Kolumnit

YK:n Eurooppaa koskeva ”uudelleenasutusohjelma” on peräisin vuodelta 2001

Kuva JouWatch / Flickr.
”Euroopan väestö vähenee ja vanhenee” YK väitti jo vuonna 2001. YK:n lääke tähän ongelmaan oli jo tuolloin ”uudelleenasuttamismaahanmuutto”, jota kutsuttiin myös ”ylläpitomaahanmuutoksi”.

Euroopan väestömäärä laskee ja väestön keski-ikä nousee. Tätä ongelmaa vastaan voidaan taistella YK:n mielestä vain ”ylläpitomaahanmuutolla”. Tämä lausunto on peräisin jo vuodelta 2001. YK:n mukaan ylläpitomaahanmuutto on ”Maahanmuuttoa ulkomailta, joka paikkaa työikäisen väestön vähenemistä ja korjaa huoltosuhdetta”. Tämä selviää YK-tutkimuksen yhteenvedosta.

YK suositteli jo 2001 Euroopalle ”korvausväestöä”

Vuonna 2001 YK otti lisäaskeleen kohti kontrolloitua maahanmuuttoa ja suositteli Euroopalle Replacement Migration – ohjelman kautta erilaisia suunnitelmia miten Euroopan vanhenemisongelmaa ja väestön kutistumisen tuomia ongelmia voitaisiin ratkoa.

Saksan esimerkissä on YK:n skenaario no 5. mukaan otettava vuosien 2015 ja 2035 välisenä aikana vastaan noin kaksi miljoonaa maahanmuuttajaa vuodessa. YK laski myös, että vuoteen 2050 mennessä Saksan väestöstä puolet olisi maahnamuuttajia tai heidän lapsiaan.

Saksan syntyvyysluvuista tämä YK:n viitoittama kehitys on jo näkyvissä. Vuonna 2015 Saksassa syntyi kaikkiaan noin 740 000 lasta. Näistä melkein 148 000 synnytti maahanmuuttaja. Tämä tarkoittaa, että joka viides Saksassa syntynyt lapsi on maahanmuuttajataustainen.

EU-komissio vuonna 2015: ”Me tarvitsemme yli 70 miljoonaa maahanmuuttajaa seuraavien 20 vuoden aikana”

EU:n maahanmuuttosta vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos on YK:n linjoilla. Vuoden 2015 lopulla mies kertoi medialle visionsa Euroopan tulevaisuudesta:

– Seuraavien kahden vuosikymmenen aikana tarvitaan yli 70 miljoonaa maahanmuuttajaa lopettamaan ikärakenteen väääristymät Euroopan mantereella.

EU-maat tullaan pakottamaan maahanmuuttomyönteisiksi

EU on jo ottanut askeleita kohti maahanmuutosta kieltäytyvien maiden rankaisemiseksi tukirahojen leikkauksin. Tätä kehitystä on seurattu Saksan oppositiossa ja Visegrád-maissa huolella. AfD-puolueen Saksin maakuntapäivillä istuva André Barth varoitti asiasta viime vuoden lopulla.

– Jos Unicef varoittaa tulevasta afrikkalaisesta massamaahanmuutosta, on laskettava yksi plus yksi yhteen, jotta voidaan luoda kuva miltä Eurooppa ja varsinkin Saksa tulee näyttämään tulevaisuudessa. Oswald Spenglerin vuodelta 1922 olevan kirjan ”Länsimaiden perikato” (Untergang des Abendlandes) skenaario toteutuu nopeammin, kuin pessimistit pelkäävät.

Saksan maahanmuttoviranomainen on kotoutettu tulevaan

Mielenkiintoinen yhteensattuma löytyy Saksan maahanmuttoviranomaisen BAMF:in sivuilta jo vuoden 2016 kesältä. Alakohdassa ”uudelleen asuttaminen ja humanitaarinen pakolaisuus” kerrotaan, että uudellen asuttaminen käsitetään ”pakolaisten pitkäaikaisena vastaanottamisena kolmansista maista”.

– Tällä tarkoitetaan ihmisiä, joilla ei ole ensimmäisessä maahanmuuttomaassa tulevaisuuden näkymiä kotoutumiselle, eikä paluu kotimaahan tule kysymykseen. Uudelleensijoitustarpeen määrittelee YK:n pakolaisorganisaatio (UNHCR). Uudelleen asutettavat pakolaiset saavat oleskeluluvan Saksan lainsäädännön (§23 Abs. 4 Aufenthaltsgesetz) mukaan suoraan ilman turvapaikkahamuksen käsittelyä, BAMF-sivusto valottaa tulevaisuutta.

Tulevaisuuden ylläpitomaahanmuuttajat Saksaan tullaan BAMF:in mukaan valitsemaan seuraavien kriteerien mukaan:

 1. Perheiden koossapitäminen turvattava
 2. Perheside tai muu side Saksassa
 3. Integroitumisvalmius (koulutusaste, ammattitaito ja kielitaito)
 4. Suojelun tarve

Vuosien 2012 ja 2014 välillä Saksaan otettiin näillä kriteereillä vuosittain 300 henkilöä. Vuoden 2015 saldoa korjattiin ylöspäin 500 henkilön määrään, ja vuosille 2016 ja 2017 määrää korotettiin jo 1 600 henkilöä koskevaksi.

Porkkana: 10 000 euroa pakolaista kohti

EU-komissio esitti vuonna 2016 porkkanan, jonka piti lisätä ”uudelleenasutushaluja” EU-maissa. Komissio lupasi 10 000 euroa pakolaista kohti vastaanottajamaalle, tosin vain jos kaikki tapahtuu EU-ohjelman mukaisesti. Kansallisia uudelleenasuttamisohjelmia ei tueta rahallisesti, kertoo EU-paperi.

EU-uudelleenasuttamisohjelmaan kuuluu seuraavat kriteerit täyttävät henkilöt:

 1. Vaarassa olevat naiset ja tyttölapset
 2. Vaarassa olevat lapset ja nuoret mukaanlukien yksintulleet alaikäiset
 3. Kidutuksesta ja väkivallasta kärsineet
 4. Henkilöt jotka tarvitsevat kansainvälistä suojelua
 5. Henkilöt jotka kärsivät terveysongelmista tai vammaisuudesta
 6. Henkilöt jotka ovat vaikeassa sosioekonomisessa tilassa
 • 625
  Shares