Kotimaa Rikos

Ylivieskan kristillinen opisto yritettiin polttaa

Ylivieskan kristillinen opisto joutui ilkivallan kohteeksi

Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskan Rauduskylässä sijaitsevan kristillisen yliopiston seinään heitettiin varhain lauantaiaamuna kolme kankaisella sytytyslangalla varustettua olutpolttopulloa, joista kaksi oli rikkoutunut.

Tuhopoltto jäi vain yritykseksi, sillä pullojen sisällä olleet nesteet eivät syttyneet. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Opistossa asuu kaikkiaan 250 opiskelijaa, joista suurin oli vapaiden vietossa.

Opistossa on asunut myös puolentoista viikon ajan 14 Oulusta saapunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa, jotka olivat saapuneet Suomeen yksin ja joista nuorimmat ovat vasta 6-vuotiaita.

Opisto on tarjonnut turvapaikanhakijoille intensiivistä kotouttamiskoulutusta, jossa opetetaan Suomen kieltä, tapoja ja kulttuuria.

Poliisin hallussa on opiston valvontakameran kuvia, joista näkyy tumma sedan-mallinen auto ja kolme kyydistä nousutta henkilöä jotka olivat sytyttäneet pullot palamaan ja heittäneet ne opiston seinään.

”Lauantaiaamuna yksi työntekijämme kiinnitti huomiota rakennuksen lähellä oleviin polttopullon tapaisiin esineisiin. Kutsuimme poliisit paikalle”, opiston rehtori Jukka Hautala kertoo.

Lue Wikipedian artikkeli polttopullosta

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat
-Vokki-
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa