Eurooppa Maahanmuutto

Yleisön paine saa Ruotsin harkitsemaan maahanmuuton ja rikollisuuden suhteen tutkimista

Kuva Wikimedia Commons / public domain
Ruotsin rikostorjuntavirasto (BRÅ) on ilmoittanut harkitsevansa perusteellista tutkimusta maahanmuuton ja rikollisuuden välisestä suhteesta toteamalla kysynnän aihetta koskevalle tiedolle kasvaneen viime aikoina

BRÅ tiedotti tällä viikolla, että viimeaikainen poliittinen ilmapiiri saanut heidät harkitsemaan uudelleen maahanmuuton ja rikollisuuden väliseen suhteeseen liittyvän tilastotiedon julkaisemista. Edellisestä julkaisusta on kulunut jo yli kymmenen vuotta.

BRÅ:n aiemmat tutkimukset olivat osoittaneet, että ”ulkomaalaissyntyisten osuus rikosepäillyistä näyttää olevan suurempi kuin Ruotsissa syntyneiden osuus. Ylivoimainen enemmistö ulkomaalaisista ei ole ollut epäiltynä rikoksista”. Lisäksi virasto silloin totesi, ettei se ole harkinnut uutta tutkimusta tuoreempien tietojen saamiseksi.

BRÅ toisti aikaisemman väitteensä, jonka mukaan epäiltyjen etnisyyttä ja maahanmuuttotaustaa koskevien tietojen kerääminen ei kuulunut heidän tehtäviinsä, eikä hallitus ja oikeuslaitos olleet pyytäneet uusia tutkimuksia aiheesta.

”Nyt on huomattu yhteiskunnallisessa keskustelussa nousseen niin suuri tarve ajantasaiselle tiedolle rikoksien sekä syntyperän ja siirtolaisuuden välisestä suhteesta, että viranomaisten on harkittava mahdollisuutta uudelleen”, virasto totesi.

Lehdistötiedotteen mukaan uusi tutkimus tulee todennäköisesti viemään aikaa niin, että ensimmäiset tiedot olisivat saatavilla aikaisintaan vuonna 2019.

Kriminologian emeritusprofessori Henrik Tham vastusti kaikkia uusia tutkimuksia, väittäen olevan epätodennäköistä, että BRÅ löytäisi uutta tietoa.

”Rikostorjuntapolitiikan tavoitteina ovat rikollisuuden vähentäminen kokonaisuudessaan sekä turvallisuuden lisääminen, eikä vähentää tietystä maasta tulleiden nuorten miesten tekemiä joukkoraiskauksia, mikä vaikuttaisi rikollisuuden määrään hyvin vähän”, Tham sanoi ja väitti, että tällaista tutkimusta käytettäisiin vain ”rajojen sulkemiseksi” eikä rikollisuuden vähentämiseksi.

Tiedote tuli sen jälkeen kun kaksi suurta ruotsalaista sanomalehteä tekivät omat tutkimuksensa maahanmuuttajien yleisyydestä joukkoraiskausten tekijöinä.

Expressenin ja Aftonbladetin mukaan joukkoraiskauksesta tuomituista selvä enemmistö oli maahanmuuttajia.

Chris Tomlinson / Breitbart 10.5.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa