Eurooppa Politiikka

Yli 70 prosenttia unkarilaisista tukee hallituksen taistelua EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusohjelmaa vastaan

Unkarin ja Serbian rajalla. Kuva Wikipedia.
Unkarilaisten enemmistö tukee hallituksen taistelua Euroopan unionin  pakollista turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusohjelmaa vastaan.

Unkarilaisen Századvég-säätiön tekemästä mielipidekyselystä kävi ilmi, että kolme neljästä unkarilaisesta haluaa hallituksen jatkavan taistelua EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusohjelmaa vastaan, kertoo Daily News Hungary.

Kyselyyn otti osaa 1 000 unkarilaista, ja 72 prosenttia vastaajista tuki hallituksen taistelua uudelleensijoitusjärjestelmää vastaan. Vain 22 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että hallituksen tulisi alistua Euroopan unionin tuomioistuimen päätökseen.

Unkarin hallitus on vastustanut EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusjärjestelmää, ja vei asian joulukuussa 2015 Euroopan unionin tuomioistuimeen. Euroopan unionin tuomioistuin hylkäsi keskiviikkona Slovakian ja Unkarin nostamat kanteet.

Euroopan komission siirtolaiskomissaari Dimitris Avramopoulos on uhannut maita rankaisutoimilla, jos nämä eivät muuta suhtautumistaan siirtolaiskysymykseen.

  • 558
    Shares