Eurooppa

Yli-innokasta pakkosyöttöä Leipzigissa

Kuva Pixabay.

Kaksi saksalaista päiväkotia päätti omatoimisesti monikulttuurisesta ruokalistasta ja lopetti sianlihan tarjoilun.

Kaksi päiväkotia Leipzigissa päätti lopettaa sianlihan tarjoilun, koska osa lapsista ei uskonnollisista syistä saa sianlihaa syödä. Sianlihan kielto on aiheuttanut vimmastusta ja paheksuntaa. Myös muslimien ja juutalaisten järjestöt pitävät päätöksiä yliampuvina. Ne korostavat vaihtoehtoisten ruokien saatavuutta, eikä suinkaan joidenkin kieltämistä. Päätöksiä on arvostellut AfD:n lisäksi myös CDU. Voimakkaiden reaktioiden johdosta on kahta päiväkotia pyörittävä yhdistys perunut sianlihan kiellon.

Saksan juutalaisten keskusneuvoston puheenjohtaja Josef Schuster sanoo, että viimeisin mitä nyt tarvitaan, on suuttumuksen herättäminen vähemmistöjä kohtaan, kun aletaan ruokalistoja vekslaamaan. On myönteistä, mikäli suhtaudutaan sensitiivisesti uskonnollisten vähemmistöjen tarpeisiin ruokailussa. Mutta sianlihan kieltäminen ampuu kyllä ylitse.

Muslimien keskusneuvoston puheenjohtaja Aiman A. Mazyek ihmettelee, kuinka ryhdytään toimenpiteisiin, joita muslimit eivät edes ole esittäneet. Tapaus tuntuu aiheuttaneen suuttumusta, enemmän kuin moskeijoihin kohdistuvat uhkaukset. Schusterin mielestä riittää hyvin, mikäli lapsille on uskonnollisin perustein tarjolla vaihtoehtoja. Niinhän on muun muassa allergikkojen kohdalla. Nuoret tietävät omat rajoituksensa eivätkä pidä sitä syrjintänä.

Berliiniläinen osavaltiohallituksen valtiosihteeri, sosialidemokraatti ja muslimi Sawsan Chebli twiittaa, että kasviksia lihan sijasta on okei, mutta ei, mikäli perusteluna on että ”muslimien tähden”.

”Työssäkäyvien yksinhuoltajien” Leipzigissa pyörittämän kahden päiväkodin toiminnanjohtaja Wolfgang Schäfer sanoo, että vaikka kyseessä olisi vain yksi perhe, joka pitää huolta lapsensa uskonnollisesta puhtaudesta, hän tekisi saman päätöksen. Kysymyksessä oli tiettävästi kaksi tyttöä, joiden vuoksi toiminnanjohtaja katsoi sianlihan kiellon aiheelliseksi. Reaktioiden johdosta hän perui päätöksensä.

Lähteet N-TV, Leipziger Volkszeitung

  • 156
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset