Eurooppa Rikos

Yksi kuoli puukkotappelussa Tukholmassa

Kuva Gunnar Creutz / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Keskiviikkoiltana tapahtui Tukholman keskustassa kolme veritekoa, jonka seurauksena yksi uhreista kuoli. Kaikki kolme uhria ovat kotoisin Afganistanista. Tekijä kansallisuutta ei ole mainittu. Pidätettynä oleva 20-vuotias on poliisin vanha tuttu.

Expressen kertoi poliisin ja ambulanssin saapuneen Kungsträdgårdenin seudulle keskiviikkona noin kello 20. Pidätetty on aiemmin tuomittu useista rikoksista, kuten poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta sekä teräaseen laittomasta hallussapidosta.

Tapahtumat alkoivat riidan ja tappelun tuloksena. Riita olisi alkanut yhden uhreista tönittyä tekijän tyttöystävää. Syntyneessä tappelussa menehtynyt mies oli silminnäkijäin mukaan iskenyt pullolla tekijää kasvoihin, jonka jälkeen tekijä puukotti uhria.

Kaksi puukoniskuista niinikään haavoittunutta seurasi tekijää Kungsträdgårdenissa alkaneen tappelun seurauksena. Heidät kuten tekijäkin tavoitettiin Västra Trädgårdsgatanin varrella. Kaksi puukotettua on kotoisin Afganistanista kuten myös sairaalaan toimitettu ja siellä kuollut kolmas uhri.

Puukottaja oli saanut syytteen teräaseen hallussapidosta julkisella paikalla viimeksi vuosi sitten. Sitä edellisenä vuonna hänet oli niinikään tavoitettu teräaseen piilottelusta. Tuolloin hän oli muutoin väkivaltaisesti vastustanut poliisia. Mies on kertonut kantaneensa teräasetta puolustaakseen itseään.

Tekijä on tuomittu aiemmin myös vähäisistä huumausainerikoksista. Hän kertoo itse käyttäneensä kannabista ja lääkkeitä. Kertomansa mukaan hän ei muutoin tavallisesti joudu vaikeuksiin.

Expressenin kertoman mukaan tekijän isä on aiemmin kertonut rötösten yhteydessä, ettei pojan ajautuminen rikoksiin tullut yllätyksenä siitä lähtien, kun tämä tuli tekemisiin huumausaineiden kanssa.

Lähteet Nyheter Idag, Expressen.

  • 58
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset