei ole mitään summaa, jonka voisi maksaa, vaan pitää antaa kaikki sen velan maksuun ikuisesti.

kysymys

Tai voisiko joku, jonka mielestä esimerkiksi kehitysapu on vain vanhojen velkojen maksua, esittää laskelman siitä, kuinka suuri se velka on ja minkä verran sitä on vielä jäljellä? Vertailun vuoksi: Suomen maksettavaksi määrätyt sotakorvauksetkin tuntuivat aluksi suorastaan loppumattoman suurilta, mutta silti niiden kokonaissumma oli alusta lähtien tiedossa, ja aikanaan ne saatiin loppuun saakka maksetuiksi. Eikä Neuvostoliittokaan enää sen jälkeen vaatinut Suomelta aina vain lisää korvaussuorituksia.

Anomaster

Ei ne esitä sellaista, koska niiden tarkoitus on pitää ikuista velkaa yllä. Ikuinen tarkoittaa tässä aikaa, jonka he ovat vallan kahvassa riittävän lujasti kiinni. Kyse ei ole totuudesta, kyse on politiikasta ja valkoisen ihmisen alistamisesta mielivaltaisesti.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster
Anomaster

Satu keisarin vaatteista on edelleen täysin ajankohtainen. Tarvitaan lapsi, joka näkee tai sitten ulkopuolinen, joka ei ole sokeutunut.

Tosin ei tuo varmaan vielä riitä herättelemään ihmisiä suvakkiunesta, joka syntyi, kun sormeen pisti paha politrukin valheen neula.

Jossain vaiheessa se uni eli painajainen lakkaa kumminkin.

Puolueeton

Cancel ja Woke ovat vähäisiä häiriöitä verrattuna koronapandemiaan rokotuksineen ja ilmastonmuutokseen. Kaikki nämä ovat askeleita kohti totalitaarista valtaa, jossa Pohjoiskorea lienee jo ohitettu.

Jäitä hattuun

Ehkä näitä hankkeita ei kannata ruveta laittamaan mihinkään paremmuus- tai huonommuusjärjestykseen.

Nuo kaikkihan ovat saman ideologisen kuppikunnan hankkeita, ja niillä kaikilla pyritään ajamaan juuri tämän porukan tavoitteita.

Jokainen noista on jo yksinään tosi haitallinen, ja yhdessä ne muodostavat suorastaan äärimmäisen vakavan vaaran.

Ilmari

Koronapandemia olikin aika paha juttu. Onneksi saimme rokotteet !

Anomaster

Ole sitten onnellinen rokotuksistasi ja muista ottaa kuudeskin.

Juke

Mää luulen, että tämä Ilmari on joutunut rokotekoukkuun. Kauhiat vieroitusoireet tulee jos rokotukset joskus lopetetaan, oletko valmis?

ike

😂

Juke

Näillä kauko-itäläisillä roduilla onkin kaikista korkein älykkyysosamäärä, sen huomaa tässäkin tapauksessa. Siinä jää suomalainen matupatja hopialle.

Varokaa matupatjoja, hiv yms. saasta tarttuu!

Pitää paikkansa (esim. youtube tämän todistaa hakusanoilla ”average IQ countries”). Idiootit suomalaiset vajakki-suvakkiakat (lihavia ja rumahkoja) ovat samalla vajaavaisella henkisellä tasolla marakattien kanssa. Ilmankos nämä matupatjat viihtyvätkin niin hyvin näiden seurassa..

Maila

Päivän vihervasemmistotaustaisessa lehdessä yksi matupatja nyyhkytti mulatti-tuotoksensa kanssa yhteiskuvissa. Siis mitä nettoa?!? Itkee nyt veronmaksajilta jotain säälipisteitä? Oksettavaa.

Ja näitä huonoja geenejä tuonutta nokikeppiä ei näkynyt kuvassa? Onko tässä taas käynyt niin,
että matupatjakin ollut niin huono, ettei kelvannut enää edes neeekerille? 🤦🏻‍♂️

Ilkka Forsten

Ghanalainen siis kepitti ja köpitti tiehensä, nyt syy on suomalaisten.

Kepu

Suomalaisten veronmaksajien kuluu tietysti korjata tämäkin tilanne.

Åke W. Cancelsson

Uhriutuminen on epäsuora tapa yrittää hankkia valtaa.

VICTIMISM: ANOTHER BAD IDEOLOGY – New English Review

Ei se ole tyhmä joka vaatii, mutta se on pelkuri joka suostuu.

GLGL

Kun Jordan Peterson haastatteli tätä Ms. Park:ia, oli Jordan ”tutkijamoodissa”, kunnes neito alkoi kertoa Columbia:n yliopiston rappiosta. Siinä vaiheessa Jordan puhkesi kyyneliin. Kuvaa ääremmäisen hyvin, mitkä on ne kipupisteet länsimaisessa akatemiassa. Park:n tarina (keksitty tai ei) kuvaa raadollisesti sen pa*kan, mikä on levinnyt länsimaiden ”älymystön” päähän.
Rooman tuhoa ei ole enää ollenkaan vaikea ymmärtää.

Ilkka Forsten

Meillä ei vaan sallittaisi enää edes sirkushuveja, ja leipäkin on kallista.

Kepu

Viihde on tosiaan mennyt tylsäksi, vain infantiilit vitsit ja transpervoiluaiheet kelpaa uusille ”viihdetaiteilijoille.” Aina on mies nainen tai päinvastoin. Leipään pitää kohta panna puolet petäjäistä. Kasvisravinto on kuulemma kauppiaaan mielestä ottanut takapakkia, ihmiset joutuu nykyään jättämään kasvikset kaupan hyllylle.

Anomaster

Leipään puolet petäjäistä ja lihaan puolet heinäsirkkaa.

Ilkka Forsten

Heitän tähän nyt vitsin mikä olisi vielä 1980 luvulla naurattanut kansaa. Kaksi hagertia tapasi kadulla, ja toinen kysyi, mites menee, ja kuuli vastauksen, olen nykyään impotentti, No paljon onnea ja ajatella et niin vähällä lukemisella.

Juke

Mahtavasti on kohonnut hagertti huonoista lähtökohdista huolimatta, impotenttihan on heti seuraava presidentistä.

ike

Katse vaan eduskuntaan, sieltä niitä ”vihanneksia” löytyy.

Kalle

Tätä hulluutta ei tarvitse kauempaa etsiä. Sitä löytyy ihan oman nurkan takaa, kun jo koulussa opetetaan tällaista:
https://www.youtube.com/watch?v=TO_7vfCRWb0

ike

Ajattelin vähän samaa. Yeon-mi Park on viisas nainen. Ottaako hänestä suomen vihervsemmisto opikseen, ei tietenkään. Meillä on vielä vähän aikaa. Vaalit tulossa.

Muskainen Parjaani

Humanististen yliopistojen (jossa matumyönteisten akkojen yliedustus) pitäisi meidän verorahoilla kustannetuilla palkoillaan keskittyä tieteeseen eikä mihinkään poliittiseen vihervasemmiston aatteiden suoltamiseen ja nuorten mielen myrkyttämiseen. Todella huolestuttavaa, että lapsia manipuloidaan jo alakouluissa, mikä vaikuttaa negatiivisesti näiden mielenterveyteenkin.

Åke W. Cancelsson

Suomalaisten yliopistojen tasosta kertonee jotakin tänne myönnettyjen luonnontieteiden Nobel-palkintojen määrä: vain kaksi, A.I. Virtanen ja Ragnar Granit.
(vastaavasti Tanska 9, Norja 5)

Tuo humanistisuuden yliarvostus lienee vaan pahentunut koskapa Pisa-tulokset uppoaa kuin neste lumeen.

GLGL

Ruotsalaiset vihaavat suomalaisia, siksi ei tule nobeleita. Suomelle kuuluisi ainakin nobel gravitaatioteorioista, jotka esitettiin ennen Einsteiniä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nordstr%C3%B6m%27s_theory_of_gravitation
Mielestäni kansanedustaja Iiris Suomelalle kuuluisi Nobel. Saihan Bob Dylankin sellaisen, joten miksei Iiris? Nobel-komiteaa voisi hyvällä syyllä moittia linjattomuudesta, jos palkinto menee muualle.

pertsa

USA on demokraattien valtakaudella lopullisesti menemässä Frankfurtin koulukunnan oppien mukaisesti kommunistiseksi. Aseoikeus ja oikeus ilmaista itseään vapaasti on ollut USA:n perustuslain kulmakiviä, nyt ATF vainoaa aseiden omistajia ja Google, Meta ym. sananvapautta! Onko USA niin ihailtava valtio,että meidän tulee alistua Bidenin hallintoon?

Ilkka Forsten

Putinlandiassa ei ole saanut omistaa mitään muuta kuin haulikon. Toisin sanoen välineen jolla ei tee mitään jos tulisi tarve saada FSB:n kätyrit pysymään vähän etäämmällä. Putin vainoaa sananvapautta, vai oletko kuullut että netin käyttö olisi lisääntynyt viimeaikoina. Onko Venäjä niin ihailtava valtio, että meidän tulisi alistua putinin hallintoon ? Jos Frankfurtin koulukunta jallittaa meitä, niin Kremlin koulukunta tekee ihan samaa ja vie sen netin pois kokonaan. Venäjä on putinin valtakaudella menossa lopullisesti tyranniaksi, josta kuoriutuu kommunismi mistä putin ei ole milloinkaan edes luopunut. USA: sa voi vaalit muuttaa tilanteen, venäjällä vaalit ovat komediaa jossa ei kukaan naura vaikka aihetta olisi. Miltä kuulosti vaalitulokset. Putin – Medvedev – Putin – Medvedev – Putin – Medvedev. Ihan varmaan kansa äänestikin tällä tavalla vai äänestikö sittenkään. USA:sa oli muitakin kuin Biden.

Jäitä hattuun

Äläpäs nyt Ilkka laskettele noin paksua propagandaa!

USA:ssa jo kahdet peräkkäiset vaalit (presidentinvaalit 2020 sekä välivaalit 2022) ovat olleet räikeän vaalivilpin sävyttämiä.

Varmasti olet itsekin lukenut noista ääntenlaskuprosessin omituisuuksista: laskenta keskeytettiin yöllä ja tarkkailijat määrättiin poistumaan. Kun laskentaa sitten myöhemmin jatkettiin, oli jostain sillä välin ilmestynyt kymmeniä tuhansia uusia ääniä, kaikki Joe Bidenille!

Ilkka Forsten

Minä tarkoitin että USA:n vaaleissa on ollut muitakin kuin Biden. Reagan, Carter, Bush, Clinton, Obama. Trump ja vasta nyt Biden. Venäjällä mentiin vuodesta toiseen Putin – Medvedev kaksikolla. Ei tämä ole propagandaa. Se mitä USA:n viimevaaleissa on tehty, on ollut vilppiä en minä sitä ole kiistänytkään. Mutta en usko yhtään enempää siihen että venäjän kansa halusi vuoron perään saman kaksikon presidentiksi.

pertsa

On syytä tietää jokaisen täällä kommentoivan, että Suomessa oli hyvin toimiva ampuma-aselak vuodesta 1933 ja vasta 1997 EU:n painostamana valmisteltiin vuonna 1998 voimaan tullut laki mitä on muutettu mielivaltaisesti jo usieta kertoja. USA:ssa demokraatit ovat jo yli 30 vuotta yrittäneet kaataa USA:n perustuslain Toisen lisäyksen eli Second Amandment eli oikeuden kantaa asetta! Mitä tulee Venäjään niin siellä saa ostaa metsästysaseita ja itsepuolustukseen saa hankkia ampuma-aseen mikäli rikosrekisteri on puhdas!
Mikäli haluamme vertailla USA:ta ja Kiinaa niin Kiinan politiikka ei ole riippuvainen vaalituloksesta mikä täydellisesti pilaa uskottavan politiikan jatkuvuuden eli mieluummin sama tunnettu henkilö johon voi edes jonkuverran luottaa kuin jatkuvasti poukkoileva hallinto!

Ilkka Forsten

Tunnen aselain erittäin hyvin, olen vuosikymmenet ollut sen kanssa tekemisissä. Tyhmyys huipentui kahden tapauksen myötä. Jokela ja Kauhajoki. Niiden tapahtumien kautta opin vihaamaan myöskin keskustaa ja kokoomusta. Pääministerinä oli silloin Matti Vanhanen, ja sisäministerinä Anne Holmlund. Kumpikin täysin kuutamolla asiasta, mutta lakia piti lähteä sorkkimaan kun kaksi ( 2 ) hörhöä toteutti jonkun fantasiansa. Se oli oikeuttavinaan kaikkiin kohdistuvat syytökset, holmlund asetti siis kahden yksilön rikokset kollektiivisesti jokaisen suomalaisen aseita omistavan syyksi.

Vanhanen julisti ääni väristen kuinka on nyt varattava lisää rahaa nuorisotyöhön, oltava kannustavia ja tunnettava vastuu mielenterveydellisistä ongelmista. Mitä tapahtui ? EI MITÄÄN, rahaa ei lisätty mielenterveyspuolen tarpeisiin, palveluiden saatavuutta ei parannettu, ja lopulta kaikki kulminoitui aselakien muuttamiseen joka siis kollektivisoi jokaisen rehellisen kansalaisen osalliseksi. Holmlund keksi täysin idiootteja ratkaisuja, kuten jonnekin korpeen, keskelle ei mitään perustettavat asevarikot mistä laillinen omistaja saa käydä ” lainaamassa ” omaisuuttaan, mutta se pitää palauttaa heti viimeisen laukauksen jälkeen, ellei tee niin, syylistyy luvattomaan aseen hallussapitoon.. Voi vi***u mikä idiotismin kukka kun suoraan sanotaan. Vasemmistoliiton Annika Lapintie pisti astetta paremmaksi, hän olisi halunnut viedä kaikilta aseet, ja kun sitä ei kannatettu, hän loi uuden aivopier**n kertomalla että todisteeksi radalla käynnistä, on kerättävä kaikki hylsyt talteen, ja ne tulee viedä poliisasemalle todisteeksi harrastuksen laajuudesta, ellei niitä ole, ei tarvita aseitakaan. Jokainen tietää ettei tuollaiset temput muuta sitä faktaa miksikään, että sekopäät saa aina tehtyä tekonsa oli laki mikä tahansa. Kukaan ei arvon ministereistä ehdottanut lakia joka velvottaisi viemään puukot vallesmannin kaappiin, kun allahu akbar huuto kuullaan, sehän olisi kansanryhmää toiseuttavaa, ja sitä ei laki salli. Suomalaisten toiseuttamisen se sama laki sallii, joten terveisiä per****stä.

Jäitä hattuun

Niin, tuo Suomen ampuma-aselain huonontaminen ei ole mikään sattuma.

Minä näen tämän asian osana sitä laajempaa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on tehdä suomalaisista mahdollisimman heikkoja ja aloitekyvyttömiä nössöjä.

Tämä siksi, koska tällaiset nössöt ovat vallanpitäjien kannalta paljon helpompia ja harmittomampia alamaisia. Heitä on helppo komennella ja kyykyttää sekä pistäää maksamaan yhä lisää veroja, koska tiedetään että kukaan tuskin kykenee ja uskaltaa ryhtyä minkäänlaiseen vastarintaan.

Keinoina tässä nöyriksi alistujiksi kasvattamisessa ovat lähinnä kouluopetus (pyritään nujertamaan oma-aloitteisuus ja henkinen kantti jo lapsesta alkaen) sekä aikuisena juuri erilaiset älyttömät kiellot ja rajoitukset mm. ampuma-aseiden omistamisen suhteen (pyritään heikentämään ihmisten kyky puolustaa itseään ja omaisuuttaan mahdollisimman pieneksi).

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Jäitä hattuun
Ilkka Forsten

Tiedätkö ketkä ovat olleet USA:n parhaita aselobbareita ? Kaikki ne Presidentit mitkä ovat yrittäneet hillitä kansalaisten mahdollisuuksia hankkia mitä haluavat. Joka kerta myynti on hypännyt räjähdysmäisesti kun presidentti on alkanut puhumaan rajoituksista, tai kielloista. Sitä kansaa ei saa koskaan aseettomaksi, sillä heidän ajatuksensa on, että ihmiset ovat nimen omaan kansalaisia eivät subjekteja. Jos joku yrittää kääntää asiaa, siitä ei tule mitään koska kansalla on aina laittaa vastaus peliin.

Takavuosina eräs hyvin tunnettu toimittaja ( Amerikkalainen ) sanoi. ” Suurin voima piilee siinä, että ase kädessä voit aina sanoa ei.” Olkoonkin että lause on provosoiva, siinä on mukana myöskin totuus. Kansa jolta viedään mahdollisuus sanoa ei, on helppo määräiltävä ja niin myöskin tapahtuu.

Anomaster

USA:n onneksi perustuslaki suojelee oikeutta omistaa aseita. Kuulemma perustajaisät laittoivat sen perustuslakiin, jotta hallinto pelkäisi kansaa, eikä kansa hallintoa.

Suomessa, kuten tuossa Jäitä hattuun jo totesi, halutaan asian olevan toisin päin eli jotta kansa pelkää hallintoa. Suomessa onkin pitkät perinteet kuuliaisuudelle esivaltaa kohtaan. Kunnon kansalainen ottaa lakin päästä ja hypistelee sitä hermostuneena esivallan edessä.

Suomessa olisi hyvä päästä siitä asenteesta eroon ja muistaa, että kansa ei ole esivallan alainen, vaan esivalta on kansan alainen. Tuota kyllä jaksetaan sanoa, mutta käytännössä kansa on edelleen kontallaan esivallan edessä. Asenne on pitkälti sellainen, että elämme esivallan armosta ja meidän tulee olla nöyriä sekä kiitollisia holhoojillemme.

Ilkka Forsten

USA:n parustuslain kohta joka oikeuttaa aseiden hankkimisen ja hallussapidon, oli alunperin kaksijakoinen ajatukseltaan. Hyväksymällä kaikille oikeudet aseen omistamiseen, haluttiin turvata tilanne ettei esimerkiksi Englanti enää kykene ottamaan maita haltuunsa, ja todellakin, samalla ajatuksena oli antaa pelote myöskin omille valtaapitäville. Annettiin siis mahdollisuus toimia myöskin omia vastaan jos nämä eivät noudata perustuslakia, tai sortuvat mielivaltaan.

Anomaster

Juu, totta, olen lukenut tuosta samasta, että englantilaisten torjuminen oli osa asiaa. Ymmärettävää, koska englantilaiset punanutut olisivat hyvinkin voineet yrittää saada alueet takaisin valtansa alle.

Muistelen, että jossain vaiheessa kävivät polttamassa Valkoisen talon edeltäjänkin vielä USA:n itsenäistymisen jälkeen. Se hyökkäys ei muistaakseni sen kummempaa tulosta tuonut, mutta yrittivät kuitenkin.

Jäitä hattuun

Okei, kiitos tarkennuksesta.

Mukava myös huomata, ettet ole langennut uskomaan Yle-propagandaa jonka mukaan ”kaikki väitteet USA:n presidentinvaalien vilpillisyydestä 2020 ovat pelkkiä Trumpin kannattajien levittämiä valeuutisia”.

Mitä tulee presidentin toimikausien pituuden vertailuun USA:n ja Venäjän välillä, niin näiden suora vertaaminen toisiinsa ei ole aivan helppoa. USA:ssahan toimikaudet on lailla säädetty maksimissaan kahteen, mutta Venäjällä tässä ei olla niin tarkkoja – ja kieltämättä Putin on näitä lepsumpiakin kriteerejä venyttänyt vielä entisestään.

Toisaalta tätä kriteerien venyttämistä tapahtuu myös USA:ssa, mutta eri tavalla. USA:ssa kyllä henkilö vaihtuu, mutta työn jatkajaksi pyritään mielellään hankkimaan joku aloitekyvytön tollo, joka käytännössä sitten ”jatkaa edeltäjänsä valtakautta” – varsinkin kun avustajakuntakin pysyy pitkälti entisellään.

Monethan ovat huomauttaneet, että Joe Bidenin ensimmäinen kausi on käytännössä Barack Obaman 3. kausi, koska Obaman taustavaikutus on niin vahva – ja Bidenin henkisen kapasiteetin puutteet myös tiedetään.

Demokraattien alkuperäisen suunnitelman mukaan tämä ”Obaman 3. kausi” piti hoitaa Hillary Clintonin avulla, mutta Trumpin yllättävä vaalivoitto sotki kuviot. Niinpä he joutuivat kehittämään tuon huolella laaditun vaalivilppioperaation, jolla varmistettiin että demokraattien ehdokas takuuvarmasti voittaa vuoden 2020 vaalit, ja näin tämä kaivattu ”Obaman 3. kausi” päästään toteuttamaan hiukan jälkijunassa.

Ilkka Forsten

Tekisi mieli sanoa että nykyinen USA:n Presidentti on Kamala Harris, hirvittävä ajatus, suorastaan kamala, mutta jotenkin koen että Bidenin toistuvat sekoilut olisivat jo niin vahva merkki Presidentin kyvyttömyydestä hoitaa virkaansa, että siihen puuttuisi lainoppineetkin. Kun todellinen valta ei olekaan bidenilla, jätetään kaikki sanomiset ja toilailut huomioimatta. Harris on puolestaan kommunisti koko sanan merkityksessä, joten hyvin menee demokratialla sielläkin päin maailmaa.

Nixonin valtakausi päätettiin lopettaa, koska hänellä oli vakavia psyyken ongelmia ja toistuvia harhoja. Nyt sitten mitä tahansa suustaan päästelevä seniili esitetään täydellä järjellä toimivaksi. Hän muun muassa sanoi jossain puheessaan että, ” poikani kaatui sankarina Irakissa. ” Vaikka todellisuudessa hän kuoli Yhdysvalloissa eikä mihinkään sodan tuomiin vammoihin. Toisen kerran biden puhui ukrainasta syyriana. Jos tämä ei haittaa mitään, eikä virka kärsi, niin mikä tahansa tollo voi esittää presidenttiä. Prompterilta lukeminen ei onnistu, hän kysyi kesken lähetyksen, miltä riviltä nyt oli tarkoitus lukea jne jne..

Anomaster

Epäilen, että Kamala ei ole kovinkaan merkittävä vaikuttaja. Obaman vaikutus taitaa olla suuri.

Kerrotaan Obaman joskus sanoneen haastettelussa, että toivoisi voivansa saada presidentin virkaan jonkun, jota hän ohjailisi. Vähän tuohon tapaan oli jossain puhunut. Jos tuo on totta, niin nythän hänen toiveensa on toteutunut. Tiedä sitten onko Bidenin taustalla jokin ryhmä, jossa Obama on yksi vaikuttaja. Ehkä Obamaakin ohjasi jokin ryhmä hänen presidenttikausillaan.

Anomaster

Biden sanoi presidentinvaalien aikaan kampanjatilaisuudessaa mm. kutakuinkin niin, että en minä teidän ääniänne kaipaa voittaakseni. Taisi olla jokin haastettelu, jossa hän totesi kutakuinkin niin, että meillä on erityisen kehittynyt vaalihuijauskoneisto, jollaista ei ole ennen nähty. Nuo lausumat tukevat toisiaan, mutta eipä niihin reagoitu.

Eipä sen Bidenin vaalitilaisuuksissakaan ollut juuri ketään oman henkilökunnan lisäksi.

Jos Trump olisi todennut jotain tuollaista, olisivat isot otsikot täyttäneet etusivut.

pertsa

Bidenin koko ura senaattorina on ollut todellinen esimerkki takinkääntäjästä ja ero niiden harvojen kunnollisten presidenttien välillä kuten Ronald Reagan ja Richard Nixon on todella valtava. Nixon oli erittäin älykäs politiikko, mutta Watergate oli sisäpiirin järjestämä operaatio ja Washington Postin toimittajat tiesivät asiasta ennen Nixonia. Trumpin petti lähinnä hänen vävypoikansa tuo loistelias kipapää jolla on läheiset suhteet Clintonin perheeseen!

juu

Kalifornialainen nainen kuoli ryöstön yhteydessä, niin perhe ja ystävät ei halua ryöstäjille vankeustuomiota.
Anarkistina ja woke aktivistina hän ei kannattanut ”valtion väkivaltaa” ja rangaistuksia.
https://nypost.com/2023/02/11/jen-angels-kin-dont-want-jail-time-for-attackers-after-oakland-baker-killed-in-robbery/

Sähkötuolin korjaaja

juu ei vankeustuomiota, vaan death penaltya 👍🏻

Åke W. Cancelsson

Suomalaisen vankeinhoidon vahingossa keksimä tehoseuraamus, matkaselli, voisi olla maamme seuraava vientituote.
Se takavuosien koulutusvienti -idea olikin jo lähtökohtaisesti mahdoton.

Ilkka Forsten

Se on nyt out, koka ankara sähköpula pakottaa säästämään suurista kuluista. Sitten kun Olkiluodon käymälä joskus vuonna 2080 saadaan toiminaan, ehkä viikon, voidaan myydä sähköä USA:le ja niin toimii sähköjakkaratkin. Onneksi hyvää ei koskaan odota liian pitkään.

Ana

Tuulimyllyn kylkeen teippaa ilmastointiteipillä keittiöjakkaran. Ja katso ihmettä, siinä teillä on oiva kestävän kehityksen sähkötuoli.

Ilkka Forsten

Tyynellä säällä ei toimi…

ike

Vastaisi nykyistä armahdus-käytäntöä. Sattuma korjaa satoa.

Ilkka Forsten

Rangaistuksiin on lisättävä lause. ” Jos tuomion täytäntöönpanon aikana on tuuletonta, muutettakoon rangaistus elinkautiseksi, tai vaihdettava tuomiopäivää meteorologian laitoksen arvioiden mukaisesti tuulisempaan hetkeen.”

Tepa

Rangaistus vain kovenee kun sitä pitkittää. Lapsenraiskari joutuu istumaan ja odottamaan päivakausia tuulen yltymistä.

Juha

Kyllähän Suomaassakin punakaupungit ovat muuttuneet pohjois koreaksi. Omituista että niin suuri osa suokansasta haluaa kokea Neuvostoliittoa. Tällaisten itsetuhoisten äärikokemusten hakeminen on selkeä merkki psyykkeen epävakaudesta. Suomaalaisten mielenterveysongelmat ovatkin eksponentiaalisessa kasvussa.. etenkin punakaupungeissa.

Allu

Miten se pahin suvakkila ja mätäpaise, eli Helsinki on punakaupunki? Vihreät ja kokoomushan siellä hallitsee suvereenisti. Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä ettei johda lukijoita harhaan.

Juha

Nii-in, kokkareet ja vihreet ovat kommunistisia puolueita.. kun vähän raaputtaa pintaa syvemmältä..

Tuoreessa muistissa on kun Petteri sisäministerinä ollessa täytti stadin mamuilla.. ja Espoossa mamu-% on jo 20 %a, Vantaalla 25 %a.

Allu

No taas meni vähän väärin, eivät ole kommunistisia puolueita, mutta ajavat pohjimmiltaan tai vahingossa samanlaisia asioita kuin kommunistit aikoinaan, ja kun pintaa raaputtaa sisältä löytyy mielisairautta.

Ilkka Forsten

Raaputtaminen on puolueen agendan rasistista epäilemistä, vähän niin kuin tulijoiden motiivien epäilykin oli herra petterin mielestä. Maahan 2015 tulleet saavat raaputtaa, heillä on syyhy mikä on jäänne kolonialismin vuosista. Kunniavelkamme on yhä maksamatta ja syyhyvoiteet hankkimatta. Kaikki varat meni covid – rokotteisiin joilla on tunnettu teho lyhentää elinkaarta, ja tuoda pysyvät vaivat meidän kaikkien arkipäivään. Ja nyt pitää raapia….

Aivopestyt hölmöt

Cockoomuslaiset ovat globalismikorporaatiokommunisteja.

Ilkka Forsten

Vihreät ovat itse julistaneet orientoituvansa enemmän vasemmalle, siis punakaartiksi, ja kokoomuksen politiikka on suoraa jatkumoa sille, sen tulet huomaamaan vaalien jälkeen.

Allu

Uskon minä sen, minä vain noita termejä tarkensin.

ike

Juutuin tuohon ideaan ”kokea Neuvostoliittoa”. Siinäpä hyvä idea jollekin peliyhtiölle. Tehkää tietokonepeli missä voi seikkailla vaikka 70-luvun Neuvostoliitossa, mutta sen täytyy olla tarkka, noin poliittisesti ja ihmisten elämän suhteen. Luulen että olisi menestys.No 1 prosentti voitosta riittää minulle ideasta 😊.

Juha

Joo, kaippa se jokaisen sukupolven täytyy kokea kommunismin ihanuus. Voisivat kouluissa sisältää oppimäärään Solzchenizyn, Gulag, vankileirien saaristo ja THE ENEMY WITHIN”
by Raymond deJaegher

https://archive.org/details/1967-enemy-within-r.-j.-de-jaegher-i.-c.-kuhn_202101

Tämä em Kiinan kommunistien valtaannousu muistuttaa paljon nykypäivän meininkiä..miten kommunismi ujutetaan vaiheittain ja järjestelmällisesti yhteiskuntaamme.

Ilkka Forsten

Aloitus tapahtuu Vaalimaan rajanylityksellä, jos saa pienemmän luvun noppaa heittämällä kuin kuusi pistettä, on odotettava kolme kuukautta seuraavaa heittovuoroa. se simuloi rajaviranomaisten kuuluisaa nopeutta idän puolella. Asiaa voi nopeuttaa ostamalla kuusi pistettä, mitkä tarjotaan viranomaisen käsiin ilman kuittia. Seuraavien heittojen on toistuvasti oltava kolmen pisteen arvoisia, muuten passin tarkistuspisteet pysäyttävät kulkusi sähkötolpan välein. Kun olet mahdollisesti jo puolen vuoden kuluessa päässyt Viipuriin, huomaat että viisumi on mennyt vanhaksi. Palaa siis lähtöruutuun ja aloita peli alusta.

Jos pääset jatkossa rajan yli, muista pisteiden valossa mennä suoraan ja pysähtymättä viipurin torille. Pisteluku 2 tarkoittaa sitä, että kävit kus***la Säkkijärven kohdalla, miliisi havaitsi epäilyttävät vakoilutoimesi, ja joudut kuulusteluun joka tarkoittaa kuukauden mittaista heittokieltoa. Lisäksi viisumisi vanheni jälleen. Voit anoa turvapaikkaa suomesta, jolloin saat ylimääräisen heittovuoron mikä johtaa hyvällä onnella suoraan KELA:n luukulle. Sieltä saat rusketuksesta riippuen uusia pelimerkkejä, sekä erivapauden kaikista syytteistä.

Kun kaikkien mahdollisten estojen ja haittojen jälkeen lopulta olet Leningradissa, törmäät miliisiin joka ilmoittaa että tukkasi on liian pitkä, emme hyväksy länsimaista hapatusta. Tällöin on mahdollista itse leikata kutrit, tai antaa neljä kertaa kaksi pistettä virkailijalle, joka vastaa miliisin kolmen vuoden bruttopalkkaa pimeänä. Jos annat pisteet pois, se tarkoittaa samalla että voit käydä Nevajoen varrella ja palata viipuriin. Viipurissa huomaat että viisumisi ja passi jäi miliisille, eikä mikään pisteluku auta kun pelaaja palautetaan taas vaalimaalle luvattomasta rajan ylityksestä syytettynä. Yksi armonheitto sallitaan, ja jos pisteet ovat jälleen kuusi, saat mahdollisuuden lahjoittaa ne pois, joka viittaa sukkahousuihin, ( kolme pistettä ) ja toiset kolme purukumiin. Tällä ei kuitenkaan pääse enää rajan yli, se katsotaan pelkästään kansojemme väliseksi hyväntahdon eleeksi.

Sinnikäs pelaaja voi jo kahdeksan kuukauden keskeytymättömän yrittämisen jälkeen olla uudelleen leningradissa, jossa voit nauttia lautasellisen kaalisoppaa smetanan kanssa, ja juoda lasillisen kirkasta ja virvoittavaa nevan vettä. Noppaa ei enää tarvitse heittää, sillä kaikki aikasi menee käsittämättömän ripulin kanssa painimiseen. Ongelma ei ole paikallisten mukaan veden laatu, vaan länsimaisen ihmisen heikompi ja kapitalismin hapannuttama vastustuskyvyn puute. Mikäli tarkoitus on päästä matkalle läpi laajan venäjän maan, on syytä varautua vanhuuseläkkeen tuloon ja toivoa peukaloituja noppia joissa on vain pelkkiä kuutosia. Niin, ja viisumikin on taas vanhentunut eikä passikuva vastaa henkilön ulkoisia piirteitä. Olitte vaalimaalla parraton, sekä nuorempi. Miten selitätte edes partanne, se vaatiikin jo kaksitoista pistettä yhdellä heitolla, muuten olet vakooja joka koittaa naamioitua ja saada aikaan sabotaasia YYA sopimuksista piittaamatta. Tavarits, tämä ei ole mitään leikkiä, sillä vuonna 2022 alkaa ukrainan denatsifikaatio, oletteko menossa azov pataljoonaan, jos olette, saatte elinkautisen, ja vaikka ette olisikaan on elinkautinen kohtuudenmukainen pelkästä yrityksestä. Emme varanna erikoisoperaatiota, emmekä salli että pelaatte enää koko peliä. Takavarikoimme nopat, rahat, viisumit ja passit sekä tietysti kännykän ja läppärin sekä pelilaudan slaavilaisuuden vastaisena. Tilalle saatte putinin rintakuvan mikä tulee ripustaa sellinne oven yläpuolelle, ja sitä on kumarrettava aina kun kuljette ulos tai sisään, enemmän kuitenkin sisään.

Jäitä hattuun

No jaa… Vaikka tuo ideasi sisältääkin tiettyjä humoristisia arvoja, se samalla edustaa kuitenkin sellaista todellisuuspakoisuutta, joka ei ole hyväksi – varsinkaan yhteiskunnassa laajamittaisemmin.

Viiden pisteen vihje:

Tyranniaan vajonneille yhteiskunnille on hyvin tyypillistä valjastaa propagandakoneisto haukkumaan menneitä aikoja ja luomaan ihmisille nistä mahdollisimman ankea kuva. Vastaavasti nykyaika pyritään esittämään suurena kukoistuskautena, jolloin kaikki on hyvää ja ihanaa, ja kohti vieläkin parempaa tulevaisuutta ollaan koko ajan menossa, kiitos viisaiden ja vastuullisten vallanpitäjiemme…

Ei ole mikään sattuma, että juuri viime vuosina on meillä Suomessakin Yle ruvennut kiihtyvällä tahdilla esittämään natsi-Saksan kauhuista kertovia ”dokumentteja” ja muita ohjelmia – ja lisäksi vielä Neuvostoliitonkin epäkohtia ruotivia ohjelmia.

Näitä suolletaan tv-ruudusta ihan jatkuvalla syötöllä, koska halutaan kääntää ihmisten huomio pois nykypäivän ongelmista ja nykyisten vallanpitäjiemme epäonnistumisista. Siis pakoa nykytodellisuudesta.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Jäitä hattuun
ike

Huumori on aika hyvä ase melkein kaikkeen. Esim. naapurissa ovat hyviä keksimään sellaista josta ei suoraan voi sanoa että on neuvostovastaista mutta kaikki ymmärtävät mitä asioita kierrellään. Täytyy jonkin verran ymmärtää Venäjän elämän menoa jotta voi joskus hymyillä asioille. Olen myös itse monasti aika pihalla mutta yleisöreaktio (jos ollaan live) aika paljon kertoo.

GLGL

”suuri osa suokansasta haluaa kokea Neuvostoliittoa”
Syy ei ole kansan. Valtaapitävälle kommunismi on se kaikein toimivin hallintomuoto. Siksi kaikki valtarakennelmat aina automaattisesti hakeutuvat kommunismin suuntaan (jos ette usko, niin katsokaa Kokoomusta, josta on tullut kommunistien synnytyslaitos).
Kansanvalta on ainoa kommunismia vastustava voima.

Juha

”Valtaapitävälle kommunismi on se kaikein toimivin hallintomuoto.”
Juuri näin ja se on rahaeliitin keino hallita massoja. Nyt kun läntinen rahatalous (€£$) on tulossa tiensä päähän, tämä totalitarismi tuntuu vain kiihtyvän. Inflaatio ja taantuma romahduttaa yksittäisen ihmisten toimeentulon ja levottomuudet lisääntyvät. Tähän vastataan Kiinan kaltaisella kommunismilla jossa vapauksia rajoitetaan. Tämä on vasta alkua.. hullummaksi muuttuu jolleivat massat herää.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Juha
Lare

”Suokansa” sopii hyvin nimitykseksi tälle yössä ja valheen hetteikössä rämpivälle kansakunnalle. Uusimman tutkimuksen mukaan sana suomi juontuu kuitenkin sanasta saame, kuten myös sana häme.

Sakke

Nykyaika vain on mennyt niin sairaaksi, ettei enää mihinkään voi luottaa. Mikähän operaatio tässäkin on piilotettuna ja mitkä on todelliset tarkoitukset? Vaikuttaa kuitenkin Greta Thunbergin täydelliseltä vastakohdalta, edellyttäen että on vilpitön.

jep

Siinä meillä on paras kokemusasiantuntija, mitä voi olla. Ei kuitenkaan kelpaisi Ylenannolle eikä stadin Pravdalle, kun ei sovi unelmaan eikä agendaan.

Juha

Äläs ny.. miksi hän tahtoisi Pravdalle töihin. Pravda heittäytyi tänäänkin ihan täysillä foliohattu skeneen.. jossa se on aina ollutkin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009387716.html

Nämä UFO tarinat ja muut viime aikojen SCIFI horinat (WARPSPEED) asettavat kyllä kyseisen lehden parapsykologian osastolle kirjaston luokitusjärjestelmässä.

Juke

Kaikkihan haluaa YLE:ltä ohjelma-aikaa, koska YLEn ohjelmat on ”ammattitaitoisten toimittajien toimittamia tosiasioihin perustuvia korkealaatuisia uutisohjelmia,” ei mitään sattumanvaraisia kansalaismielipiteitä.

ike

No eivät asetu parapsykologian osastolle. Tunnen vähän kumpaakin alaa ja ei tuo suhtautuminen kovin tieteellistä ole ollut ainakaan noin sadan vuoden aikana. Jokaisella aikakaudella on omat ennakkoluulonsa. Olen mieluummin foliohattu joka pitää asioita mahdollisena, kunnes toisin todistetaan, kuin tohtorihattu joka ei näe nenäänsä pitemmälle.

Juha

Joo en tarkoittanut mollata paranormaaleja ilmiöitä vaan mielen täytyy olla avoin kaikelle uudelle.
HS ja muu valemedia vaan käyttää ”foliohattutermiä” dissaukseen ja ufo/scifi hommathan ovat sitä alkuperäustä folioo. Ja nyt sitten valemediat ovat itse foliohatun ytimessä uutisoidessaan tunnistamattomista lentävistä esineistä.eli ufoista.

Näämä säähavaintopallot ja ufot ovat taas jokin joukkopsykologinen operaatio, jolla kusetetaan massoja.

pertsa

On tärkeää luoda viholliskuva ja sen osaa USA:n hallinto siksi mennään urku auki Raptorilla ja suljetaan ilmatila siksi ajaksi, että saadaan ammuttua ”ufo” alas!

Juha

Saas nähdä kuinka suuren osan kansasta saavat huijattua tähän alien invaasion uhkaan..

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fdac12af-2771-4c5f-8f76-2eea9b3eb231

Arvioisin 80 %a..

Elämme omituisia aikoja.. lapsesi ei voi leikkiä olevansa intiaani, mutta sinä voit leikkiä olevasi nainen.

Juke

Saako aikuinen uuden lain mukaan leikkiä olevansa intiaaninainen?

Ana

Ei todennäköisesti saa, se on kulttuurin omimista, siitä on toinen laki. Kyllä siellä eduskunnassa on paiskittu hikipäissään töitä, varmaan yötämyöten. Mutta nyt minä taidan lähteä iltakahville, vai montako kuppia päivässä sitä saa juoda, joko siitä on tehtylakialoite?

Ilkka Forsten

Saako olla intiaaninainen, noin leikkimielellä ?

Lare

Ei siinä mitään estettä pitäisi olla, kunhan on intiaani vain leikisti.

Juke

Saako olla leikisti Hitler jos on syvimmiltään suvakki ja transmyönteinen? Miten oikeus katsoo?

ike

Taas pakko vastata ei. Ovat sellaista tekniikkaa että ei USA:n hävittäjillä ole tähänkään asti ollut mitään jakoa jos sattuvat pääsemään edes lähelle.

Ilkka Forsten

Mukavaa tämä nykyelämä. Ensin on pakolaishätätila, sitten ilmastohätätila, covidhätätila, Ukrainahätätila, ja nyt sääpallohätätila ja viimeisimpänä UFOhätätila. Kohta meillä on vaalihätätila josta seuraa jakeluvelvoitehätätila ,mikä ruokkii konkurssihätätilaa koska vihreiden hätätila menee kaiken edelle vaikka kannatusluvut ovat ilmiselvä hätätila, joka ei oikeuttaisi lainkaan luomaan hätätiloja.

Juke

Vaalihätätila on sellainen, että jos google huomaa, että väärä puolue on voittamaisillaan, niin vaaleja siirretään.

ike

No ei. Vastasin lyhyesti koska pitkistä vastauksista on kirjoitettu kirjoja ja se liene ei tämän palstan tarkoitus.

Juha

https://twitter.com/CitizenFreePres/status/1624576519862624257?cxt=HHwWgoDRjZnv04stAAAA

Veikkaisin että ampuivat alas sen Elon Muskin Teslan jonka ampuivat SpaceX raketilla taannoin Marsiin

Juha
Juke

Pystyy ne, mutta eivät ole niin tyhmiä kuten eräät, että käyttäisivät edistynyttä sotilastekniikkaa ilmapalloja vastaan.

Anomaster

Kun jokin on tarpeeksi korkealla, on vähän niitä vekottimia, joilla sinne saada toimitetuksi mitään, mikä tiputtaisi.

Viimeksi muokattu 9 kuukautta sitten by Anomaster

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa