Kotimaa

Yli-Viikarin toimikaudella VTV:n tarkastustoimintaa on ajettu alas ja painopistettä siirretty kansainväliseen toimintaan, ympäristöasioihin ja työryhmätyöskentelyyn

Kuva Pixabay.

Maksatettuaan veronmaksajilla lähes 5000 eurolla kauneuspalveluja, Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ollut otsikoissa. Nyt on käynyt ilmi, että Yli-Viikarin pääjohtajakaudella VTV:n päätehtävää on vähennetty dramaattisesti. Tarkastustoiminnan sijaan painoa on siirretty muun muassa kansainvälisiin tehtäviin ja kestävään kehitykseen.

Iltasanomat kertoo, että VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on ajanut VTV:n päätehtävää eli tarkastus- ja valvontatoimintaa alas koko vuonna 2016 alkaneen toimikautensa ajan.

Vuonna 2016 Yli-Viikarin aloittaessa pääjohtajakauden VTV käytti tarkastustoimintaan 6135 henkilötyöpäivää. Vuonna 2020 vastaava luku oli enää 4182 henkilötyöpäivää.

Tilintarkastukseen käytettiin viime vuonna vain noin 16 henkilötyövuotta. Luku on hälyttävän pieni verrattuna VTV:n henkilöstömäärään, joka on noin 145.

Vaikka VTV:n päätehtäviä on vähennetty, määrärahat ovat kuitenkin vähintään pysyneet ennallaan.

Yli-Viikarin toimikaudella viraston toimintaa on kohdennettu aivan muualle kuin tarkastus- ja valvontatoimintaan. Tällaisia alueita ovat olleet muun muassa kansainväliset tehtävät, ympäristöasiat, kestävä kehitys sekä työryhmätyöskentely.

Paljon puhuva on VTV:n vuoden 2020 vuosikertomus, jossa Yli-Viikari vaati virkamiehiltä määrätietoista verkostotoimintaa kuten henkilöstön liikkuvuutta, asiantuntijuuksien törmäyttämistä ja näkökulmien ristipölytystä.

Verkkouutisten mukaan Tytti Yli-Viikari on ollut vuonna 2004 Vihdissä vihreiden kuntavaaliehdokkaana.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit