Kotimaa Politiikka

YK:n GCM-siirtolaisuussopimus halutaan kansalaisaloitteella mitätöidä Suomessa

Aloitteessa esitetään, että säädetään laki GCM:stä, joka sisältää tekstin, että GCM-sopimus on katsottava virheellisesti tuoduksi Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja on sitä kautta Suomessa kaikilta osiltaan toimivallan ulkopuolella. Aloitteen mukaan sitä ei saa käyttää minkäänlaisena oikeuslähteenä, eikä siihen saa vedota Suomen ulko- tai sisäpolitiikkaa määriteltäessä.

YK:n GCM-siirtolaisuussopimus (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) rajoittaa Suomen suvereniteettia maahanmuuttoasioissa, se ei ole kansallisen edun mukainen eikä sitä ole käsitelty asianmukaisesti Suomen eduskunnassa (Perustuslain 94 § ja 95 §:n 1 momentti).

Koska eduskunta ei ole varsinaisesti hyväksynyt tai allekirjoittanut tätä sopimusta, eikä kansainvälistä velvoitetta vielä ole, aloitteen mukaan eduskunta voi todeta GCM-prosessin laittomaksi ja mitättömäksi

Kansalaisaloitteen on laatinut perussuomalaisten kansanedustajaehdokas, dosentti Arto Luukkanen.

Yli 45 000 suomalaista allekirjoitti syksyllä GCM-sopimusta vastustavan adressin, mutta ulkoministeriö ja Suomen hallitus eivät ottaneet sitä  huomioon.

Kansalaisaloite kansainvälisen GCM-sopimuksen hyväksynnän mitätöimiseksi Suomessa

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit