Muu maailma

Yhdysvaltojen tukema koalitio on ostanut voittoja Jemenissä ja palkannut al-Qaidan militantteja riveihinsä

Irakilaisen al-Qaidan lippu
Saudi-Arabian johtama koalitio on ostanut voittoja al-Qaidan militanteista ja jopa rekrytoinut näitä omiin riveihinsä. Yhdysvallat on ollut tietoinen järjestelyistä.

Viime vuosien aikana Saudi-Arabian johtama ja Yhdysvaltojen tukema koalitio on toistuvasti kertonut saaneensa voittoja Jemenissä päättäväisessä taistelussa ääri-islamistista ja jihadistista terroristijärjestöä al-Qaidaa vastaan murskaten militanttijärjestön mahdollisuudet iskeä länteen.

Voittoisa koalitio ei kuitenkaan ole kertonut aivan kaikkea valloituksistaan. Monet niistä on saavutettu ampumatta laukaustakaan.

Militanttien on annettu vetäytyä aseineen

Uutistoimisto AP:n tutkimusten mukaan koalitio on tehnyt al-Qaidan militanttien kanssa sopimuksia ja jopa maksanut näille, jotta he poistuisivat kaupungeista. Militanttien on annettu vetäytyä alueilta mukanaan kaikki aseensa, varusteensa sekä ryöstetyt käteisvarat.

Koalitio on jopa rekrytoinut satoja militantteja omiin riveihinsä. Koalitio on rekrytoinut militantteja, koska nämä ovat erittäin hyviä taistelijoita.

Kolikon kääntöpuoli on se, että näillä sopimuksilla koalitio on  mahdollistanut al-Qaidan militanttien taistelun jatkumisen. Asiasta perillä olevat lähteet kertovat, että Yhdysvallat on ollut tietoinen näistä järjestelyistä.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit