Eurooppa Maahanmuutto

YK-jäsenmaat sopivat massasiirtolaisuuden hallinnasta

Kuva sanjitbakshi / Flickr / CC BY 2.0
Melkein kaikki YK-jäsenmaat allekirjoittavat siirtolaissopimuksen. Ainoastaan USA ei ole mukana ja yksi EU-maa, Unkari, epäröi.

YK sopi perjantaina globaalista siirtolaissopimuksesta, kertoo Die Welt.

Sopimuksen tavoitteena on maiden välisen yhteistyön avulla tehdä siirtolaisuudesta turvallista ja kontrolloitua kansallinen suvereniteetti huomioiden. Sopimuksen allekirjoituksen on suunniteltu tapahtuvan Marokossa joulukuussa 2018.

Yhdysvallat ei ole mukana ja Unkari epäröi

193 YK-jäsenvaltiosta 192 on hyväksynyt sopimuksen. Jäsenvaltioista ainoastaan USA ei ole mukana.

Kansalainen kertoi viime vuoden lopulla, että Yhdysvaltojen mukaan sopimus ja julistus eivät sovi yhteen maan politiikan kanssa. Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi, että Yhdysvallat ei aio luovuttaa maahanmuuttopolitiikan päätösvaltaa ulkopuolisille.

Unkarin median mukaan maan hallitus keskustelee sopimuksesta vetäytymisestä, sillä sopimus voisi vahvistaa siirtolaisliikennettä Eurooppaan.

YK:n mukaan maapallolla on yli 250 miljoonaa siirtolaista, mikä on on 3,4% maailman koko väestöstä.  YK:n täysistunnon puheenjohtajan Miroslav Lajcakin mukaan ”siirtolaisuus on tosiasia”, mutta sen ”ohjaamiseen ei ole ollut välinettä”. Lajcakin mukaan asia tulee muuttumaan siirtolaissopimuksen myötä.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit