Eurooppa Rikos

Yli puolet nuorista somalisiirtolaisista saa Tanskassa tuomion 30 ikävuoteen mennessä

Kuvituskuva. Kuva Simon Peter Wedegen / Flickr / CC BY-SA 3.0

Yli puolet Tanskassa asuvista somaleista, libanonilaisista ja marokkolaisista nuorista siirtolaisista on saanut oikeuslaitokselta tuomion ennen 30 ikävuotta.

Jyllands Posten kertoo Tanskan oikeusministeriön tilastojen kertovan karua kieltä maahanmuuttajanuorten rikollisuudesta. Ajatuspaja Unitos on tarkastellut vuosina 1985, 1986 ja 1987 syntyneiden miesten osuutta rikoksiin ja havainnut, että erityisen rikollisia olivat somalit. Tarkastelluista 357 somalista 222 eli 62 prosenttia oli ennen 30 ikävuottaan saanut tuomion jostain rikoksesta kuten väkivallasta tai vandalismista. Liikennerikkomukset eivät olleet mukana tarkastelussa.

Libanonilaisten vastaava suhde oli 60 prosenttia ja marokkolaisten 52 prosenttia. Irakilaiset, iranilaiset ja entisen Jugoslavian alueelta saapuneet ylsivät 40 prosentin rikollisuuteen.

Tanskassa syntyneistä henkilöistä 18 prosenttia oli tuomittu ennen 30 ikävuotta.

Etnisten vähemmistöjen neuvoston puheenjohtaja Halima El Abassi kertoo olevansa turhautunut korkeisiin lukuihin.

– Jos tässä maassa annetaan mahdollisuus, pitäisi myös noudattaa lakia.

Kriminologisti David Sausdal sanoo, että syitä maahanmuuttajien yliedustukseen rikostilastoissa pitäisi tutkia tarkemmin.

Sosiaalidemokraattien tiedottaja Jeppe Bruus uskoo, että yksi ratkaisu maahanmuuttajanuorten aiheuttamaan ongelmaan on ghettojen hajottaminen.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset