Kotimaa

Yhdysvalloista vaaditaan valtakunnansyyttäjä Toiviaista vastaan pakotteita

Kuva D. Williams / Flickr / public domain.

Ryhmä yhdysvaltalaisia professoreita ja ihmisoikeuksien puolustajia vaatii, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista ja hänen alaisuudessaan toimivia Päivi Räsästä ja Juhana Pohjolaa vainoavia valtionsyyttäjiä vastaan asetetaan erilaisia pakotteita.

Yhdysvaltojen kansainväliselle uskonnonvapauskomissiolle on saapunut kirje, jossa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista syytetään vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Kirjeen ovat laatineet kymmenen yhdysvaltalaista professoria ja ihmisoikeuksien puolustajaa.

Kirjeessä asetutaan puolustamaan Päivi Räsästä sekä Juhana Pohjolaa, joille valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen hankki syytteet kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Kirjeen allekirjoittajat huomauttavat, että Räsäsen ja Pohjolan rikossyytteeseen asettaminen johtaa siihen, että valtakunnansyyttäjä pakottaa suomalaiset papit ja maallikkouskovat valitsemaan vankilan ja oman uskontonsa opetusten hylkäämisen välillä. Jatkossa Suomessa kukaan ei ole turvassa valtion vainolta ilmaistessaan moraalisia tai uskonnollisia näkemyksiään.

Allekirjoittajat vaativat, että Yhdysvallat evää valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen ja perheenjäsenten pääsyn Yhdysvaltoihin. Edelleen allekirjoittajat vaativat, että Toiviaista ja kaikkia hänen alaisuudessaan toimivia Räsästä ja Pohjolaa vainoavia valtionsyyttäjiä vastaan asetetaan talouspakotteita.

Lähde Seurakuntalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit