Muu maailma

Yhdysvaltalaisen vaatejätin uusi hijab-mallisto herättää keskustelua muslimien pukukoodista

Kuvat Banana Republic.

Ydysvaltalaista vaatejättiä syytetään muslimien arvojen loukkaamisesta.

Banana Republic -yhtiö lanseerasi uuden hijab-malliston tiistaina, 30. elokuuta. Yhdysvaltalainen verkkokauppajätti lisäsi valikoimiinsa neljä erilaista muslimien käyttämää hijab-mallia.

Yhtiön uudet tuotteet herättivät välittömästi yleisön mielenkiinnon, sekä puolesta että vastaan. Marokkolais-brittiläinen malli Mariah Idrissi ja Haute Hijab-tuotemerkin luoja Melanie Elturk löysivät myös yhtiön uudet hijab-mallit – ja niiden kaksi kuvaa, Morocco World News kertoo.

Ensimmäisessä kuvassa nainen käyttää hijabia, mutta hänellä on lyhythihainen T-paita. Toisessa kuvassa hijabia käyttävällä naisella on hame, jossa halkio nousee korkealle paljastaen säärtä.

Kuvien viesti ei miellytä muslimijulkkiksia.

– Hijab peittää vain hiukset, mutta on muitakin sääntöjä, Elturk huomautti.

– Olisi pitänyt vain konsultoida muslimibrändiä tai -ryhmää, jotta tämä olisi tehty oikein ja arvojamme kunnioittaen. Elämäntehtäväni on normalisoida hijab osaksi valtavirtaa, ja tämä innoitti minua, mutta minusta on myös tärkeää säilyttää hijabin olemus itseämme ja tulevia sukupolvia ajatellen, hän lisäsi.

Marokkolais-pakistanilainen Lontoossa asuva Mariah Idrissi ihmetteli myös vaatejätin tekemää karkeaa virhettä.

– Olen täällä … kaikilla näillä alustoilla selittämässä, kuinka tärkeää muslimien dollarit haluavien brändien on konsultoida oikeita ihmisiä, ja sitten tällaista tapahtuu. Miksi näitä virheitä tapahtuu edelleen? Idrissi tuskaili.

Banana Republic on poistanut kaksi edellä mainittua paheksuntaa herättänyttä kuvaa sivustoltaan.

Muslimit ovat aiemminkin kritisoineet brändejä siitä, että muslimeja ei ole huomioitu riittävästi tuotteiden suunnittelussa.

Tuhannet muslimiasiakkaat vaativat aiemmin tämä vuonna kenkävalmistaja Nikeä vetämään Air Max -malliston markkinoilta. Muslimit väittivät, että Niken Air Max -sarjan pohjaan painettu tavaramerkki näyttää sanalta ”Allah” arabiaksi kirjoitettuna.

  • 254
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset