Eurooppa Maahanmuutto

YK:n ihmisoikeusjohtaja: 55 000 ISIS-henkilöä on otettava takaisin

Michelle Bachelet. Kuva Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0 CL

YK:n ihmisoikeusjohtaja Michelle Bachelet vaatii maailman maita ottamaan takaisin 55 000 ISIS-terroristia ja heidän perheenjäsentään.

55 000 ISIS-terroristia, mukaan lukien perheenjäsenet, tulisi asettaa syytteeseen tai vapauttaa, sanoo YK:n ihmisoikeusjohtaja Michelle Bachelet Reutersille.

Ihmisoikeusjohtaja Bachelet vaatii maailman maita ottamaan vastuun kansalaisistaan. Hän perustelee vaatimustaan Syyrian ja Irakin ISIS-leirien huonoilla olosuhteilla.

– Ulkomaalaiset perheenjäsenet tulisi palauttaa kotimaihinsa, Bachelet sanoo.

Lähi-idässä alueensa menettävä ISIS ottaa Euroopan tähtäimeensä

Palaavien ISIS-terroristien ja perheenjäsenten myötä Euroopan maat joutuvat kohtaamaan merkittävän terrorismin uhan.

ISIS-taistelijoilta saadut ”ISIS-tiedostot” paljastivat maaliskuussa, että islamilainen kalifaatti suunnittelee terrori-iskuja Euroopassa. Suunnitelmissa mainittiin, että tulevat iskujen kohteet sijaitsevat kaukana islamilaisesta valtiosta, ja toiminnasta vastaisivat niin kutsutut krokotiilisolut, joiden tehtävänä on tappaa kaikki jumalan viholliset.

Tiedostojen mukana esille tuli myös erään militantin kirje ISIS-komentajalle.

– Teidän tarvitsee vain lähettää minulle kaikkien islamilaiselle valtiolle, kalifillemme tai hänen sijaiselleen uhan muodostavien henkilöiden kuvat, asuinpaikat ja numerot. Sitten vain odotatte, ja lähetämme teille videon hänen tappamisestaan, jumalan tahdon mukaisesti, militantti kirjoitti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa