Kolumnit

Ylen raportoima rasistinen rikos olikin sosiaalidemokraattitaustaisen nuoren satunnainen teko

Kuva Jeremy Thompson / Wikimedia Commons / CC BY 2.0
Yle pyrkii epätoivoisesti löytämään kansallismielisten populistien johtamista maista rasismia.

Yle kertoi 31.7, että Italiassa rasistisilta vaikuttavat hyökkäykset näyttävät yleistyneen sen jälkeen, kun maahanmuuttovastainen oikeistopopulistihallitus aloitti virkakautensa.

Yle viittasi tapaukseen, jossa hyökkäyksen uhrina oli italialaissyntyinen, nigerialaistaustainen kiekonheittäjä Daisy Osakue, joka sai silmävamman, kun häntä heitettiin ohi ajavasta autosta kananmunalla.

Oliko tapaus rasistinen, kuten Yle väittää?

Italialainen Il Giornale kertoo, että kananmunaiskujen tekijöinä on kolmen nuoren joukko, jonka yksi jäsen on sosiaalidemokraattisen puolueen PD:n kunnanvaltuutetun poika.

Viranomaiset pääsivät munia heitelleen joukkion joukkion jäljille turvakameroiden kuvien perusteella ja onnistuivat selvittämään joukkion käyttämän auton omistajan. Paljastui, että auton omistaa paikallinen sosiaalidemokraattisen puolueen kunnanvaltuutettu.

Viranomaiset löysivät auton, ja sen oikea kylki oli edelleen kananmunan tahraama. Viranomaiset saivat myös selville, että autoa käyttää pääasiassa sosiaalidemokraattisen valtuutetun  19-vuotias poika, joka on tunnustanut olleensa kananmuna-iskujoukon johtaja.

Nuorisojoukkio teki viranomaisten mukaan iskujaan satunnaisesti, ilman rasistista tai muuta tavoitetta.

Yle, fake news.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa