Kotimaa Politiikka

Ylen hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet: ”Ylen tehtävä ei ole osallistua vihervasemmistolaiseen poliittiseen aktivismiin”

Yleisradion Iso Paja. Kuva Wikimedia Commons.

Ylen hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet puuttuvat Ylen ympärillä vellovaan sensuurikohuun.

Julkisuudessa on noussut esiin useita tapauksia, joissa Ylen kolumnisteja, muun muassa Janne Saarikivi, Sanna Ukkola, Jari Ehnrooth, Rajkumar Sabanadesan ja Teemu Keskisarja, on rajoitettu tai jopa sensuroitu.

– Erityisen ongelmallista on, että asiantuntijoita on estetty kirjoittamasta aiheista heidän omalla tutkimusalueellaan. Historioitsija Teemu Keskisarjan Talvisota-kirjoitukseen puututtiin, samoin kielitieteilijä Janne Saarikiven kirjoitukseen, jossa hän arvioi hallituksen viestintää, kertovat perussuomalaiset Ylen hallintoneuvoston jäsenet, kansanedustajat Olli Immonen, Leena Meri, Jari Ronkainen ja Jussi Wihonen tiedotteessaan.

Perussuomalaiset Ylen hallintoneuvoston jäsenet toteavat olevan äärimmäisen huolestuttavaa, jos Yle estää alustallaan hallituksen toimien kriittistä arviointia. Hallintoneuvoston jäsenet kantavat myös huolta kirjoittajien yksipuolisuudesta.

– Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Yle on suosinut kolumnistipoolissa hyvin voimakkaasti niin sanottua arvoliberaalia laitaa. Arvokonservatiiveja alustalta ei löydy ainoatakaan.

Kansanedustajien mukaan Yleä ei saa käyttää poliittisen toiminnan välikappaleena.

– Yhtiöllä on Yleisradiota koskevan lain nojalla velvollisuus tarjota monipuolisia tietoja ja mielipiteitä. Tämä vaatimus ei toteudu, mikäli kolumnistivalinnoilla ja valikoivalla sensuurilla/rajoituksilla suositaan voimakkaasti politiikan yhtä klikkiä. Ylen tehtävä verovaroin ylläpidettynä yhtiönä ei ole osallistua vihervasemmistolaiseen poliittiseen aktivismiin.

Perussuomalaiset edellyttävät Yleltä puolueettomuutta ja tasapuolista tiedonvälitystä. Lisäksi julkisuudessa vellova sensuuriuutisointi ei edistä luottamusta yhtiön toimintaan.

– Puolueettomuus edellyttää, että toiminta myös objektiivisesti arvioituna näyttää puolueettomalta. Ja nyt toiminta näyttää puolueelliselta valikoinnilta. Tällainen ei ole neutraalia tiedonvälitystä vaan politikointia, joka ei missään tapauksessa kuulu Ylen tehtäviin.

Kansanedustajat vaativat asian selvitettäväksi ja nostavat sen esille hallintoneuvoston kokouksessa tänään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa