Kotimaa Kulttuuri

Yle hyllytti lastenohjelma ”Herra Heinämäen” Areenasta – intiaanihahmo oli liikaa

Kuvakaappaus Yle Areenasta
Yle poisti suositun lastenohjelman Herra Heinämäen jaksot Yle Areenasta. Sarja on poistettu ohjelmistosta, sillä Yle katsoo, että alkuperäiskansaa edustavan riviroolin hahmoa voidaan pitää loukkaavana. Ohjelman palauttamista Areenaan vaaditaan nyt adressilla.

Suomen Uutisten mukaan Ilta-Sanomat uutisoi lauantaina Ylen poistaneen Areena-palvelustaan suositun lastenohjelman Herra Heinämäen jaksot. Aihe on herättänyt erittäin kiivasta keskustelua. Ohjelman palauttamista vaaditaan nyt adressilla.

Adressin vetoomus kuuluu seuraavasti:

Ylen tiedotteen mukaan suosittu lastenohjelma ”Herra Heinämäen Lato-orkesteri” poistetaan Pikku Kakkosesta ja Lasten Areenasta ja arkistoidaan Elävään arkistoon.

Syynä poistolle on pienen porukan puolestaloukkaantumisesta alkanut somekeskustelu sarjassa esiintyvän Amerikan alkuperäisväestöön liittyvän intiaanihahmon vuoksi.

Julkisena yhtiönä Yle tuottaa lastenohjelmia verorahoitteisesti koko Suomelle, eikä suositun ei-rasistisen hyväntuulisen lastenohjelman poisvetäminen pienen porukan vaatimuksesta ole perusteltua. Vaikka yksittäisenä ohjelmana asia on pieni, periaatteellisella tasolla asia on iso, sillä se luo mahdollisuuksia vetää pois muitakin ohjelmia jatkossa sekä vaikuttaa ohjelmatuotantoon jo tekovaiheessa.

Me allekirjoittajat vaadimme, että Yle peruu päätöksensä suositun lastenohjelman poisvetämisestä.

”Yle ei välitä, mikä on Herra Heinämäen suhde lapsiin”

Ilta-Sanomien mukaan Yleisradion päätös hyllyttää suosittu lastenohjelma Herra Heinämäki tuli yllätyksenä ohjelman tekijöille.

Säveltäjä ja lauluntekijä Heikki Salo kertoo, että Yle ei keskustellut asiasta ohjelman käsikirjoittajien, säveltäjän ja muiden tekijöiden kanssa.

Salo kuvaakin Ylen linjaa tylyksi.

– Tuo jollakin tavalla kuvastaa sitä, ettei Yle välitä, mikä on Herra Heinämäen ja Lato-orkesterin suhde lapsiin. Ne mieluummin tuhoavat hahmon kuin suostuvat keskustelemaan asiasta, Salo tykittää.

Adressi: Ylen peruttava päätös suositun Herra Heinämäen Lato-orkesteri -lastenohjelman poisvetämisestä

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa