Eurooppa Rikos

Yksitoista henkilöllisyyttä toi pakolaiselle vankilatuomion

Kuva Wikimedia Commons / public domain.
Sudanilainen pakolaismies on tuomittu Saksassa vankeuteen hänen nostettuaan pakolaisavustuksia yhdellätoista henkilöllisyydellä kahden vuoden aikana.

Saksassa yhdentoista henkilöllisyyden turvin avustuksia nostanut sudanilainen pakolainen on tuomittu kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankilatuomioon. Mies loi itselleen useita henkilöllisyyksiä eri pakolaiskeskuksissa ja rahasti taskurahat yhdestätoista eri paikasta.

Oikeus näytti toteen, että mies rahasti vuosien 2015 ja 2016 aikana yhdellätoista eri henkilöllisyydellä eri pakolaiskeskuksista rahaa, jolla omien sanojensa mukaan tuki perhettään Sudanissa. Miehen aiheuttaman vahingon laskettiin olleen noin 70 000 euroa. Syyttäjä vaati miehelle kolmea vuotta ehdotonta vankeutta, josta oikeus vähensi neljä kuukautta miehen yhteistyöhalukkuuden nimissä hänen tunnustettuaan tekonsa ja kerrottuaan kaikki henkilöllisyytensä.

Oikeuden päätöksestä käy ilmi, että oikeuslaitos ei kyennyt selvittämään varmuudella miehen todellista henkilöllisyyttä. Vain miehen syntymävuosi ja -maa – 1990 ja Sudan – katsotaan varmistetuksi.

Lähde: NDR

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset