Muu maailma

Yhdysvaltojen senaattorit järkyttyivät – huipputeknisiä asejärjestelmiä jäi Talibanin käsiin Afganistanissa

UH-60 Black Hawk. Kuva US Army / Flickr / public domain.

Yhdysvaltalainen senaattoriryhmä lähetti Floridan republikaanisenaattori Marco Rubion johdolla puolustusministeri Lloyd Austinille kirjeen, jossa senaattorit ilmaisivat järkytyksensä miljardien dollarien arvoisista sotilastarvikkeista, jotka Yhdysvallat menetti Talibanille sen jälkeen, kun ryhmä otti nopeasti haltuunsa Kabulin ja koko maan. Menetetty asearsenaali sisälsi jopa huipputeknisiä Afganistanin armeijan käytössä olleita yhdysvaltalaisia ilma-aseita.

– Kun katselimme Afganistanista tulevia kuvia Talibanin valloittaessa maata, olimme kauhuissamme nähdessämme yhdysvaltalaisia laitteita – mukaan lukien UH-60 Black Hawk -koptereita Talibanin käsissä, senaattorit kirjoittivat.

UH-60 Black Hawk. Kuva US Army / public domain.

Kun Taliban valloitti kaupunkeja toisensa jälkeen pyrkiessään kohti maan pääkaupunkia Kabulia kohti, sosiaalisessa mediassa levisi valokuvia, joissa Taliban-militantit poseerasivat amerikkalaisten aseiden parissa. Kahden viime vuosikymmenen aikana Pentagon käytti ainakin 83 miljardia dollaria Afganistanin asevoimien kouluttamiseen ja aseistamiseen.

– On käsittämätöntä, että Yhdysvaltojen veronmaksajien kustantamat huipputeknologiset sotilastarvikkeet ovat joutuneet Talibanin ja heidän terroristiliittolaistensa käsiin, senaattorit kritisoivat kirjeessään.

– Yhdysvaltojen omaisuuden turvaamisen olisi pitänyt olla Yhdysvaltain puolustusministeriön tärkeimpiä prioriteetteja ennen Afganistanista vetäytymistä.

Myös muita Yhdysvaltojen toimittamia ilma-aseita kuten A-29 Super Tucano -hyökkäyskoneita menetettiin islamistijärjestölle.

A29 Super Tucano -hyökkäyskoneita Afganistanin yllä. Kuva majuri M.R.T ”Mickey” / public domain.

Ei ole täysin varmaa, pystyykö islamistijärjestö käyttämään huipputeknistä lentokalustoa tarkoituksiinsa. Edistyksellinen ilma-ase vaatii jatkuvasti osia ja huoltoa – mutta myös koulutetut lentäjät.

On mahdollista, että Yhdysvaltojen tai Pakistanin armeijan kouluttamat lentäjät, jotka aiemmin palvelivat Afganistanin armeijassa, ovat vaihtaneet puolta ja voivat muodostaa nousevan Taliban-ilmavoimien pienen ydinjoukon.

Lähde Al-Masdar News.

Tilaa
Ilmoita
guest
77 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minuhe Kerettiläinen

Joe vaan unohti kaluston sinne.

Meri Kreikan

Niinpä niin. Uskokoon ken haluaa. Nää on jotain lehmänkauppoja tehneet.

Ilkka Forsten

Katselin aikani kuluksi JYYTYYPISTÄ dokkaria jossa puhuttiin Australian armeijan erikoisjoukoista Afganistanissa. Dokkarissa oli ” kauhistelun ” aiheena pari tapausta, joissa soltut ampuivat noin suoralta kädeltä kaksi todennäköisesti talebaneja tukevaa tyyppiä.

Mieleeni nousi ajatus siitä, miksi se on niin kauhea asia ja vaatii perusteellista tutkimusta, kun kukaan ei ole asettanut yhtään ISIS:n murhaajaa syytteisiin ja heidän tilillään on vähän enemmän niitä kuin kaksi.

Miten ylipäätään mielletään mahdolliseksi sota, jossa vihollista ei saisi ampua ? tai että aussien pitäisi kyllä kuolla mutta afgaanien säilyttää henkiriepunsa. Eikö se ole jollakin tavalla luonnoton ajatustapa, sillä sodassa ei ole mitään per****n sääntöjä, siellä toimitaan. Länsimaat häviää kaikki sotansa islamia vastaan jos aletaan joka kerralla sorkkimaan lakiteknistä puolta, ja tuijotetaan johonkin YK:n artiklaan millä ei ole mitään virkaa kun ollaan tosipaikassa ? Jättääkö taleban ampumatta jonkun jos ei ole ihan varma asioista ? Kun heitä ei voi tuomita mistään, ei pitäisi tuomita muitakaan.

Sitä paitsi, olisin toiminut ihan samalla tavalla siinä tilanteessa joka oli siunailun aiheena. En odottaisi yhtään pidempään, sillä jalla jallat osaa äbläwäblänsä ja valehteleminen sujuu kuin leikiten. Kaksi vähemmän tulossa eurooppaan ja Suomeen, kiitos aussit teitte ihan oikein.

John Quiman

Tilanteet, joissa epäröinti voi maksaa oman hengen, ei sovi liikoja epäröidä. Sota on sinänsä typerää, mutta ei ole viisasta olla tajuamatta, että nyt leikitään sotaa ja toinen osapuoli ei lue sääntökirjoja, eikä kerro etukäteen, että nyt minä ammun. Kun sotaan on päädytty, syystä riippumatta, ei ole mahdollista pohtia pitkään, päätösten on tultava sillä sekunnilla.

Niissä oloissa tulee tahattomastikin virheellisiä ratkaisuja, mutta virheellisinä niitä voi pitää vasta jälkiviisastelun astuessa kuvaan. Itse tilanteessa ei voi jahkailla pitkään ja jos jahkailee, menettää henkensä aika pian ja häviää sotaleikin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Viimeksi eilen talebanit julkisti videon jossa ammutaan joku Kabulissa toiminut poliisipäällikkö. Meno onkin jo tuttua. Kymmenen äijää roiskii yhtä miestä kunnes patruunat on loppu ja allahu akbar..

Ei synny tarvetta pohtia oliko teko laillinen, olisiko talebaneilla oikeutta tehdä mitä tekivät, olivatko he puhtaan asian puolella jne. Mutta auta armias jos tekijät olisivat olleet valkoisia sotilaita. Kausti, metoo, BLM ja mitä tahansa. Valkoinen ylivalta käyttää mielivaltaa syyttömiä kohtaan, eihän ole käyty edes oikeutta aaaaaargh..

John Quiman

Ovat tottuneet siihen, että oikeus toteutuu, kun tehdään mitä halutaan. Jos tulee virhe, kyllä Allah hyvittää.

Irmeli

😂😂😂😂😂🤣 mitäpä tässä muutakaan…hyvin aseistetut terroristit..kiitos USAn. Hölmöläkin syytänyt sinne miljoonia..😇

Ilkka Mänttäri

Myös noin mutta ei yksin.

Tupauuno
  • Nyt kun on tutkittu, että väitöskirjatutkija Ilona Kuusen laskelman mukaan Suomi on käyttänyt Afganistaniin 979,43 miljoonaa euroa 2001–2021. Kaikki menokohdat on eritelty ja aika suuri osa on hävinnyt korruption myötä. Miksi ei tutkittaisi muitakin kehitysapukohteita samalla tavalla, niin paljastuisi se totuus kuinka paljon kehitysavusta menee perille. Ensi vuonna kehitysapububjetti taisi olla 1.27 miljardia euroa. Kaikki velkarahaa. Hyvin voisi arvioida, että tuosta menee miljardi korruptioon ja loputkin epämääräisiin hankkeisiin. Jos joku esittää paremmat luvut niin aina parempi. Mutta se totuus, että kehitysapurahojen kohteita ei voisi tutkia, ei taida pitääkään paikkaansa.
Ilkka Forsten

Voin auttaa päättelemään mihin rahat menee. Rynnäkkökiväärit AK-47 noin neljä miljoonaa. Patruunoita miljardilla. Klaanipäällikölle uusi kullattu Rolls Royce ja kansalle hernekeittopurkki + maitojauhetta 1 kilo.

En pyydä tutkimusapurahaa koska valtiomme on jo nyt köyhyysrajalle kaatumassa, mutta jos välttämättä halutaan nopeuttaa konkurssia, niin kyllä olen valmis hyväksymään 1.27 miljardia, mieluummin verottomana.

Tässä pankkitilin numero Caymansaaret cay 29777864345666 -887676 -ö Kiitos.

Kata

😀

Ilkka Mänttäri

Hutisalo ja hallitus kiittää. Alan nyt kuitenkin ajattelemaan mitä lahjuksia suomen hallitus tai virkamiehet saavat että tehdään noin suuria ”virhearviointeja”. Ehkä olisi aika laittaa vastuulliset ihmiset eläkkeelle. Kansaneläkkeen perusosa olisi oikeansuuntainen.Jos siihen tarvitaan perustuslainmuutos niin eihän sen huomioonottaminen tai muuttaminen ole ennenkään ollut mikään kynnyskysymys.

Nestori Lundahl

”Edistyksellinen ilma-ase vaatii myös koulutetut lentäjät”.
Kyllähän sellaisia varmasti Afganistanista löytyy kun tavallinen kansakin matkustaa letokoneen siivellä kuten ollaan viime päivinä nähty.

Kata

Voi Nestori..kamala asia..mutta.. 😀

Tuumailija

Ja sama siivellä eläminen jatkuu sitten euroopassa, että sellaisia siipeilijöitä.

Ilkka Forsten

Aika menee kuin siivillä..

Tuumailija

Markkinarako vientiin vanhoille 50-70-luvun siipijenkeille, kuubasta taitaa hyvin löytyä.

Ilkka Forsten

Kuubassa olevat jenkkiautot ovat hybridejä. Puskurit made in USSR by Volga. Konepelti made in USA. Renkaat made in CCCP. Moottori made in VAZ tai GAZ by USSR. Taka-akseli made in Koskisen saha by Kärkölä Finland. Takavalot LADA kombi by CCCP. Maski by omankylän seppä. Sivulasit ( ei ole ) by rahapula. Vanteet kaikki eri autoista, by romuttamo. Kaiken koossapitävä rautalanka made in China. Maalit mitä sattui purkista löytymään by naapurin takapiha. Penkit, banaanilaatikot made in Equador kyljessä teksti Chiquita. Polttoaine, lamppuöljyn ja tinnerin sekoitus made by oman maan jalostamoteollisuus. ( Tuoteen kyljessä teksti, puhtaamman ilmaston puolesta, ja Greta Thunbergin kasvokuva.) ja Lopuksi, kuski täysin aito latino jolla on täysin aito kuubalainen sikaari huulessa, mutta aurinkolasit puolestaan made in Tadzikistan copy by RayBan. Da da sinä puhuta hyvin spanjol, no habla inglese..

Kata

😀

Ilkka Forsten

Mutta nyt pitäisi muistaa ilmastohätätila. USA:n hallituksella se on siitä johtuva että mentiin rahtaamaan jalla jalla porukalle uusinta uutta, ja Greta Thunbergille se on sitä että kopeterit ei käytä tuulivoimaa, ja EU:n kanta on että bensiinin hintaa tulee nyt korottaa euroopassa koska sillä ehkäistään talebanien turhaa lentelyä.

Käytännösä eurooppalainen veronmaksaja on TAAS syyllinen, jalla jalla ei ole syllistynyt mihinkään kun edistää maailman rauhallisinta uskontoa.

Meri Kreikan

Tosin, tuo lentokone oli feikkikone. Kukaan ei ota selfieitä laskutelineiden suojan päältä. Eikä kukaan voi juosta moottoreiden edessä tai takana kun kone rullaa. Kysymys kuuluukin, miksi tälläinen näytelmä?

Kaino-Vieno Huttunen

Mietin sitä, että jos tilanne oli tiedossa jo kuukausia sitten, miksi USA ja sen liittolaiset eivät evakuoineet kansalaisiaan ja palveluksessaan olleita afgaaneja vielä, kun siihen oli aikaa? Miksi tilsnteen annettiin mennä sellaiseksi, että Suomenkin on lähetettävä aseistetut sotilaat onkimaan evakuoitavat suurella riskillä kaaoksen keskeltä.

Miksi USA:lle lojaalit afgaanit on jyvitetty niin, että Suomikin ottaa? Onko tarkoitus sama kuin vuonna 2015 tulleilla irakilaisilla, että vakoilevat USA:n piikkiin? Jos tarkoitus on viimeiseen asti mielistellä USA:ta on teko yhtä hyödyllinen kuin olisi vasta tammikuussa 1945 keksitty tehdä yhteistyösopimus Saksan kanssa.

Lisäksi Venäjä, Kiina ja Iran ovat ilmoittaneet turvaavansa jatkossa Afganistanin vapauden. Joten, kun Biden ilmoitti USA:n vetäytyvän, koska se haluaa keskittää voimansa paremmin Kiinan sotilasmahdin patoamiseen, herää kysymys, mikä on miljardien arvosta luonnonvaroja pursuavaa Afganistaniakin tärkeämpi suunta?

Jos tässä nyt kieltämättä kovin huolestuneissa ja raskaissa tunnelmissa näkee jotakin positiivista, niin se on rintaman kaukaisuus punaisiin tupiimme ja perunamaihimme nähden. Paha asia on, että jos Kabulin hornan kattila eskaloituu uudeksi maailmansodaksi, miten Suomen Armeijan eliittilaukunkantajat pääsevät sieltä motista puolustamaan meitä.

https://yle.fi/uutiset/3-12064729

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Tuumailija

Mutta kun naton kumppanuus sopimus velvoittaa kantamaan myös Usan taakan raskaimman mukaan.
Vetäytymisestä ilmoitti jo Trump aikanaan, nyt epäonnistuminen ja kaiken ryssiminen kaadetaan hänen päällensä vaikka senilix Biden on antanut mahtikäskyn raakaasti myöhässä.
Tiedustelupalveluhan antoi monta raporttia jo vuosi sitten, että nyt olisi aika pakata kamppeet ja lähteä kiireen vilkkaa, aikaa materiaalien ja ihmisten evakuoimisen olisi ollut reilusti, mutta jossain portaassa torpattiin nämä hälyttävät tiedot tietoisesti.
Afganistaniin jäi edelleen hyvin rikasta lithiumia, jota amerikkalaiset kelkkoivat ilmaiseksi itselleen, samoin tekivat syyriassa jossa pumppasivat heidän alueellaan olevista lähteistä 200.000 barrelia öljyä mukaansa, puhumattakaan irakista ja libyasta, rosvoretkillä nuo ovat puhtaasti.
Pahoin oletan että valmistautuvat israelin kanssa Irania vastaan, sitten se itämaan kakkasaavi kaatuu oikein kunnolla ja kiinalaisista kun ei kukaan mene takuuseen minkä siirron he tekevät.

murre riepunen

Koko hiiskutin afganistan operaatio haiskahtaa…ja pahasti. Suomalaisten pitäisi nyt pysyä kaukana ko. maasta, tapahtumat olivat maassa olijoiden tiedossa jo hyvissä ajoin, miksi ei lähdetty??

John Quiman

Mitä vaaraa? Islamhan on rauhan uskonto.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
eki

Näin kävi koska niin haluttiin käyvän. Kun asiaa tarkastelee vaikkapa vain 20 vuoden aikajänteellä ei tässä ollut mitään yllättävää vaan aivan selkeä jatkumo.

John Quiman

Uskottavin vaihtoehto on, että niin oli tarkoituskin jättää. Kuka tietää miksi, mutta eipä siitä ole edes Yhdysvaltain senaatille kerrottu. On vaan Biden päättänyt lahjoituksesta.

Eka Kettunen

Suomalaiset evakot polttivat talonsa ja tappoivat karjan ja saksalaiset polttivat Lapin lähtiessään livohkaan toisen maailmansodan tiimellyksessä.

Amerikkalaiset jättivät aseet, ammukset, sotakaluston ja rakennukset terroristeille vuosikausia kestäneen vetäytymisen jälkeen, vaikka olisivat ehtineet tuhota ne satoja kertoja. Kyseessä on aivan selvä suunnitelmallinen terroristien tukeminen ja kaikki muu löpinä ihmettelyineen on pelkkää teatteria.

Ike

Koko operaatio tuollaiset loppuvaiheet mukaanlukien lemuaa USA:n aseteollisuuden myynninedistämikampanjalta..
Eisenhower varoitti aikinaan USA:ta antamasta liikaa sananvaltaa maan omalle aseteollisiidelle. Hän siis aavisti mitä tuleman pitää.

Ilkka Forsten

Soroskin on Amerikkalainen..

Ilkka Mänttäri

Kai se on sitten niin että jokainen joka saa koipensa suomen rajan sisäpuolelle on heti ”Instant”-suomalainen.

Tassos

Tiedätkö Ilkka mitä on ” instant white man ”

Ilkka Forsten

Ja Utista lähti tänään sotilaskoneita Afganistaniin mukanaan sotilaita.. Hyvä Suomi, sotketaan nyt sitten itsemme oikein kunnolla siihen soppaan niin saadaan ne ensimmäiset kuolleetkin Ohisalon riemuksi. Nyt TOIVON että joku kuolee, ikävä sanoa näin, mutta suomen kansan on herättävä tähän tolkuttomuuteen jollakin tavalla.

Kun he sinkkiarkut sitten tulee kotimaahan, otetaan astalot esiin ja käväistään Arkadianmäellä tervehtimässä hallitusta.. Haavistolta ja Ohisalolta ei kysytä enää mitään, he ovat syyllisiä kaikkeen.

Ei hätää

Ei ole vihervasemmisto hallitukselta tämäkään toiminta kovin yllättävää. Sotketaa Suomi mukaan tähänkin selkkaukseen. No mutta, muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Kokoomus.

Che Guevara

Vihervasemmiston Stasi-kellarissa vaanii vallankumouksen viikatemies.

Sammontakoja

Stasilaiset kommunistit tukivat ”teurastaja” Che Guevaraa!

John Quiman

Onko koneessa joku suomirambo tai vaikka useampikin. Suomen viheriäiset ottavat vallan käsiinsä Afganistanissa ja perustavat ensimmäisenä sossun etätoimiston?

Ilkka Mänttäri

Ja suomen laskuun, ai niin, sehän on ollut menossa siellä jo vuosia. Ainakin tuo Suomisossu, menoista päätellen.

Tuumailija

Ja näin kääntyy uusi moderni sivu suomen kolonialismin sivuilla, historia lähes toistaa itseään käsinkosketeltavasti. Vihriät pääsisivät tuolla kyllä ilmastointitavoitteeseen todella matalalla kynnyksellä.

Ilkka Forsten

Tulee mieleen se Ronald Reaganin aikainen pilakuva muistaakseni Hesarissa, joka esitti patruunavöillä sonnustautunutta ja kahta konekiväärin käsissään pitelevää reagania rätti otsalla. Kuvassa on myöskin Nancy joka kysyy. ” Mihinkäs rambo on nyt menossa ? ja reagan vastaa. Pitää mennä listimään yks gaddafi, mutta jos jokin menee pieleen painu kellariin suojaan beibi.”

Huom. Tuolloin vielä jopa hesari uskalsi naurattaa ihmisiä, nyt sen tehtävä on itkettää mummoja tarinoilla siirtolaisista vailla ihmisoikeuksia.

Kata

https://www.instagram.com/p/CSxSE7upoLz/?utm_source=ig_web_copy_link

Tuo on jo dystopia..ei ne pääse edes kaupunkiin…niin järkyttävää.

Laaki

Nä jätettiin sinne tahallaan. Niin kiire ei ole ollut ettei niitä olisi ehtinyt räjäyttämään. Tää koko tarina mitä nyt katsellaan on täyttä kusetusta. Toivottavasti Biden nukkui hyvin.

juu

Jos yön pimeydessä hipsitään pois, jätetään kaikki asevarastot sinne eikä ilmoiteta edes afgaani komentajille, ja samaan aikaan talipallot alkaa valtaamaan maata niin on aika paljon hämärää.
Biden on seniili dementikko pelle, mutta taustalla vaikuttavat jostain syystä halusi tätä?

Ilkka Forsten

Taustalla on jotain KAMALAA !

Ilkka Mänttäri

😂

Laaki

Ehkä ne olettaa ettei kansa tule hyväksymään mullaheja valtionjohdossa ja kätevästi jäi tehokkaita aseita kansannousun taltuttamiseksi.

Ilkka Forsten

Niin, kansa nousi.. Lentokoneeseen ja jätti aseet talipalloille.

Lieväasteinen

Kun Neuvostoliitossa vuonna n. 1979-80 vanhaa Brežneviä ihailtiin kuin vauvelia tai taaperoikäistä: ”Vautsi! Hän puhuu! Itse! Ilman nauhaa! Katsokaa! Hän pystyy kävelemäänkin! Ilman tukea! Oi kuin ihanaa!” Toistuuko sama tilanne nyt Yhdysvalloissa?

ttimpe119

ei ongelmaa, tuskin osaavat lukea käyttöohjetta

Ei hätää

Niin ja onhan noissa parikin nappia ja muuta, jotka pitäisi tietää mitä niistä tapahtuu. Sekä saattaa lukea osassa tekstillä, mitä ne tekevät. Että jos niitä ei ymmärrä, tai mittareita niin ei lähde nämä koneet mihinkään.

Jussi Hämäläinen

Talibanit myyvät sekä käyttöohjeet, piirustukset että liian monimutkaiset aseet sekä Kiinalle että Venäjälle.

Hyvin toimittu, Deme-Joe!

Ilkka Mänttäri

Aivan oikein. Älkää unohtako Kiinaa ja Venäjää, muutamia muitakin maita on. Ei kai tuo muutaman koneen salaisuuksien selvitääminen ole niin ylivoimasta. Katsotaan vaikka Kiinaa. siellä on aika iso osa maailman väestöstä, en nyt halua mennä epäolennaisuuksiin. No tuosta väestöstä on superälykkäitä jonkin verran. En edelleenkään halua mennä epäolennaisuuksiin. Luuletteko että Kiina ei maksa tai anna näille henkilöille sellaisia etuja jotka ovat vertailukelpoisia lännen tarjoamille eduille.Luulen että vähän enemmän. Noiden koneiden tekniikan selvittäminen on aika helppoa, jos ne saadaan tutkittavaksi. Tosin tuo pätee jokaiseen väestömäärään suureen kansakuntaan. Se mitä meidän nuoret eivät oikein tunnu ymmärtävän että meitä on suomessa noin suunnilleen Pietarin( jos joku ei tiedä, kaupunki venäjällä n. parisataa kilometriä haminasta). No unohdin sanoa että Suomi ei kuulu tuohon ryhmään vaikka jotkut poliitikot noin haluaisivat. Meillä siis on älykkäiden määrä paljon pienmpi. Ehkä ei, mutta tuo väestömäärä ja tilastot. No ei se ole ongelma. Punavihreä propagnda tulee apuun, ja veronmaksajat maksavat. Luulin että ikiliikkujaa ei ole keksitty. Taisin olla väärässä.

John Quiman

Valtaa pitävät maksavat aina hyvin niille, jotka reilusti edistävät heidän himojaan, olipa se edistäminen sitten poliittista tai teknologista.

Suomessa on älykkäitä ja kyvykkäitä keskimäärin aika paljon, mutta kansakunnan koko on aika pieni. Jokaista Suomessa olevaa huippukykyä kohden löytyy esim. USA:sta 70 huippukyvykästä, Venäjältä parikymmentä, Saksasta parikymmentä jne. Luvut eivät ole tarkkoja, mutta ovat suuntaa antavia.

Punavihreät ovat päättäväisesti korjaamassa tilannetta. Hankitaan maata parantamaan vähemmän älykkäitä ja kyvykkäitä sekä annetaan niiden vesoille ymmärrystä niin, että voivat pilata koulut ja kadut, jotta maa vihdoin saataisiin osaamisessa kehitysmaiden tasolle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Yksi suomalainen vastaa kymmentä älykköä, sillä älyköksi pääsee tätä nykyä sillä ettei osaa kieltä, ei kirjoittaa eikä lukea, mutta osaa hukata passinsa välimereen. Kolmenkymmenen vuoden kuluttua tilanne onkin toinen, Passinsa hukannut tekee tilastot ja selventää omalle heimolleen että me rakensimme helsingin.

Lieväasteinen

Punavihreät pitävät väestönvaihtoa äärioikeiston uskomuksena, koska Suomessa kaikki syntyneet ja Suomen kansalaisuuden saaneet ovat punavihreiden mukaan suomalaisia, joten väestönvaihtoa ei tapahdu koskaan.

Ilkka Forsten

Niin, ja Miehikkälä kuului Säkkijärven pitäjään, että lähellä on rajat mutta toisaalta niin kaukana.

juu

Ei saa moittia Bideniä, dementikko valepresidentillä alkaa muutenkin olla vaikeaa..

Ilkka Forsten

Mutta onneksi lääkkeiden hinnat on laskeneet sitten viimekerran.

Ilkka Mänttäri

No ensimmäiset tiedot julki Maricopan ääntentarkastuksesta. Taitaapi Joe olla kohta enemmän kuin kusessa kun koko Demokraattien vaalivilppi paljastuu. Ehkä se tästä alkaa.https://www.youtube.com/watch?v=xg_HrDMnC3M

John Quiman

Ihan hyvä uutinen, varsin lupaava. Nuo konkreettiset todisteet ovat olleet aika vähissä ja valtamedia on keksinyt tarinaa siitä, miten koko auditointi on ihan väärin hoidettu ja täysin epäluotettava. Oli se mitä tahansa, ei näitä konkreettisia todisteita voi millään valheella enää lakaista maton alle. Alkaa muutenkin se matonalusta olla aika täysi.

Kata

Hyvä!!!!Onhan se selvä että mättää ja pahasti!

Ilkka Mänttäri

No kun katsoin tuon niin jotenkin ymmärsin miksi kaikki Demokraattisen puolueen (Huom, ei demokraatisen ajattelutavan, aivan päinvastoin).voimat on valjastettu estämään tämä. Ajatelkaa että siellä ei edes toteltu tuomarin määräystä antaa avainkoodit näihin aika jo ryvettyneisiin digitaalisiin äänestyskoneisiin. En enää tiedä onko Yhdysvallat oikeusvaltio vai ei. No luotto on kuitenkin. Kyllä nuo Bidenit sieltä savustetaa, joko hyvällä, tai pahalla. Meillä on toisin. Olen aina yleensä ollut aseita vastaan. On se kumma kun maailma aina menee siihen suuntaan että muuta ei kuunnella. Meillä valtaapitävät eivät pelkää enää mitään, kun tietävät että meillä on aika vähän aseita. Kukahan ajaisi lakimuutoksen vähän Yhdysvaltojen perustuslain malliin. En nyt oikein haluaisi tuota 2018 toisintoa. Nyt on tilanne että näiden byrokraattien ei tarvitse enää pelätä mitään. Olisiko Yhdysvaltojen tapainen aseenkantolupa vastaus tähän niin väheksyttyyn pelkoon. No eihän se mene läpi. Varastimista ja kaikkea poliittista peliä ei saa estää. Miten jos olisi toisin. No menin kai suoraan Supon listalle. En kehoita mihinkään terroriin vaan kuvittelen kaikkia vaihtoehtoja miten maailma elää.
Katsokaa tuon Operaatiokeskuksen videoita joskun. Hän ansaitsee sen.
Katsokaa tuon

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Mänttäri

No halusin muutta tuon 1918 luvun vähän toiseksi mutta kun en kykenyt editoimaanan. Olen tuollainen että en enää usko ajan etenesimeen kuin jokin kummallinen jana. Ajatukseni ovat lähempänä tuota Fred Hoyleä.No jos hänen teoriansa ovat kummallisia niin kiitos niistä.

John Quiman

Pelkästään se, että demokraatit tekevät kaikkensa estääkseen vaalien tarkastamiset, kertoo selkokielellä, että he peittelevät jotain, minkä he tietävät todeksi, mutta eivät halua paljastuvan.

Tuosta pitäisi jokaisen tullut tajuta kauan sitten, että jotain mätää on, eikä se mätä ole vaatimattoman pientä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ei hätää

Eihän niistä sitten kauaa iloa ole, jos ei osata käyttää tuota kalustoa. Hätäkö tässä sitten. Tulee vaan kallista romurautaa äkkiä.

John Quiman

On siellä ainakin venäläiset ja kiinalaiset opintoretkellä.

Lentäjiä saattaa löytyä, mutta varaosien kanssa on vaikeampaa.

Ilkka Forsten

Kinuskit on hyviä kopioimaan kaiken, sillähän niiden koko teollisuus toimii.

John Quiman

Länsimaat ahneutensa typeryydessä opettivat kiinalaiset tekemään mm. kännyköitä, nyt niitä sitten jo tekevät. Muutoin eivät tekisi.

Ilkka Mänttäri

👍👍👍

Halpaa

Kiinassa on muuten Suomalaisella AGCO-Power, entinen sisudiesel moottoritehdas kanssa. Samoin sieltä tulee elektroniikka monille autovalmistajille ja muidenkin ajoneuvojen. Tosin kyllähän ebay kautta kiinasta saa aika moniakin eri komponentteja ja vaikka tietokoneen osia, ilman +50% suomilisää hinnassa. Tosin saa auton osiakin saksasta paljon halvemmalla, mitä vaikka motonet pyytää. Eli niissäkin järjetön suomilisä hinnassa.

Ilkka Forsten

Venäläiset astuivat Kinuskien miinaan kun menivät sopimaan asekaupoista. Kinuskit ilmoittivat että kiinnostusta olisi uuteen Suhoi Su-33 koneeseen, jota he kyllä tilaavat satoja kappaleita kunhan saavat ensin ostaa pari kolme koekäyttöä varten. Suuremmastakin määrästä voidaan vielä neuvotella.

Hii haa hoo huusivat venäläiset riemuissaan, nyt syntyy miljardikaupat, haistakaa lännen läskinaamat halivilivoo, russia tuloo..

Niinpä sitten toimitettiin ne kolme konetta jotka vastaanotettiin juhlallisin seremonioin aina paperisia lohikäärmeitä myöten, jotka kuuluu kiinan kansanperinteeseen ja on erottamaton osa juhlintaa. Da da, vodka da spasiba ja harasoo… Kauppadelegaatio matkusti kotiin krapulassa suolakurkkuja syöden mutta silminnähden onnellisina.

Sitten alkoi kuulua kummia. Kinuskien tilausta ei oltukaan allekirjoitettu viralliselta taholta, jolloin koko proopuska oli mitätön paperinpala. Venäläiset kyselivät miten ostokset hoidetaan, johon kinuskit vastasivat ettei mitään sopimusta ole, ja kun ei ole, niin kiitos vaan niistä koneista, kehitämme niiden pohjalta oman tzengsou -33 mallimme ettehän pahastu ? Avioniikka ja muu olikin tarpeeseen, sillä meillä olisi kestänyt oma kehitystyö aika pitkään mutta nyt saamme hyvin nopeasti ja paljon uusia koneita ilmavoimillemme. Kommunistiystävinä emme riitele tästä asiasta, olemme samalla puolella jos amerikaanot yrittää maailmansotaa tai ilmaherruutta kauko-idässä.

Spasiba ja dasvidaniat päälle, kyllä nyt kelpaa lennellä ja ilmoittaa maailmalle että näin uutta ja hienoa meillä täällä kinuskilandiassa valmistetaan ihan ennätysajassa.

John Quiman

Kaakkoisaasiassa kerroin yhden vanhan juu**laisvitsin, sanomatta tuota sanaa, mutta se liittyi kitsauteen ja sellaiseen. Kuulija piti juttua hauskana ja oli sitä mieltä, että kyseessä oli kiinalainen.

Hätätila tai väärinymmärrys

Hamas, Iran, Isis jne. ovat onnitelleet Talebania 20 vuotisen sodan voitosta ja etenkin siitä, että veivät vielä vihollisen aseetkin. Amerikkalaiset edelleen puuhastelevat saigonlähtöään ja talibanit valvovat pakenemista amerikkalaisten omilla aseilla. Mikä häpeä ja nöyryytys. Pelkästään panssaroituja sotilasajoneuvoja 4 700 kappaletta. Ollut aikoinaan hyvä diili ajoneuvojen valmistajalle.

Ilkka Forsten

Jos luku ja kirjoitustaidoton ryhmä oppii lentämään taistelukoptereita, niin sopii kysyä miksi USA:n ilmavoimat vaatii vuosien mittaista sotakoulun käymistä omilta miehiltään ?

Niin, ja tulipa mieleen sekin että prioriteetit vaihtelee näkyvästi Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Jenkit ovat hädissään kun sotakalustoa jää pilipalien kouraan, ja suomessa ollaan hädissään kun ei saada kaikkia pilipaleja paikkaamaan kestävyysvajetta. Kenties saatamme alkaa kyselemään voiko afganistan lahjoittaa meille osaavia lentäjiä medihelin toimintaa pyörittämään ?

juu

Eiköhän siellä ole paljon niitä länsimaiden kouluttamia sotilaita nyt talipallojen riveissä..
Eiköhän osa niistä + 300 000 heti karkuun lähteneestä ”sotilaasta” vaihtanut vaan leiriä.

Laaki

Yllättyisitkö jos usrael olisikin kouluttanut talibanille ”loikanneet” pilotit?

Ilkka Forsten

Mikään ei enää yllätä minua tässä maailma nimisessä tunkiossa.