Eurooppa Muu maailma Politiikka

YK äänesti Venäjän ulos ihmisoikeusneuvostosta – sen jälkeen Venäjä erosi ja poistui yleiskokouksesta

YK:n päämajan yleiskokoussali, New York. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 3.0) / Basil D Soufi.

YK:n yleiskokous erotti torstaina Venäjän YK:n ihmisoikeusneuvoston jäsenyydestä raporttien perusteella, joiden mukaan Ukrainassa on tapahtunut ”törkeitä ja järjestelmällisiä ihmisoikeusrikkomuksia ja väärinkäytöksiä”. Tämän jälkeen Venäjä ilmoitti luopuvansa jäsenyydestä.

Yhdysvaltain ajama esitys sai 93 ääntä puolesta, kun taas 24 maata äänesti vastaan ja 58 maata pidättäytyi äänestämästä. Venäjän erottamiseen Genevessä sijaitsevasta 47-jäsenisestä ihmisoikeusneuvostosta tarvittiin kahden kolmasosan enemmistö New Yorkin 193-jäsenisessä yleiskokouksessa äänestävistä jäsenistä (tyhjiä ei lasketa).

Äänestyksen jälkeen Venäjän YK-varasuurlähettiläs Gennadi Kuzmin kuvaili äänestystä ”laittomaksi ja poliittisesti motivoiduksi toimenpiteeksi”. Lisäksi hän ilmoitti, että ”Venäjä on päättänyt erota ihmisoikeusneuvostosta kokonaan”.

”Eroilmoitusta ei jätetä sen jälkeen, kun on erotettu”, Ukrainan YK-suurlähettiläs Sergiy Kyslytsya sanoi toimittajille.

Venäjä oli mukana toisena vuonna kolmivuotiskaudellaan. Torstain päätöslauselman mukaan yleiskokous olisi voinut myöhemmin sopia väliaikaisen erottamisen purkamisesta. Se ei kuitenkaan nyt tapahdu, koska Venäjä on eronnut neuvostosta. Yhdysvallat erosi neuvostosta vuonna 2018, koska se katsoi, että neuvosto on kroonisesti puolueellinen Israelia kohtaan ja että uudistuksia ei ole tehty.

Yhdysvallat valittiin viime vuonna uudelleen neuvostoon. Väliaikainen erottaminen on harvinaista. Libya hyllytettiin vuonna 2011, koska silloiselle johtajalle Muammar Gaddafille uskolliset joukot käyttivät väkivaltaa mielenosoittajia vastaan.

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield sanoi, että YK ”lähetti selkeän viestin uhrien ja eloonjääneiden kärsimyksistä, joita ei voi jättää huomioimatta”.

”Varmistimme, että jatkuva ja törkeä ihmisoikeuksien rikkoja ei pääse johtavaan asemaan YK:n ihmisoikeusasioissa”, hän sanoi myöhemmin torstaina yleiskokoukselle esitettävissä huomautuksissaan.

Ihmisoikeusneuvosto ei voi tehdä oikeudellisesti sitovia päätöksiä. Sen päätöksillä lähetetään kuitenkin tärkeitä poliittisia viestejä, ja se voi valtuuttaa tutkimuksia. Viime kuussa neuvosto käynnisti tutkimuksen väitetyistä ihmisoikeusloukkauksista, mukaan lukien mahdollisista sotarikoksista Ukrainassa.

Torstaina annettu päätöslauselma oli kolmas, jonka 193-jäseninen yleiskokous hyväksyi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi naapurimaa Ukrainaan 24. helmikuuta. Kaksi edellistä yleiskokouksen päätöslauselmaa, joissa Venäjä tuomittiin, hyväksyttiin äänin 141 ja 140 puolesta.

Kiina äänesti päätöslauselmaa vastaan

Venäjän kumppani Kiina vastusti päätöslauselmaa torstaina. Kiina pidättäytyi aiemmin äänestämästä kahdessa yleiskokouksen äänestyksessä.

”Tämänkaltainen hätiköity toiminta yleiskokouksessa, joka pakottaa maat valitsemaan puolensa, pahentaa jäsenvaltioiden välistä eripuraa ja kärjistää osapuolten välistä vastakkainasettelua. Se on kuin lisäisi bensaa liekkeihin”, Kiinan YK-suurlähettiläs Zhang Jun sanoi ennen äänestystä.

Yleiskokouksen torstaina julkaisemassa päätöslauselmatekstissä ilmaistaan ”vakava huoli Ukrainassa meneillään olevasta ihmisoikeus- ja humanitäärisestä kriisistä, erityisesti Venäjän tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista kertovista raporteista.”

Venäjä sanoo toteuttavansa ”erityistä sotilasoperaatiota, jonka tarkoituksena on tuhota Ukrainan sotilaallinen infrastruktuuri”, ja se kiistää hyökkäävänsä siviilejä vastaan. Ukraina ja liittolaiset sanovat, että “Venäjä hyökkäsi maahan ilman provokaatiota”.

Venäjä oli varoittanut maita siitä, että kyllä-äänestystä tai äänestämättä jättämistä pidetään ”epäystävällisenä eleenä”, jolla on seurauksia maiden kahdenvälisille suhteille, kerrotaan Reutersin tietoon tulleessa muistiossa.

 

Lähde: Reuters

33 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

YK on läpikorruptoitunut likipitäen Yhdysvaltain käsinukke ja globalisti-kommunistista järjestelmää ajava ylikansallinen järjestö. Joka lopulta tulee riistämään suvereneteetin ja perustuslain kansalaisille antaman suojan eli kansallisen valtiollisen itsenäisyyden.

Bling Bling

Onhan se ollut aika omituista, että maailman johtaviin ihmisoikeuksien loukkaajiin kuuluva valtio on ollut käyttämässä veto-oikeuttaan omien rikkomustensa tutkimisessa tuomitsemisessa.
Mikään ei Venäjän toiminnassa tämän seurauksena muutu: siellä ei ole ihmishenki ennekään painanut mitään, puhumattakaan jostain ”länsimaisesta liberaalista ihmisoikeushapatuksesta”. Roistovaltio mikä roistovaltio.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Bling Bling
Rudi

Nämä ihmisoikeusasiat ei taida olla oikein Venäjän erityisosaamisaluetta, joten tuskin siellä kyyneleet virtaa vaikka sai jättää nämä hommat muille. Ehkäpä keskittyvät luomaan uutta keskusteltavaa niille jotka sinne jäljelle jäivät.

Jallu

Niin ja Venäjä voi jatkaa rauhallisinin mielin siviilien teurastusta valloitelluilla alueilla. Mitkään inhimilliset säännöt eivät koske Venäjää.

YK on turha laitos

Taisi olla YK:lle liikaa kun Venäjä sanoi syytöksiin ihmisoikeusrikkomuksista että:”OK, mennään ja tutkitaan yhdessä”. Pelkäsivät että pilkka osuu omaan nilkaan. Näin ne pääsee antamaan lausunnon joka on USA:lle suotuisa.

Jaa että provosoimatta… No, ei nyt mennä pikkuasioihin mutta todetaan että Sorosin maksama Maidankin mellakat ja sen jälkeiset murhat venäläiskielistä vähemmistöä kohtaan olivat noin 15 000 ihmistä ja tuhansia omakotitaloja tässä seitsemän vuoden aikana. Jos se ei ole provokaatiota niin ei mikään.

Mietiikääpäs sitä Suomen kohdalla. Jos Venäjä tulisi Helsinki-Lahti-Jyväskylä akselille ja tappaisi noin 15 000 suomalaista niin eikö suomalaisilla olisi oikeutusta ärtyä ja vastahyökätä? Ihan sama juttu.

Deputinization

Miten se kun Putinin neuvonantaja Andrei Illarionov kertoi 2014, että Ukrainan sotaa oli suunniteltu jo 11 vuotta puna-armeijan kenraalikunnassa. Käsittääkseni Itä-Ukrainakin kuului Ukrainaan ja siellä Krimin valtauksen yhteydessä aseistetut joukot hyökkäsivät hallintorakennuksiin ja poliisiasemalle. Kyllä siinä varmaan uhreja tulee puolin ja toisin ja sen jälkeen sotaa käytiin 8v ja uhreja tuli kummaltakin puolelta, mutta Ukrainan maaperällä joka tapauksessa.

Patologi

Tämä suunnittelu johtui siitä että CIA on ollut massa keräämässä tietoa vuodesta 1948. Ja vuodesta 1956 se on aseistanut ja kouluttanut ukrainalaisia. Niistä koulutuksita ja aseistuksista saaaduista tiedoista on ollut apua suunniteltaessa tulevaa konfliktia. Ainakan viisas etukäteen tekee suunnitelmat eikä jää odottelemaan USA:n sotaa. Toisaalta, kaasuputket, lentokonetehtaat, hiilikaivokset ja teollisuus… Kaikki investointeja joiden suojaamista pitää etukäteen harkita. Sillä olisihan typerää investoida näinkin merkittäviä teollisuudenaloja toisen valtion alueelle ja luottaa siihen että niitä ei sitten myytäisi USA:lle.

Mutta sinulta on tainnut jäädä kokonaan huomaamatta ne Krimin autonomisella alueella pidetyt vaalit joissa kansa äänesti liittymisestä Venäjän federaatioon. Paikalla oli satoja kansainvälisiä vaalitarkkailijoita joista kukaan raportoinut vaalivilppiä.

Ja toinen asia joka sinulta on jäänyt kokonaan huomaamatta on Zelenskyn 24.3.2021 allekirjoittama presidentillinen käsky(127/2021) jolla käsketään hyökätä Venäjälle ja valloittaa Krimi Ukrainaan liitettäväksi. No, se nyt ei vaan onnistunut.

Kuten vanhassa patologin vitsissä, kyllä sinulla rohkeutta on mutta huomiokykyä puuttuu.

John Quiman

Ukraina oli kommunistisen hallinnon ikeessä pakolla, ei tahdostaan. Mielestäsi on väärin auttaa kansan vastarintaliikettä?

Jostain syystä joidenkin mielestä Venäjällä on kaikki oikeudet puuttua Ukrainan asioihin, mutta kellään muilla ei ole. Venäjä on panostanut rahaa monin verroin enemmän kuin länsimaat yhteensä Ukrainaan vaikuttamiseksi, mm. korruptoimalla hallintoa. Tätä venäjänmieliset eivät koskaan ota esiin.

Krimin kansanäänestys oli täysi farssi, vailla pienintäkään mahdollisuutta vapaaseen tiedotukseen. Äänestäjiä uhkailtiin ja peloteltiin hiljaisiksi. Jos äänesti oikein, sai äänestää moneenkin kertaan. Vain äärivenäläismielinen tiedotus oli sallittua. Lisäksi se oli kaikin puolin laitoa ja sitä hallinnoivat venäläiset sotilaat, jotka esiintyivät tietysti tunnustuksettomina ihan vaan, jotta venäläismieliset voisivat kiistää sen, että Venäjä se kansanäänestyksen hoiti ja varmisti oikean tuloksen. Niin, ne mainitsemasi kansainväliset tarkkailijat olivat erilaisia putkosia, joilla mieli oli olla huomaamatta mitään outoa.

Jos Ukraina hyökkää Krimille, ei Ukraina hyökkää Venäjälle, vaan Krimille, joka kuuluu Ukrainalle, laillisesti.

Aika näyttää onnistuuko Krimin takaisinotto. Putteli huppeli ei sitä kyllä suosiolla luovuta, vaan haluaa lisää alueita Ukrainasta, niin Donbassin alueen kuin vähintään etelärannikon siltä osin, mikä avaa maayhteyden Krimille. Putteli huppeli käy hyökkäyssotaa ja venäläismieliset pitävät sitä oikeutettuna, koska Venäjän tahto on aina oikeutettu ja sen vastustaminen on aina väärin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Deputinization

Ensinnäkin USAn antama tuki tapahtui Ukrainan omasta halusta saada apua mielivaltaisesti käyttäytyvää roistovaltiota vastaan. USA ei ”auttanut” väkivalloin Ukrainaa kuten ryssillä on tapana tehdä naapureilleen. Tänä päivänä tuo apu on osoittautunut tarpeelliseksi ja oikeaksi päätökseksi olla luottamatta ryssiin. Toisekseen sinulta on tainnut jäädä kokonaan huomaamatta, että niitä vaaleja ei pitänyt laillisena kansainvälisestä yhteisöstä muut kuin Venäjä. Muiden mielestä Krimi kuului Ukrainaan, jonka Venäjä miehitti omalla luvallaan, joten ainoat lailliset vaalit olisi pitänyt olla Ukrainan järjestämät. Jos Zelensky on antanut tuollaisen käskyn (mitä en usko) niin omiaanhan he olisivat olleet ottamassa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Katso mitä tuossa lukee decree no. 117/2021

Rudi

Tänä herran päivänä voimme täällä Suomessakin, ihan oman eduskuntamme tilaamana, kuulla tämän läntisen maan uuden varajeesuksen puhetta seisaaltamme, jossa saamme raippaa ja synnintuntoa enemmän kuin lääkäri määrää. Varajeesus on jatkumoa tälle ruotsalaiselle varamarialle joka istuskeli kadulla odotellen vedenpaisumusta ja raippasi maailmaa myöhemmin YK:ssa kyyneleet silmissä raivoa pursuen. Maailmamme tarvitsee näitä varaniitänäitä kun oikeaa ei ole näkynyt, ja siinä voimme yhdessä hymistä kumbayaa maailman pahinta vastaan. Sen jälkeen sitten vaikka puhdistautukaamme muutamalla avemarialla joilla omat ja varajeesuksenkin epähuomiossa tekemät virheet saavat armon.

Reppureissari

Älä ota enää lisää tajuntaa laajentavia!

Rudi

Joo, pakko varmaan vähentää.

Tuumailija

Pitää vain viihdekäytössä, sehän on sallittua. ;D

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Rudi

Viihteenä tätä on pidettävä vaikka joskus meneekin totiseksi : )

Patologi

Juuri näin.

John Quiman

No johan on, kun ihmisoikeuksien ja kaiken ihmisyyden loistelias helmi potkitaan pois YK:n ihmisoikeuskerhosta.

otto suni

Qaddaffin murha oli varmaan mielestäsi todellinen ihmisoikeusteko! USA:n hyökkäys Irakiin 2003 myös ihmisoikeusteko! Sokea piste katsojan silmässä on USA! Jopa New York Times näytti kuvat venäläisten sotavankien kidutuksista joihin syyllistyi Azov ja mielestäsi silloin jälleen ihmisoikeuksia ja Geneven sopimusta noudatettiin!
Kaikkilla on silmät, siis nähköön, elllei ole sokeutunut!
otto s.

Deputinization

Mikäli muistan oikein niin esim. 2011 ennen lännen sotkeutumista Libyan sotaan sitä edelsi YKn kokous, jossa mm. Venäjä ja Kiina äänestivät tyhjää. Siis ei vastaan.

otto suni

Tyhjän äänestäminen on kannanotto, eli ei puolesta ei vastaan! Miten on Suomi äänestänyt USA:n operaatioihin on erittäin mielenkiintoinen kysymys? Ovatko arabit niin paljon ”huonompia” ihmisiä, että kuten edesmennyt Albright sanoi 500.000 irakilaisen lapsen kuolemasta vuosina 1991-2003, eikö se ollut sopiva hinta?
Tasapuolinen kohtelu kaikille, viimeisin USA:n yritys oli viime viikolla kaataa Pakistanin laillinen Imran Khanin hallitus! Onko se mielestäsi oikein, että ainoastaan USA:lla on ”jumalallinen oikeus” tehdä mitä tahtoo!
Odotellen Taiwanin liittämistä emämaahan Kiinaan ja kaikkea sitä paheksumista Suomea myöten!
ossi s.

Deputinization

Joka tapauksessa sille Libyan ilmatuelle oli laajempi hyväksyntä verrattuna Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan tavoitteena eliminoida valtion johto ja tuhota ja valloittaa koko maa.

otto suni

Saimme sen ilmatuen avulla suuren joukon epämääräistä ”pakolaista” Eurooppaan Saharan eteläpuoleiselta alueelta kuten Qaddaffi sanoi vuonna 2011 Berlusconille! Ilman Qaddaffin halua pitää epämääräien joukko pois Euroopasta meillä olisi paljon paremmat taloudelliset edellytykset kuin tehdä ”ilmavaa riisiä” näiden avaruusinsinöörien kanssa!
Saimme mitä USA:n ihailijat ja palvojat halusivat eli kansat vaihtoon!
ossi s.

kuka muistaa

Libyan ilmatuelle oli van petro-dollarin hyväksyntä. Ja se oli nimeltään Kultadinari. Jonka Gaddafi aikoi painattaa, häätää Afrikasta Rothcieldien pankit pois, maksaa Afrikan maiden lainat pois, toimittaa vettä kuiville alueille ja kouluttaa afrikkaisen väestön.
Tämä on raadollisimmillaan maailmanherruutta. Afrikka ei saanut nousta jaloilleen. Ja sieltä piti saada ihmismasat liikkumaan kohti eurooppaa ja tuhoamaan euroopan hyvinvointi.

Deputinization

Niin kuka muistaa?
Unkarin kansannousu 1956 ryssät tappoi 25000 ihmistä ja 400000 pakeni ulkomaille.
Afganistan 1979 Venäjällä oli voimassa oleva hyökkäämättömyyssopimus ystävyydestä ja naapuruussuhteista ja siitä huolimatta hyökkäsi. Lopputulos 1989 liki miljoona kuollutta afgaania.
Tsetsenia 1994 ja 1999 Venäjä murhasi presidentti Dzhohar Dudajevin ja lukemattoman määrän siviilejä. Arviot 25000-100000 kuollutta. Käsittämättömiin raakuuksiin pääsee tutustumaan vaikka Politkovskajan kirjoista ja haastatteluista.
Georgiaan 2008 Venäjä hyökkäsi samalla tavalla kuin Ukrainaan ja valloitti laittomasti Abhasian ja Etelä-Ossetian. Kaatuneita georgialaisia 112 ja haavoittuneita yli 700.

John Quiman

Tuohon listaan on tulossa lisiä Ukrainassa.

Putinistit valittavat, kun itäisessä Ukrainassa on Ukraina yrittänyt saada takaisin hallintaansa niitä alueita, joita Venäjä on hallinnut sitten aloitettuaan konfliktin siellä 2014. Ón kuulemma kamalan väärin kun joitakin on taisteluissa kuollut ja puhuvat kansanmurhasta, joka on tietysti silkkaa propagandapuppua.

Nyt, kun Venäjä pommittelee Ukrainan kaupunkeja ja suuria määriä ihmisiä kuolee, nämä samaiset juhlivat innoissaan miten Venäjä tekee laupeuden tekoa.

Jos Ukraina onnistuu työntämään venäläiset pois maastaan ja ryhtyvät ottamaan takaisin Krimiä, siitä kyllä tulee tuskanhuutoa piisaamaan.

Deputinization

Yksi hyvä kysymys on miten ja miksi Krimillä ja Ukrainassa yleensä oli ja on niin paljon venäläisiä. Jos muistan oikein niin Stalin tapatti Krimiltä tataareja ja istutti tilalle venäläisiä. Taisi olla muutama kansanmurha Ukrainassakin Stalinin aikaan ja tilalle raijattiin venäläisiä. Äkkiä tuntuisi, että jos Putinia vaivaa venäläisten kohtelu Ukrainassa niin miksi ei kutsu väärinkohdeltuja takaisin äitivenäjälle ja tee heitä siellä onnellisiksi. Olisi varmaan puolelle maapallolle helpompi ratkaisu.

John Quiman

Kyllä, Stalin tapatti tataareja ja kyyditti loput tataarit muualle. Kun tataareja alkoi palailla, saivat he vain huomata, että venäläiset olivat ottaneet heidän talonsa ja maansa omikseen, eikä mitään palautettu. Sen sijaan venäläiset syrjivät tataareja häpeilemättä. Ennen tataarien harventamista oli Krim tataarienemmistöinen, oli jotain 60 %:n tuntumissa tataarienemmistö.

Ukrainalaisia Stalin tapatti miljoonia nälkään. Tilalle tuli sitten venäläisiä. Siksi Ukrainassa on venäjänkielisiä sen verran kuin on.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1ekkoslovakian_miehitys_1968

Lieko Zachovalován ääni ei unohdu….

Runtiti-pou

Tuon kaiken Länsi hyväksyi

Runtiti-pou

No ei sille kyllä olisi pitänyt olla laajempaa hyväksyntää

John Quiman

Mielestäsi Taiwanin liittäminen Kiinaan ei kuulu taiwanilaisille?

Kiinan laillinen hallitus siirtyi Taiwanille, kun kommunistit tekivät vallankumouksen, joten johdonmukaisesti ajatellen Kiinan tulisi taipua Taiwanin komentoon, eikä päinvastoin.

Kannattanet sitä, että Taiwan liittää Kiinan itseensä, vai onko mieli paremminkin suopea kommunistiselle diktatuurille? Jos on, haluatko Suomeenkin kiinalaistyyppisen kommunistisen diktatuurin?

Miksi pidät huonona sitä, että Ukraina pyrkii saamaan hallintaansa itäiset osansa, joissa Venäjä on pitänyt valtaa venäjämielisten bulvaanien avulla aina siitä alkaen, kun Venäjä lähetti itäiseen Ukrainaan agitaattorit aloittamaan kapinan. Kapinan käynnistäneiden venäläisten agenttien mukaan oli vähän hankalaa saada itäukrainalaiset kapinoimaan, mutta kyllä se kovalla yrittämisellä ja rankalla propagandalla lopulta onnistui.

Mitä tapahtui Harkovassa? Se on kaupunki, jossa asukkaista on noin 90 % venäjänkielisiä, mutta se ei kuulu Donetskin tavoin venäläiskomentoon. Kun Venäjän armeija tuli tankeillaan, alkoi kaupunki puolustautua, eikä antanut periksi. Eivät siis toivottaneet tervetulleeksi venäläisiä sotilaita, jotka Putinin mukaan tulivat pelastamaan sorrettuja venäjänkielisiä. Harkova jäi valloittamatta.

kuka muistaa

Ja jos muistellaan vielä vanhoja niin sitä vuokka Amnestyn äänestys ”vuoden ihmisoikeusaktivistiksi” oli ylivoimaisesti johdolla Gaddafi. Aivan murska-äänimäärällä. Ja yllättäen, marraskuussa äänestys keskeytettiin ja sinä vuonna ei vuoden ihmioikeusaktivistia julistettu.

Samana vuonna maaliskuussa YK oli tehnyt jo päätöksen julistaa Gaddafille palkinnon Vuoden henkilöstä, joka on eniten parantanut maansa ihmisten asemaa ja terveyttä. Mutta jo kesäkuussa Gaddafi oli sellainen roisto että se piti murhata ja maan vesiputket (great man made river) tuhota jotta maa saataisiin taantumaan takaisin heikoksi. Pommitukset hoitivat Iso-Britania ja Ranska. Molemmat YK:n VETo-maita.

John Quiman

Tässä oli kyse Venäjän ero tuosta ihmisoikeusneuvostosta.

Jokin on vialla, jos siitä tulee automaattisesti mieleen noin suurella paatoksella joidekin muiden tekemiset tai tekemättäjättämiset. Tuota kutsutaan whataboutismiksi, jonka tarkoitus on viedä huomio muualle asiasta, jota itse ei kestä tarkastella.

Toinen erikoisuus on tuo, että jos joku ei ole kanssasi samoilla linjoilla jostain, sitten tiedät siitä kertoa, mitä kaikkea se joku ajattelee kaikista muista mahdollisista asioista, joista ei ollut edes kysymys.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman