Kotimaa

Yli puolet suomalaisista ei luota politiikkaa käsitteleviin uutisiin

Kuva Shutterstock.

Valtaosa kansasta luottaa mediaan, kun kyseessä ovat urheilua, kulttuuria, tiedettä, taloutta tai ulkomaita käsittelvät uutiset. Suurin osa kuitenkin tuntee epäluottamusta, kun kyse on politiikkaa koskevista uutisista.

Valtaosa kansalaisista luottaa erittäin tai melko paljon urheilua (78 %), kulttuuria (70 %), tiedettä (67 %), taloutta (60 %) ja ulkomaita (58 %) käsitteleviin sisältöihin medioissa. Asiasta kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS).

Säätiön teettämän kyselyn mukaan poikkeuksen muodostavat muun muassa politiikkaa koskevat uutiset. Suomalaisista vain alle puolet (46 %) luottaa poliittisiin uutisiin erittäin tai melko paljon. Viidennes (20 %) kokee politiikkaa käsittelevät asiasisällöt mediassa enemmän tai vähemmän epäluotettaviksi.

Perussuomalaisten ja keskustan kannattajat suhtautuvat politiikan uutisointiin kriittisimmin.Perussuomalaisten kannattajista vain 29% luottaa median poliittiseen uutisointiin. Keskustan kannattajien vastaava luku on 45%.

SDP:n (56%), kokoomuksen (55%), vihreiden(57%) ja vasemmistoliiton (54%) kannattajista enemmistö pitää politiikan uutisointia luotettavana.

  • 747
    Shares