Eurooppa Politiikka

YK aloittaa maailmanlaajuisen vihapuheen vastaisen kampanjan

António Guterres. Kuva US. Governtment / Wikimedia Commons / public domain.

YK:n pääsihteeri on ilmoittanut vihapuheen vastaisesta kampanjasta.

YK:n pääsihteeri António Guterres on ilmoittanut maailmanlaajuisesta vihapuheen vastaisesta kampanjasta, kertoo Junge Freiheit.

– Viha saa yhä enemmän sijaa valtavirrassa, niin liberaaleissa demokratioissa kuin myös autoritäärisissä järjestelmissä, Guterres perusteli hankettaan YK:n ihmisoikeusneuvostossa.

Eräät ”suuret poliittiset puolueet” ovat ottaneet poliittisen äärilaidan ajatuksia mukaan ”omaan propagandaansa ja vaalikampanjaansa”. Esimerkkinä hän mainitsi maahanmuuttokysymyksen.

– Olemme nähneet, kuinka keskustelu ihmisten liikkuvuudesta on kytketty valheelliseen tarinaan, jossa pakolaiset ja maahanmuuttajat on yhdistetty terrorismiin ja heistä tehdään yhteiskunnan ongelmien syntipukkeja.

Myös keskustelu YK:n maahanmuuttosopimuksesta on pääsihteerin mukaan esimerkki ”kavalasta kampanjasta”, joka halusi ”hukuttaa sopimuksen valheiden sammioon”. Tämän johdosta Guterres on antanut joukkotuhonnan torjunnan erikoisneuvonantajalle, senegalilaiselle Adama Diengille tehtäväksi laatia ”globaali toimintasuunnitelma” vihapuheen vastaista taistelua varten.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit