Eurooppa Rikos

Yhdysvaltojen ulkoministeriö varoittaa kansalaisiaan islamistisista terrori-iskuista Euroopassa

Tukholman terrori-isku 2017. Kuva Wikimedia Commons.
Yhdysvaltojen ulkoministeriö varoittaa joulun ja uudenvuoden aikana Eurooppaan matkaavia kansalaisiaan islamistisista terrori-iskuista.

Euroopassa useassa maassa tapahtuneet islamilaiset terrori-iskut osoittavat, että Islamilainen valtio ja sen tukijat pystyvät suorittamaan terrori-iskuja Euroopassa.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö varoittaakin kansalaisiaan matkustamasta Eurooppaan joulun ja uudenvuoden aikana.

Äskettäiset laajalti uutisoidut tapaukset Ranskassa, Venäjällä, Ruotsissa, Britanniassa, Espanjassa ja Suomessa osoittavat, että Islamilainen valtio, al-Qaida ja niiden liittolaiset kykenevät suunnittelemaan ja suorittamaan terrori-iskuja Euroopassa, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteen mukaan extremistit saattavat keskittää iskunsa turistikeskuksiin, liikennesolmuihin, marketteihin ja kauppakeskuksiin sekä hallituksen rakennuksiin. Lisäksi hotellit, kerhot, ravintolat, rukouspaikat, puistot, tapahtumat, koulutuskeskukset, lentoasemat ja muut haavoittuvat kohteet ovat terroristien potentiaalisia kohteita.

Terroristit soveltavat useita taktiikoita, mukaanlukien tuliaseet, räjähteet, ajoneuvot joilla ajetaan päälle, sekä teräaseet, joita on vaikea havaita ennen iskua, tiedotteessa todetaan.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset