Eurooppa Maahanmuutto

YK:n johdon mukaan Eurooppaan mahtuu lisää siirtolaisia

Volker Türk. Kuva Plamen Stoimenov (EU2018BG) / Flickr / CC BY 2.0
YK:n pakolaisasioiden varakomissaari on sanonut, että Eurooppaan mahtuu vielä lisää siirtolaisia. Lausunnollaan hän alleviivaa pakolaisasioiden komissaari Filippo Grandin BBC:lle uransa alussa antamaa lausuntoa.

YK:n pakolaisasioiden varakomissaari Volker Türk kertoi mielipiteensä Deutschlandradiolle maanantaina. Hän puhui ”kokonaiseurooppalaisesta ratkaisusta, jossa Euroopan unioni kohtaa ongelman yhtenäisenä kokonaisuutena”.

Türk varoitti erityisesti ”valtiollisista itsenäisyysliikkeistä” EU:n sisällä. Tämän joukon GCM-siirtolaissopimuksesta nostama keskustelu kertoo varakomissaarille, että EU:sta puuttuu ”yhteinen tahto” käydä ongelmaan käsiksi.

Laillisia siirtolaiskanavia Eurooppaan

Varakomissaarin mukaan itsenäisyyttä tukevien liikkeiden takia EU:n sisäinen taakanjakokaan ei toimi.

– Me tarvitsemme ehdottomasti kokonaiseurooppalaista johtajuutta ja taakankantoa, ei pelkästään Saksan, Itävallan, Ruotsin, Kreikan ja Italian osalta vaan koko EU–28 osalta, sanoi varakomissaari haastattelussa.

– Tulee varmasti tilanne, että Saksakin sanoo haluavansa lisää uudelleensijoitettavia siirtolaisia, vaikka UNHCR ei tule sitä tarjoamaan vielä huomenna, sanoo Türk

Lähteet: BBC, Deutschlandradio Kultur

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit