Kotimaa Politiikka

Ylen hallintoneuvoston Immonen ja Ronkainen: Ylen on korkea aika uudistua

Yleisradion Iso Paja. Kuva Wikimedia Commons.
Ylen hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet Olli Immonen ja Jari Ronkainen vaativat Yleä uudistumaan.

Ylen uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Jouko Jokinen. Hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet kansanedustaja Olli Immonen ja kansanedustaja Jari Ronkainen ovat sitä mieltä, että viimeistään nyt Ylen on aika uudistua. Muutosta toivotaan ainakin toimittajien mediakäyttäytymiseen ja uutisoinnin tasapuolisuuteen.

Uudella päätoimittajalla on työsarkaa edessään. Viime aikoina erityisesti yksittäisten toimittajien ulostulot mm. sosiaalisessa mediassa ovat herättäneet rajua keskustelua. Toivon, että päätoimittaja linjaa ohjeet nykyistä tarkemmin ja puuttuu tiukasti ylilyönteihin, sanoo Ronkainen

Ylen uutisissa aika ajoin esiintyvä poliittinen puolueellisuus on hyvin kyseenalaista. Tämä kävi viimeksi ilmi Ylen uutisoidessa Saksan liittopäivävaaleista ja paheksuessa avoimesti Vaihtoehto Saksalle -puolueen [AfD] poliittista linjaa ja menestystä vaaleissa. Ylen olisi aika toteuttaa hallintoneuvoston strategiaa ja sen arvoja tasapuolisesta ja riippumattomasta tiedonvälityksestä, kertoo Immonen

Jokinen valittiin Yleen Aamulehden päätoimittajan paikalta. Immonen ja Ronkainen ovat epäileviä sen suhteen, minkälaista journalismia Jokinen ryhtyy toteuttamaan.

Emme voi hyväksyä sitä, mikäli Jokisen Aamulehdessä vetämä linja ollaan siirtämässä Yleisradioon. Hänen päätoimittaja-aikanaan lehden uutisointi ja kirjoitukset etenkin liittyen maahanmuuttoon tai monikulttuurisuuteen olivat hyvin arvovärittyneitä, Immonen toteaa.

Aika näyttää miten uusi päätoimittaja tulee työssään onnistumaan. Hallintoneuvoston jäseninä tulemme seuraamaan tilannetta hyvin tarkkaan. Tarvittaessa palaamme asiaan tulevissa hallintoneuvoston kokouksissa, kertoo Ronkainen.

Jokisen ollessa vielä päätoimittaja muutama viikko sitten, Aamulehti ilmoitti runsaasti keskustelua herättäneestä linjauksestaan ottaa käyttöön sukupuolineutraalit tittelit. Yleisradion hallintoneuvosto ei puutu Ylen journalistiseen sisältöön, mutta päättää yhtiön strategiasta ja valvoo sen toteuttamista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit