Eurooppa Maahanmuutto

YK-raportti: 650 000 siirtolaista odottaa Libyassa pääsyä Eurooppaan

Kuva Shutterstock.

Koronapandemian vuoksi asetetut matkustus- ja liikkumisrajoitukset eivät kykene lopettamaan siirtolaisuutta.

YK:n huumeiden ja rikollisuuden torjunnasta vastaava toimisto UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) paljastaa, että jopa 650 000 siirtolaista odottaa Libyassa Pohjois-Afrikassa valmiina ylittämään Välimeren matkalla kohti Eurooppaa.

Raportin mukaan koronapandemia on voinut jarruttaa laitonta siirtolaisuutta mutta tehnyt liikehdinnästä myös vaikean ennustaa.

– Pandemian aiheuttama maailmanlaajuinen kriisi on arvaamaton ja sen vaikutusta ihmissalakuljetukseen on vaikea ennustaa, Il Giornale kertoo raportin sisällöstä. Koronapandemian vuoksi tehtyjen rajoitusten aikaansaamat vakavat taloudelliset vaikutukset saattavat jopa lisätä siirtolaisuutta.

Raportin mukaan koronapandemian vuoksi asetetut matkustus- ja liikkumisrajoitukset eivät kykene lopettamaan siirtolaisuutta, jonka aiheuttajana ovat ”konfliktit sekä vaaralliset ja epäinhimilliset olosuhteet”.

– Libyassa on rekisteröitynä noin 650 000 siirtolaista ja pakolaista, ja sieltä saatavan tiedon perusteella Covid-19 -kriisi ei lannista ihmisiä, jotka pyrkivät Eurooppaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit