Kotimaa Rikos

Ylikomisario Taposen mukaan Saksaan saapuneet turvapaikanhakijat eivät ole lisänneet rikollisuutta, mutta Saksan sisäministeriön tilastot kertovat toista

Kuva Metropolico.org / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Ylikomisario Jari Taposen mukaan Saksaan saapuneet turvapaikanhakijat eivät ole lisänneet rikollisuutta. Saksan sisäministeriön tilastot eivät tue Taposen lausuntoja.

Ylikomisario, ”Ennalta estävän toiminnon johtaja” Jari Taponen kertoi eilen twiitissään, että ”Saksaan saapuneet turvapaikanhakijat eivät ole lisänneet rikollisuutta”.

Taposen mukaan ”turvapaikan saaneiden omaisuusrikollisuus näyttää jonkun verran nousua, mutta väkivalta ei”.

Saksan sisäministeriön tilastot eivät tue Taposen lausuntoja

Saksan sisäministeriön toukokuussa 2018 julkaisema maahanmuuttajien rikoksia listaava tilasto kertoo vuonna 2015 alkaneen ”pakolaisaallon” vaikutuksesta rikollisuuteen. Tilaston mukaan ulkomaalaiset ovat jopa 48 rikollisempia kuin saksalaiset.

Tilaston mukaan syyrialaiset ovat 2,2 kertaa, irakilaiset 4 kertaa ja afgaanit jopa 5,1 kertaa rikollisempia ja tunisialaiset jopa 48,5 kertaisesti rikollisempia kuin saksalaiset. Marokkolaiset ovat 24,4-kertaisesti ja algerialaiset 18,8-kertaisesti rikollisempia kuin kantaväestö. Keskiarvoa suurempi rikollisten uusijoiden osuus on Pohjois-Afrikasta tulleiden keskuudessa.

Vuosi sitten ylikomisario Taponen aiheutti syvää hämmennystä vaatimalla terroristiksi saakka radikalisoituneita turvapaikanhakijoita suomalaisiin kouluihin.

– Oppi tekee hyvää terroristillekin, sillä näköala saattaa laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä, ylikomisario selvitti.

Oululainen maahanmuuttokriitikko Junes Lokka ehdotti tuolloin Taposelle ”jonkinlaista terroristikiintiötä, esimerkiksi 1-2 terroristia luokkaa kohti”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit