Eurooppa Maahanmuutto

YK-järjestöt haluavat EU-johtajilta toimia hukkumisten estämiseen Välimerellä

Filippo Grandi. Kuva Wikimedia Commons.
YK-järjestöt haluavat elvyttää pelastustoiminnan Välimerellä ja avata laillisia siirtolaisuusreittejä hukkumisten estämiseksi.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR (UN Refugee Agency) ja Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM (International Organisation for Migration) ovat vedonneet EU-maiden johtajiin, jotta nämä tekisivät jotain auttaakseen Välimerellä hukkuvia siirtolaisia. Järjestöjen mukaan tulijoiden määrä on laskenut, mutta hukkuneiden määrä vastaavasti on noussut.

– Tulijoiden määrä on laskenut, mutta henkensä menettäneiden määrät ovat nousussa. Me emme saa unohtaa, että kyseessä on ihmiselämät. Keskustelu on tervetullutta, mutta pakolaisten ja siirtolaisten käyttäminen poliittisena aseena ei ole tervetullutta, sanoo YK:n pakolaiskomissaari Filippo Grandi.

UNHCR:n mukaan Välimerellä on hukkunut vuoden 2018 aikana yli 1 800 henkeä. Hukkumisten lisääntymisen syyksi järjestöt näkevät vapaaehtoisten pelastuslaivojen käytön vähenemisen. Pelastustoiminnan elvyttäminen Välimerellä ja sitä toisaalta korvaavien laillisten reittien perustaminen ovat järjestöjen ohjelmassa.

Lähde: IOM–tiedote, IOM-tiedote

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit