Kotimaa Politiikka

YLE nosti Siniset Väyrysen ohitse

Paavo Väyrynen.

Paavo Väyrynen jättäytyy osittain pois kansanedustajantoimestaan. Syynä on YLE:n eriarvoistava kohtelu, jonka vuoksi Väyrynen kertoo joutuvansa  tavoittelemaan äänestäjiä jalkatyöllä: YLE:n tekemä päätös saattaa aiheuttaa sen, että Paavo Väyrynen jää ulos vaaliväittelyistä.

Kansanedustaja Paavo Väyrynen (tl.) on pitänyt tänään tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti jättäytyvänsä pois kansanedustajantoimestaan torstaisin, jolloin eduskunnassa ei ole äänestyksiä.

Päätöstään Väyrynen perusteli sillä, että hänen täytyy tavoittaa äänestäjiään jalkatyöllä median eriarvoisen kohtelun vuoksi. Väyrynen julkisti YLEn hänelle antaman tiedon, jonka mukaan YLEn hallintoneuvosto on räätälöinyt ennen eduskuntapuolueiden puoluetenttipäivien arvontaa itselleen säännön, jonka mukaan puoluepäiviä ja puheenjohtajatenttejä ei avata puolueille, joilla on vain yksi kansanedustaja.

Tämä päätös voi johtaa myös siihen, että Väyrynen jätetään ulos myös eduskuntapuolueiden puheenjohtajien välisistä vaaliväittelyistä.

Aiemmissa vaaleissa YLE otti vaalitentteihinsä mukaan vain puolueet, jotka ovat saaneet läpi kansanedustajia eduskuntavaaleissa. YLE on muuttanut käytäntöjään kun Perussuomalaisista loikanneet siniset perustivat oman puolueensa, mutta nyt käyttöön otetun uuden säännön nojalla voidaan Sininen Tulevaisuus pitää vaaliohjelmistossa Väyrysen rajautuessa niiden ulkopuolelle.

Lähde Paavo Väyrysen blogi

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit