Kotimaa Politiikka Talous

Ylen toimitusjohtajalle maksettiin lähes 3 kertaa enemmän kuin Suomen presidentille

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Kuvakaappaus: YouTube.

Ylen paisuva budjetti on ollut viime viikkoina keskustelun aihe eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho avasi keskustelun presidentinvaalitentissä. Ylen kokonaisbudjetti on jo noin 600 miljoonaa euroa veronmaksajien rahaa. Vastineeksi Yle tarjoaa kansalle kulttuurimarxismia sekä monikulttuurisuuden ihannointia.

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sai Ylestä yhteensä 352 560 euron tulot viime vuonna, ilmenee tuoreesta Ylen vuosikertomuksesta. Vertailun vuoksi Suomen tasavallan presidentti tienaa 126 000 euroa vuodessa virastaan. Puolustusvoimien komentajan palkka vuonna 2022 oli 154 000 euroa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtajan palkka oli 227 000 euroa.

Jätämme lukijoiden arvioitavaksi, onko Ylen toimitusjohtajan virka tärkeämpi kuin vaikkapa puolustusvoimien komentajan.

Kun Halla-aho kritisoi Ylen budjettia, alkoi mediakentän hyökkäys häntä kohtaan. Vaikka suurin piirtein kaikkialta leikataan, ei Yleltä jostain syystä saisi leikata – eikä ainakaan toimitusjohtajan palkasta. Noin 600 miljoonan euron budjetti riittää juuri ja juuri kattamaan Pillupäiväkirjojen kaltaisten sarjojen tuotantokustannukset.

Lähde: Iltalehti 

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toni Lajos

Hittolainen mikä äläkkä nousi kun Halla-aho mainitsi Ylen roimasta ja vastuuttomasti jaettavien miljoonien leikkausta. Jotoportaan omaisuus takavarikkoon ja käräjille yhteiskuntaa valheita kansalle suoltavana sontauutisoinnin keskuksena. Toimittajille kielto osallistua mihinkään uutisointiin, ylisuurista palkkioista osa palautettava ja rahat siirrettävä pakolaisten palautuslippujen ostoon.

Kääpä

Sekin ylittää aika kirkaasti rikospykälät että pitää väkisin ”lain mukaan” maksaa jostain jota ei käytä missään muodossa. Minäkin mkasan ylenanto veroa vaikka en 30 vuoteen ole omistanut tv:tä enkä millään muillakaan laitteilla ole ylen palveluita käyttänyt sekuntiakaan elämästäni. Mutta eihän suomessa ole yhtään edes korruptiotakaan, ei missään muodossa…

John Quiman

Ei sinua veroteta siksi, että olet käyttänyt palveluita, vaan siksi, että sinulla on vielä mistä ottaa.

S. “seant” A

Ruotsissa lähdetään oikein kadulle osoittamaan mieltä vasemmistolaista uutisointia vastaan ”tuhannet mielenosoittajat” piirittivät SVT-rakennusta.
https://samnytt.se/video-stor-demontration-mot-svt-och-sr

Marko Kristian

YLEä ei pysty katsomaan, kun korkeintaan jonkun länkkärin kerran vuodessa.
Joskus aamu-tv menee päälle niin siinäkin täytyy vaihtaa nopeasti kanavaa, koska aiheesta ja valtiosta riippumatta mitä käsitellään, on ne kaikki toimittajat, jälkipörssit ja mitä niitä nyt onkaan avoimen puolueellisia(vasemmistolaisia)
Aika monen ihmisen verorahat menee YLEn suojatyöpaikkojen rahoittamiseen.