Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Yli 600 000 laitonta maahanmuuttajaa valmiina siirtymään Italiaan

Italiaan lähteneiden laittomien siirtolaisten rajusta haaksirikosta on kulunut kaksi viikkoa. Nyt noin 685 000 siirtolaista odottaa Libyassa, että he pääsevät lähtemään Italiaan, kertoo Italian tiedustelupalvelu Melonin hallitukselle antamassaan raportissa. Siirtolaiset ovat tällä hetkellä osittain Libyan siirtolaisleireillä, osittain muualla.

Italian pääministeri Giorgia Meloni on 22. lokakuuta tapahtuneen virkaanastumisen jälkeen tavannut Libyan viranomaisia jonkin verran, jotta Italiassa olevien siirtolaisten määrää voitaisiin vähentää. Tammikuun lopussa Meloni matkusti kahden ministerin kanssa Libyan pääkaupunkiin Tripoliin, ja kaksikymmentä päivää sitten Roomassa oli tapaaminen Libyan sisäministerin Imad Mustafa Trabelsin kanssa.

Toistaiseksi neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Italian rannikolle saapuvien siirtolaisten määrä kasvaa erittäin nopeasti. Vertailun vuoksi viime vuonna Italian rannikolle saapui ”vain” 104 000 siirtolaista. Vuoden alusta lähtien maahan on saapunut 17 592 siirtolaista, kun viime vuonna samaan aikaan heitä oli 5 976. Siirtolaisten määrä on siis kasvanut lähes kolmanneksella.

Italian vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 109 294 siirtolaista. Vastaanottokeskuksista kerrotaan, etteivät ne pysty selviytymään uudesta maahanmuuttajavirrasta.

Selon le ministère de l’Intérieur italien, 17.592 migrants clandestins sont entrés sur le territoire entre janvier et le 10 mars 2023, un record (Màj)

Cutrossa helmikuun lopussa aluksen upottua kuoli ainakin 78 siirtolaista, mikä aiheutti suurta tyrmistystä. Melonin hallitusta syytettiin siitä, että se ei toiminut siirtolaisten, joista monet olivat lapsia, pelastamiseksi ja että se suhtautui asiaan välinpitämättömästi. Pääministeri piti viime torstaina tarkoituksella viimeisen hallituksensa kokouksen Cutrossa osoittaakseen sitoutumisensa uhreja ja surevia perheitä kohtaan. Meloni ilmoitti, että salakuljettajille langetetaan ankaria rangaistuksia, jopa kolmekymmentä vuotta vankeutta. Uuden toimenpiteen tarkoituksena oli toimia pelotteena.

Etelä-Italian Lampedusan saarelle on kuitenkin juuri saapunut 998 laitonta siirtolaista. Lisäksi 1300 siirtolaista kolmesta eri veneestä on nyt pelastettu Joonianmerellä Etelä-Italian rannikon edustalla. Tiedustelupalvelujen mukaan tämä on hyvin pieni esimerkki siitä, mikä Etelä-Euroopan maata odottaa.

Meloni on oikeistopuolue Fratelli d’Italian johtaja. Puoluetta on aina pidetty radikaalioikeistolaisena, ja tämä hallitus on oikeistolaisin, jonka Italia on nähnyt toisen maailmansodan jälkeen. Oppositiossa ollessaan Melonilla oli radikaaleja näkemyksiä maahanmuutosta. Hän on Unkarin pääministerin Viktor Orbánin ystävä ja halusi sotalaivoja estämään Pohjois-Afrikasta tulevien maahanmuuttajien tulon.

Sen jälkeen, kun Meloni astui virkaan Italian ensimmäisenä naispääministerinä viime vuoden lokakuussa, mitään näistä radikaaleista näkemyksistä ei ole enää jäljellä. Itse asiassa viimeisimmässä ministerineuvostossa päätettiin kannustaa maahanmuuttoa tavanomaisia kanavia pitkin yritysten ja maatalouden tarpeiden pohjalta. Italia kamppailee väestön ikääntymisen ja massamaahanmuutosta huolimatta väestön vähenemisen kanssa. Ei-toivottujen maahanmuuttajien karkottamista helpotetaan.

Alankomaiden pääministeri Mark Rutte vieraili viime viikolla Melonin luona Roomassa. Hän ehdotti, että tämä matkustaisi yhdessä Afrikkaan ja tekisi Afrikan hallitusten johtajien kanssa järjestelyjä siirtolaisvirran pysäyttämiseksi.

Lähde: Telegraaf, FDS

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minä itte

Kehitysmaiden liikaväestö pyrkii ”länteen” syntyvyys holtitonta. Puna vihteät: eiku ilmasto yms jne!

Runtiti-pou

Taakanjakoa odotettavissa

ite

”Vuoden alusta lähtien maahan on saapunut 17 592 siirtolaista, kun viime vuonna samaan aikaan heitä oli 5 976. Siirtolaisten määrä on siis kasvanut lähes kolmanneksella.”
Ei ole kasvanut lähes olmanneksella vaan lähes kolmen kertaiseksi.

Ilkka

Ja taas meni ” lapsia ” lastillinen merten aaltoihin. On tämä tragedia kauhea kestettävä. Onneksi yhtään raskaana olevaa naista ei menetetty. Myöskin mummot ja papat saatiin poimittua merestä, Onni onnettomuudessa oli että yhtään insinööriä ei menehtynyt, he jäivät Libyaan vapaa-ehtoisesti autettuaan lapset, naiset ja vanhukset matkaan. Miten jaloa, miten pyyteetöntä, miten humaania.. Nyyh ! Me äärioikeistolaiset rasistit emme koskaan käsitä mitä on todellinen lähimmäisen rakkaus, emme käsitä mitä tarkoittaa jakamattomat ihmisoikeudet, emmekä koskaan osaa samaistua lapsiparkojen karuun kohtaloon.

Miettiikö kukaan missään vaiheessa sitä, ettei meillä ole mitään kunniavelkaa kenellekään. Jos joku euroopan valtioista on ollut kolonialistinen, sen alkujuuret ovat keski-ajalla, ja silloin ei euroopassa ollut yhtään demokratiaa. Oli vain kuninkaita, keisareita ja muita yksinvaltiaita. Jos he päättivät jotain, sitä ei kysytty koskaan kansalta onko päätöksessä järkeä. Näin ollen vastuukin kuoli heidän mukanaan ja meillä ei ole velkoja, sillä meiltä ei alunperinkään kysytty suostummeko menettelyyn.

Kallu

Laivalastillinen ydinfyysikkoja ja akateemikkoja painui välimeren pohjaan.

Jukka

Kukas lauloikaan? ”Ei itketä lauantaina.” (Ei kyllä muulloinkaan, mitä tulee Välimeren uimareihin!!)

Jukka

Näin on! Suomella ei tosiaankaan ole omallatunnolla Euroopan mahtimaitten aiheuttamaa kolonialismiterrorrismia ja riistoa. Mahtimaat ovatkin korvatekseen tekonsa söhlänneet Euroopan sekaisin ja vaativat samaa kaikilta solidaarisuuden nimissä. Suvakkitolvanoiden aikaansaamat vetovoimatekijät imevät tännekin rikollisia ja laiskoja loisijoita.

Anomaster

Kumma kyllä sitä velkaa on väitetty olevan vain eurooppalaisilla, vaikka monet muut tekivät orjakauppaa kauan ennen eurooppalaisia ja eurooppalaisperäiset lopettivat ensimmäisinä, eikä eurooppalaisperäisten orjakauppa ollut suuremmasta päästä.

Kuinkas afrikkalaiset, jotka ovat rikastuneet aikoinaan orjakaupalla? He ovat edelleen afrikassa arvostettuja historiallisia suurmiehiä. Entä somalit, jotka eivät koskaan olleet itse orjina, mutta pitivät orjia ikiajat, eivätkä lopettaneet ennen kuin italialaiset tekivät siitä lopun. Lähi-idässä orjuus ei ole tainnut loppa vieläkään. Entä pohjoisafrikkalaiset, jotka ryöstivät miljoonai ihmisiä Euroopasta ja myivät ne orjina edelleen? Listaa voisi jatkaa, mutta tuossa oli vähän vertailukohteita.

juu

Koska laittomasti tulevat niin sen kyllä voisi estää, ei se vaatisi kuin poliittista tahtoa.
No sitähän ei tietysti EU:ssa ole, päinvastoin siellä halutaan kaikki kehitysmaalaiset eurooppaan.

Evplasse

Kyllä on Gadafia ikävä, arapikevät Naton ja jenkkien agendaa joka toistuu Ukrainassa, Suomi mukana molemmissa. Toivon että tulee ww3 loppuu nopeammin tämä p–ka, ollaan hengissä tai ei.

Kallu

Gaddafi piti nämä Afrikassa, mutta kun USA murhasi Gaddafin niin ongelma alkoi. USA on maailman pahin terroristi, ja rosvovaltio. Miksei mm. Hillary Clinton joutunut kansainväliseen oikeuteen ja tuomittu hirteen murhasta?

kauko kiito

Nyt olisi syytä ryhtyä asian vaatimiin toimenpiteisiin ja käydä laittamassa öljyä kaikkien Kelan konttoreiden ovien saranoihin. Saattaa muuten saranat ns hitsata kiinni kun työvoimavajeen paikkaajat tulee Kansojen elätyslaitokselta palkkansa nostamaan. Kertauksena vaan, että väestönvaihto on salaliittoteorioista naurettavin

jep

Vai Meloni on kääntänyt takkinsa. Voi voi. Edessä on sitten sinisten tie ja kohtalo. Eli teki Soinit.

Ja Nato-piikkilankaa mataliin vesiin

Pitäs jo miinoittaa tuo merialue!

Ilkka

Olemme ratifioineet Ottawan sopimuksen, emme voi mitään. Toiset ratifioivat ” antavan ” sopimuksen kuten venäjä, ja niin on vapaus laitella miinoja mihin huvittaa.

Nationalisti

Kun edellisistäkin pitäisi päästä eroon…

”Cutrossa helmikuun lopussa aluksen upottua kuoli ainakin 78 siirtolaista, mikä aiheutti suurta tyrmistystä”

Mitä sitten? Euroopalla ei ole minkäänlaisia velvollisuuksia ottaa näitä tunkeutujia vastaan.
Ei haittaa vaikka niitä uppoaisi reilusti enemmänkin.

Ei tässä kenenkään ulkopuolisen kanssa tarvitsisi neuvotella tunkeutujavirran pysäyttämiseksi, Eurooppa voi sen ihan itse lopettaa, jos löytyy poliittista tahtoa!

KreiviKalergiItse

Mutta sitä tahtoa on turha odottaa näiltä korruptoituneilta globaalieliitin käsikassaroilta. En tiedä missä vaiheessa suuret massat huomaavat käynnissä olevan Kalergi-suunnitelman toteuttamisen ja mitä se lopulta aiheuttaa koko valkoiselle rodulle. Valitettavasti game-over tyyppistä skenaariota kohtihan tässä ollaan menossa kovaa vauhtia ja ”maailman omistajat” hykertelevät tyytyväisinä kun saavat mitä ovat pitkään suunnitelleetkin.