Muu maailma

YK:n pääsihteeri julisti uudenvuodenpuheessaan hälytystilan kansallismielisyyttä, muukalaisvihaa ja ilmastonmuutosta vastaan

Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) pääsihteeri António Guterres kehotti sunnuntain uudenvuodenjulistuksessaan maailman maita yhdistymään kansallismielisyyden, muukalaisvihan ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Guterres kutsui viestiään “punaiseksi hälytykseksi”.

“Uudenvuodenpäivänä 2018 en julista vetoomusta, vaan julistan hälytystilan – punaisen hälytyksen maailmallemme”, Guterres sanoi.

“Aloittaessamme vuotta 2018 vaadin yhtenäisyyttä”, Guterres sanoi. “Voimme ratkaista konflikteja, voittaa vihan ja puolustaa yhteisiä arvoja.”

“Mutta voimme onnistua siinä vain yhdessä”, Guterres sanoi, huomauttaen, että 2017 ei osoittautunut rauhanvuodeksi, jota hän oli toivonut vuodentakaisessa uudenvuodenpuheessaan.

Guterres varoitti “pahentuvista konflikteista ja uusista vaaroista”, mukaan lukien ydinaseet. Hän ei kuitenkaan määritellyt näitä konflikteja tai vaaroja, jättäen mainitsematta uhkia, kuten ISIS tai Iranin tuki maailmanlaajuiselle terrorismille. Sen sijaan YK nimesi muita “uhkia”.

“Samaan aikaan ilmastonmuutoksen vaikutukset pahenivat hälyttävästi, epätasa-arvo kasvoi ja tapahtui kauhistuttavia ihmisoikeusloukkauksia “, kertoi YK:n lehdistötiedote pääsihteerin huomioista.

“Kansallismielisyys ja muukalaisviha ovat kasvamassa”, Guterres sanoi.

Lehdistötiedotteen mukaan pääsihteeri uskoo, että maailma “voidaan tehdä turvallisemmaksi”, jos kansat yhdistyvät näitä uhkia vastaan.

“Hän painotti näkemystään, että maailma voidaan tehdä turvallisemmaksi, konfliktit voidaan ratkaista, viha voidaan voittaa ja yhteisiä arvoja voidaan puolustaa, mutta yhtenäisyys on välttämätöntä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi”, lehdistötiedote kertoi.

“Yhtenäistyminen on tie”, Guterres sanoi. “Tulevaisuutemme riippuu siitä.”

Myös Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un lähetti sunnuntaina uudenvuodenpuheen valtion KCTV-televisiossa sanoen, että Yhdysvallat on Pohjois-Korean ydinaseiden ulottuvissa ja että hän voi ottaa ne käyttöön milloin tahansa.

“Koko USA:n mantere on ydinaseemme kantoalueella ja ydinasepainike on aina toimistoni pöydällä,” Kim sanoi. “[Yhdysvaltojen] pitäisi olla täsmälleen tietoisia, ettei tämä ole uhkaus vaan realiteetti.”

Penny Starr / Breitbart 1.1.2018

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset